17

НА ВНИМАНИЕТО НА СЕМ

преди 6 години

А ЗАЩО ОТ ДНЕС.БГ ПОСТОЯННО УПОТРЕБЯВАТ СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО ОМБУДСМАЯ?ТОВА НЕ Е ЛИ ПОДИГРАВКА С ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ?

16

Анонимен

преди 6 години

Аз съм дал под аренда 80 декара и получавам всяка година натурална рента 5 тона пшеница и 200 л. олио. Доволен съм.

15

Анонимен

преди 6 години

Ами тя хубаво работи жената, но няма никакви правомощия, за съжаление!

14

Анонимен

преди 6 години

Имам прекрасна земя-трета категория в търновско. Местните арендатори и общината ми разправят че нивите ми били необработваеми, което дълбоко ме съмнява и затова не искат да сключат арендни договори и да ми дават рента. Всичко това ме кара да мисля че ме пързалят по някаква схема и ме мамят. Може ли някой да ми каже има ли опастност в крайна сметка да ми присвоят нивите?

13

Девил

преди 6 години

Добре де, тя да си ги върши там измамите, ама...що така открито го заявявате?!

12

Анонимен

преди 6 години

Земята трябва да се обработва. Защо да седи, че собствениците не искат да обработват. А и има си граждански съд за тези, които ползват чужда земя.

11

ИВАНОВ

преди 6 години

До Анонимен: ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ПИШЕТЕ МАСОВО ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА ФИРМИТЕ ДО :-КМЕТ НА ОБЩИНА-ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ-ПРОКУРАТУРА-МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО-ОМБУНДСМАНА МАЯ МАНОЛОВАНЕ ЗАПЛАШВАЙТЕ СЪС СЪД , НЯМА СМИСЪЛ ДА ВОДИТЕ ПО ДЕСЕТ ГОДИНИ ДЕЛА И НАКРАЯ НИЩО.ПРОСТО ОПИСВАЙТЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА СЪВРЕМЕННИТЕ ЧОРБАДЖИИ ДО ГОРНИТЕ ИНСТАНЦИИ И ИМ ГЛЕДАЙТЕ СЕИРА - КАКВИ РЕШЕНИЯ ЩЕ ВЗЕМАТ.ТОВА ПРАВЕТЕ И ПО ОТНОШЕНИЕ ДАЛАВЕРАТА С ТАКСА СМЕТ ЗА ПАРЦЕЛИ В РЕГУЛАЦИЯ БЕЗ ДОСТЪП С ПЪТИЩА.

10

Анонимен

преди 6 години

Всеки арендатор, който получава субсидии и не плаща поне по 35 лева на декар рента е мошеник. Не стига, че бавят рентите по 3 и повече месеца и ги въртят за лихви. Хората ги гонят да си получат парите, а те ги разиграват. Да се състави списък с имената на тези мошеници и да се оповести в специален сайт. За нови джипове имат пари - направиха ги милионери. И притискат собствениците да им продават земите си.

9

Анонимен

преди 6 години

Като всичко в България и това може да се избегне. Ако собственик на бяло петно си поиска писмено, преди да е изтекал срока рента от ползващия, петте години започват да текат отново. така хората които по някаква причина не могат да си обработват земята ще избегнат заграбването и.

8

Анонимен

преди 6 години

Браво на Мая Манолова!Само тя и Б.Борисов работят в тая държава.Но завършек на това,което възнамерява да направи омбудсмана ще е затвор за виновниците.

7

Незнайко

преди 6 години

Вече за пореден път се убеждавам, че в ГЕРБ има много по-закоравели комунисти отколкото в БСП. Никога не съм бил фен на БСП и не са ми били симпатични.Обаче Мая Манолова се държи като истински защитник на земевладелците, докато от ГЕРБ правят всичко възможно да направят нова национализация на земята и нови ТКЗС-та. Само че частни. ТКЗС-арите началници и собственици ще са от мафията подкрепяна от ГЕРБ. Чорбаджиите от турско време са били по-човечни от днешните чорбаджии!!!

6

анонимен

преди 6 години

не пипайте земите ни който иска субсидии да обработва на дедо си нивите на никогоне съм давала разрешение да ползва земята ми в угърчин в троянско във врачанскопоземлените комисии за изнесена информация да се разтурват лапат държ заплатаи ще ми говорят за бели петна не пипайте земята ни не ви интересуват собственицитекогато реша ще ги ползвам както искам

5

Анонимен

преди 6 години

Една жена извади по-големи кълба от МуТрАтА.

4

турчин

преди 6 години

Това е поредния кьорфишек. Какво правно основание и защо трябва да се регистрира в поземлената комисия, откъдето информацията се дава на субекти с престъпни намерения. Собствеността е лична друга институция няма право да изисква кой как се разполага с нея. Отговорноста е на този който неправомерно се разпорежда с чужда собственост. Има съдебна система.

3

Бобо

преди 6 години

Мая президент!!!

2

Анонимен

преди 6 години

Бяло петно е земя която 5 години собственика не е потърсил, не е обработвал и не е искал рента. Ако някой е обработвал тази земя и има свидетели, става нейн собственик след този период от 5 години. Такъв закон само хора с мошеническо мислене могат да сътворят! А кооперациите са на бившите функционери.

1

хоп троп

преди 6 години

Когато законите се пишат от крадци,така става!