7

Анонимен

преди 6 години

Какво означава "поколението Z"?! За първи път го срещам...

6

nerealist

преди 6 години

До Учителят трябваУчтивото отношение се формира в начален курс, не в 7 клас. И най- вече първите 7 години. Изтървани в началото- после е трудно или невъзможно.Не одобрявам това постоянно пипане на децата по косите, по лицата и др. места, което се прави от началните учители, уж ги галят, уж скъсяват дистанцията. Децата могат да се пипат от родители и близки, не от представители на институции. Пък прегръдки и хвърляне на врата на учителя, сякаш е видяло чичо си или брат си-само в детск.градина!

5

Един българин

преди 6 години

До: номер 3Главни характеристики за това поколение е например появата на интернет.Интернет има от известно време, но в последните години се разви много.Само един пример ще ти дам: Убитото момиче в асансьора, в Бургас, е имало над 3000 "приятели" в интернет!!! Три хиляди??? Представи си само що за "приятели" са били.Голямата рецесия, тероризма, всичко това са фактори на света в който живеем.И това оказва влияние и на психиката на децата. Това е казано най-общо в конкретни факти.

4

Анонимен

преди 6 години

дааа, образованието ни се нуждае от мноооого промени, но никой не иска да ги започне

3

Анонимен

преди 6 години

Хаха. "поколението Z" е оправданието на психолозите. Термин, създаден от тях за да се маскират всички проблемни деца, като някакви различни вундеркинди, които били толкова различни от всички нас, че ние не ги разбираме, защото не сме достигнали още на тяхното високо ниво на еволюция. А реалността е, че са просто едни комплесирани и невъзпитени гаменчета.

2

Учителят трябва

преди 6 години

да говори на "Ви" на своите ученици_________________________________________________________Това създава дистанция, която е ненужна и дори вредна при най-малките, в началните класове.Най-добре е такова правило да се спазва в средния курс, след седми клас. По този начин ще се създаде нагласа не само за уважение в отношенията "учител - ученик". Учтивото обръщение като към възрастен човек, ще създава у ученика и представа за очаквана от него отговорност, както е при хората в зряла възраст

1

ДА!

преди 6 години

Добре обосновано ,но основното е че у нас все още вилнее дивия капитализъм и децата го виждат! Няма никаква справедливост , всички медии ,особено телевизиите,показват насилие и убийства ,не всеки ден, а всяка минута ! Дадоха се много права на децата, а никаква отговорност не им се търси ! Кога е било ученик да посяга на учител !!! А в частните училища е важно само да имаш пари и защо държавата трябва да ги субсидира?