37

фантом

преди 6 години

До Анонимена къде е детето на корнелия?

36

Анонимен

преди 6 години

Какво значи Паная?

35

Анонимен

преди 6 години

Германия майките се връщат на работа два месеца....чула недочула. В Германия майчинството официално може да е много кратко, но жените в Германия много рядко работят 8 часа. Градините масово са до 13.30, други до 16.30, в петък е до обяд. Станала на 45 и вместо да се радва на децата си, ще бърза към работата сякаш е финансово закъсала. Всъщност жените в Германия често въобще не работят.

34

Христо

преди 6 години

Името Паная(ю) е чисто каракачанска трансформация на гръцкото Панагия, букв. Пресвета. Отнася се за Пресвета Богородица.Нарича се също Иперагиа Теотокос. В България каракачанките по документи се водят Панайотки, Пенки и т.н, а им викат ПанаЮ. Ако искате вярвайте. По-младите каракачани, и особено мелезите се кичат с различни модерни и благозвучни имена. Поздравления на родителите за спазването на традициите.

33

Анонимен

преди 6 години

Държа да попитам платените писачи от БСП - как не ви е срам бе, да пишете такива неща под такава прекрасна статия, ей Комунистите сте много мръстни хора, злобни сте, като лидерката си, жал ми е за Вас. А за г-жа Танева, това е най успешният земенделси Министър в България, колкото тя е направила за родното земеделие - никой друг толкова не е помогнал на бранша, колко много програми разви а!!!! Има ли един земеделски производител който да не я боготвори. Да са живи и здрави момиченцата и!

32

анонимен

преди 6 години

имената са като белите петна да се ползва чужда земя без знанието на собственикаи да се получават европари тази жена ще бере ядове с тези петна

31

Анонимен

преди 6 години

Трий ***, ДА ГО ТУРЯ НА *** В ***, КИРЛИВА ДЕТО ТЕ Е *** ТАКЪВ АНАЛНОПОДАТЛИВ КУРУСМУК. *** ТВОЙТА МАЙКА ПОМАШКА.

30

Анонимен

преди 6 години

В Германия НЯМА институции, които да гледат деца на 2-3 месеца. В Израел има.В Германия и детските градини не са целодневни, освен това там не ги хранят. Ако са за повече часове, храна се носи от вкъщи.

29

Анонимен

преди 6 години

Парадоксът е, че българите в чужбина кръщават децата си с чисто български имена, а в България се чудят какви "варианти" да им измислят. Да не говорим с какви имена кръщават децата си тези от "етноса".

28

Здраве,

преди 6 години

успех, спокойствие и мир по света за бъдещето на децата, родителите и на всички хора по света!Господ да бъде с нас!

27

Анонимен

преди 6 години

Не знаех, че Панайотка може да се трансформира в Паная, но щом като Дана става Даная, а не Йорданка, защо и Панайотка да не стане Паная?

26

Анонимен

преди 6 години

Две "пресни" баби си говорят:- Имам си внучка!- Браво, как я кръстихте?- Корнелия.- Е, ама на кого?- На мен и на сватята.- Е как така?- Ами, нали аз съм ***, а сватята беше най-голямата к*рва на квартала, та Корнелия.

25

Анонимен

преди 6 години

президента на Републиката ... президента на 300 милиона българи !

24

Гошо...Тъпото

преди 6 години

Да са живи издрави дечицата и родителите на двете момиченца.Имената са хубави,дадени с любов,благозвучни и мелодични,Бог да ги пази и закриля от хорската злоба и...завист.

23

Анонимен

преди 6 години

Тва Републиката смачка всичко ... не имена ... всичко... бати и идеотите

22

Анонимен

преди 6 години

На тая възраст все близнаци раждат и без да има близнаци в рода:)) И тризнаци може. Живи и здрави да са!

21

Анонимен

преди 6 години

Що ли трябва непремено на кажат, че имало други близнаци в рода? На 45г чичо доктор е помогнал за близнаците. Лошо няма, ама що трябва да се разказват приказки от 1001 нощ?

20

Анонимен

преди 6 години

Предполагам че в Германия има институции на които да си оставиш да ти гледат децата и да се върнеш на 2-рия месец на работа до като такива у нас няма.Когато се създадат такива за такива малки деца тогава може да се говори за намаляване срока на майчинството.Е това не е като краденето на евро пари затова и никой няма да направи нещо по въпроса.А децата на тази като пораснат няма да останат тук ще бъдат зад граница защото до тогава Боко суджука ще е умъртвил и без това издъхващата ни държава

19

65

преди 6 години

,,...как се казва внукът?Ами Светльо!А ,????!Ами на дядо си Ламби.(от ламба,крушка по селски)

18

Анонимен

преди 6 години

Imeto Panaq e tipichno karakachansko, kato roda na bashtata...jivi i zdravi !