35

И.Д.

преди 6 години

Няма минимални пенсии в Германия. Те са изработени индивидуално от всеки отделен германец или натурализиран такъв. Така че може да се започне от 20,-- евро на месец до 2000 евро. Последните евро са на начална учителка.

34

Анонимен

преди 6 години

бг пенсионерите могат да живеят достойно в лаос и кампучия.там с 1 долар се яде на корем цял ден

33

Кон

преди 6 години

Статията е съдържателна и познавателна! Бие повечето статии от Дир.бг по тези показатели! Учудващо постижение!

32

вицове

преди 6 години

До Сбъдна сеНие сме БАВАРЦИТЕ на балканите а шопите са ШВАБИ!!!!!!!!!!!!!!

31

Анонимен

преди 6 години

До ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ А ЧУЖДОПОКЛОННИЦИТЕ ЖИВЕЯТ ЗЛЕ.

30

Живков-Щраус

преди 6 години

До Сбъдна сеБАВАРСКАТА КОЛОНИЯ..

29

относителна работа

преди 6 години

Но защо през прехваления соц никой западно-европеец не идваше тук да живее?

28

ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ

преди 6 години

БЪЛГАРИЯ = мястото където всички които НЕ са Българи , живеят добре !!!

27

Анонимен

преди 6 години

във варна познат французин пенсионер 1700 евро пенсия, доста е доволен като си харчи пенсията тук, живее си тук, с пенсия и апартамент на изплащане си има човека.

26

...

преди 6 години

Тук в Стара Загора имам приятели трима геманци пенсионери. Доста добре си живеят. Да са живи и здрави. и да си пием дълго биричката с тях.

25

Анонимен

преди 6 години

До ЩерюЗа теб не е рай, защото си българин. Ти не можеш да видиш красивото и хубавото, което те заобикаля. Тези немци го виждат. Виждат и лошото, но хубавото е повече. Определено, за да видиш хубавото, трябва и да си се отлепил от дъното. не е задължително, но е желателно. Получават някакви там немски мизерни пенсии с които живеят у нас, като царе. Жалкото е за самите нас, че си погубихме държавата и служим на чужди интереси, а нашите родители, баби и дядовци тънат в мизерия и немотия.

24

Анонимен

преди 6 години

В Бургас се напълни с германци и други западноевропейци. Бягат от гостите на меркел.

23

Анонимен

преди 6 години

Онзи, който твърди, че минималната пенсия в Германия била това да гледа документалният филм на ZDF https://zdf.de/dokumentation/37-grad/37-grad-rentnerglueck-am-goldstrand-100.htmlАко разбира немски да чуе немската пенсионерка Мария колко пенсия взима. Жената казва 160 евро. Гледай и слушай филма. В Германия няма МИНИМАЛНА пенсия мой човек! Питай преди да дрънкаш глупости! Това е средната немска пенссия в Германия написана в статията, а именно 816 евро. Пусни търсачката ако не вярваш!

22

Анонимен

преди 6 години

Та немският пенсионер бил по-зле и от нашия! Ние си имаме собствен дом, а те цял живот живеят под наем и ако дойдат тук пак ще им отива пенсията за наем. Нашия проблем е в манталитета. Всеки в провинцията си има дворче, но то е буренясало и сухо, покрай оградите е пълно с пясъци и чакал от пантивек. Наужно е да навлезе чужда култура в нашия бит, дори някой кмет да експериментира като плаща наема на немци, за да създадат дом за подражание.

21

Дедо ви Шишарко

преди 6 години

Статията е изключително тенденциозно преведена и съкратена. Ако говорите немски и си направите труда да прочетете оригиналната статия в Ди Велт ще видите, че смисъла на оригинала е съвсем друг и тона е доста по-мрачен. Идеята е, че пенсионерите получават малки (за немските разбирания) пенсии и някои от тях са принудени да живеят в чужбина (БГ например). На някои им харесва в БГ и вече са се вписали, на повечето обаче не. Също така здравната ни система е описана като "катастрофална". Четете!!!

20

Европейка

преди 6 години

А кога ще живеят така и българските пенсионери?След осем години,ако съм жива трябва да съм пенсионерка.Аз къде да отида с моята пенсия-в Уганда или Зимбабве?

19

Анонимен

преди 6 години

Ала бала. Ниската цена е най важна за прошляците. Здравеопазване, комуникации, сигурност итн. Качество на живота, това е важното. В интерес на истината българското здравеопазване на места е много по напред от немското. Много е важно да може да се използва немската здравна карта в България.Немските здравни каси плащат като попове. Събуждат се немските бабички сутринта и къде всички при доктора. Там си подават здравната карта, чукат я на терминалчето, немската каса плаща и им се обръща нужното вни

18

Анонимен

преди 6 години

Само да коригирам текста - 815 евро е минималната пенсия в Германия!

17

нов

преди 6 години

По-добре да бъдат германски пенсионери с пари, вместо емигранти.

16

Анонимен

преди 6 години

До do 11В Щатите отдавна са го измислили!Щом не ти стигат парите,почваш втора работа!