35

nerealist

преди 6 години

До Бедни ли сте?Прочете ли статията- живеем на кредит. Ползваме неща, които не сме платили и не са наша собственост. Какво не разбра? Защо израждаш коли, смартфони, почивки и ала-бала!?

34

Анонимен

преди 6 години

Гоше, жилище се купува когато цените са ниски, а не когато са на върха или около него. Да си изгърмиш кеша за жилище, което му предстои да падне с 40, 50 или 90% цената е наистина много умно :-). И когато го разбереш, ще се намери кой да ти е виновен, но не и самия ти. Дали си теглил кредит или не е въпрос на риск и лична глупост. Но в общество движено от кредита опазването на кеша е висш пилотаж. Т.е. не е за всеки. Кредита формира цикъл-а а той не е като месечния ;-).

33

Анонимен

преди 6 години

Момчета, както Мартин Армстронг го написа наскоро, ЕЦБ-то ви създава илюзията с ликвидността, а реалноста е че тя е два пъти по-ниска от 2008-а. Изводите са си за вас. Препоръчвам ви, като Мартин, ако не сте гледали "Биг шорт" гледайте го. Сметката си е ваша, сълзите после също. Лично аз се лишавам от скрупули в наказването на наивниците. Но последно в това уравнение, след Рубикон, винаги е оръжието. А повечето от вас сте аджамии там. Така, че умната.

32

hmn

преди 6 години

До ГошуГалабин Боевски и той като тебе... ама него го изплющяха. Като идеш пак - ще те изплющат и тебе.

31

Анонимен

преди 6 години

Гледам някои гладници,теглят кредит за Айфон 8,а говорят по Вайбъра,щото излизало по-евтино!

30

Я пак

преди 6 години

До бедни ли сте , щом мак Доналд и пица хът ги водиш луксозни марки , щом пазаруването в Лидл е за богати гастербайтери на социал , българското море и к у тв и не ти е по джоба и чисто нов Опел внос от запад ти се вижда хай тек то ти си богат умствено , мини през Практ икер да си вземеш наградата една куха поливна лейка ..........

29

Бедни ли сте?

преди 6 години

50 млрд лева са спестяванията на домакинствата в Бг- според банковите документи. Явно има и доста нетегистрирани доходи.Новите коли са все повече. Всяко семейство има поне по 2 коли, 2-ра ръка. Всеки е с модерен смартфон, в градовете -задръствания. Значи и за бензин имаме щом се карат толкова много коли. Масово се почива на море, у нас и в чужбина- тва не е за бедни хора. Само се оплаквате, не сте бедни, а мързеливи и глуупави.

28

Гошу

преди 6 години

До До Гошу"Така се прави" за теб. Аз не мисля така. И плюс това вече имам собствено жилище и то в центъра на София. Бях една година в Перу, изкарах доста пари, купих си го, сега му правя ремонтите. Ето така се прави пък за мен :))) Човек винаги трябва да търси, за да намери в тоя живот. А не да бачка 20 години в една фирма с надеждата да "израсте" и да му вдигнат заплатата с 500 лева и това да е връх в живота и мечтите му

27

Анонимен

преди 6 години

Щом пазаруваме, значи имаме пари, къде е проблема ?

26

Анонимен

преди 6 години

Ами кой почна да ви бие да купувате вода от магазина ?!Това е най-скъпата течност.И по технология над 50% вътре водата е чешмяна, съвсем законно.Нали уж сте бедни, защо и водата купувате ?!Нашата чешмяна вода е с много добри качества, не като в Чехия напр. Или Истанбул, където навсякъде пише да не пиете водата.

25

До Гошу

преди 6 години

Ами почни да изплащаш от 20 годишен бе ;)И защо някой трябва да ти дава гаранции?Жилището ще се доизплати от децата ти, ще го наследят ... такъв е живота, така се прави.

24

Анонимен

преди 6 години

Ама никой не ви кара насила да купувате, защо се оплаквате ?!Сега отговорноста е ваша, мислете с тези глави.Има ТВ по 4 хил лв, но има и по 900 лв. - избирай.Много е лесно да плюем банките, да алчни са, но никой не ви кара да влизате в тях.

23

Гошу

преди 6 години

До 22Жилище се купува не на кредит, а с цялата сума накуп. Иначе 30 години изплащане. Ако си като мен на 40 години, кой ти дава гаранция, че ще си жив до 70 годишна възраст, а и какво ще работиш като одъртееш, че да си плащаш вноските?

22

Анонимен

преди 6 години

Ако купуваш разумно - няма проблем.Ако опиташ да се изхвърлиш много нависоко ... често падаш на земята.Пазарувайте с разум бе, не е сложно.

21

Анонимен

преди 6 години

Винаги се е купувало със заеми, и преди и сега, що се правите на луди?Просто при бай Тошо нямаше какво да си купиш, а сега има.

20

Анонимен

преди 6 години

И защо си мислите, че всички трябва да са еднакво богати?Един ще има палат, друг ще има колиба. Това е нормално.Хората са различно, доходитем - също.Не казвам че у нас е добре, но все пак сме ми али през комунизма и това е развалило всичко у народа - бит, мислене, поглед към света и себе си.

19

Анонимен

преди 6 години

поспестих някой лев, като за първоначални разходи за покупка на жилище с креди и взехме да правим огледи с жена, едно не ми харесва, второ не. То тристайно около 100кв. метра се оказа, че струва 200 000 лева или 100 хил евро, за да звучи по малко и викам това е много, дай двустайно и се оказа, че 50 квадрата са 50 хиляди евро, т.е. цена кв. метър си е пак същото, една брокерка пък предлаго двустайно - 46 кв м, чиста жилищна площ за 59 хил евро и се отказах, който може да купи, аз не мога

18

Мхм до 15

преди 6 години

Така де, сравнително високи доходи не са 1000лв еквивалент. :)

17

Анонимен

преди 6 години

бла бал кредит теглят връзкарите, които са началници, бедните обикновени хора не можем да си позволим

16

nkavrakov

преди 6 години

Хората не разбират че банките нарочно свалят лихвите до отрицателни стойности и така насила карат спестителите да харчат да взимат кредити.Създава се илюзия че купона е за всички,има пари,заплатите се вдигат,но реално банкерите надуха нов балон и при имотите и при всичко ,така е в момента в цял свят.В момента в който запичнат да вдигат лихвите,кранчето спира.Мислите ли че някой ще ви остави спикойно да си живеете и да си плащате уж ниските вноски цял живот или 10 години ?