55

Възпитание

преди 4 години

До NanaУчителят съвместно със семейството изграждат достойни личности. Не знам защо винаги се коментира само едната страна (другата не вижда къде бърка и как затруднява образованието). Учителят има задължение да градира умствения капацитет на ученика, но в днешно време.....първо родителите трябва да минат на обучение.

54

Цецо

преди 6 години

До ЖороЗависи колко стаж имате преди това като учиел. В момента стартовата заплата за учител е 760 лв. Старши учител 792, а главен учител 836 лв. През 2018 г. ще има увеличение от около 15% на тези заплати. От 2017 г. вкл. е започнато поетапно удвояване на учителските заплати. През 2021 г. ще са над 1000 лв. Може би към 1200 брутно.

53

Жоро

преди 6 години

Аз съм с педагогическо образование, но съм работил малко като учител, около година и половина. Сега ако започна ще взимам ли поне 600 лв.?

52

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен5 часа 1400 лева... А хирурзите? И те бездействат като за един ден имат една операция за един час, нали? Нека и техните пари изрежат. Само в кол центровете да се дават на "преработилите" се българи. А за лятната ваканция: предполагам, че където работите има отпуск. Ваканциите са отпуските на учителите :)

51

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПонеже корпоративните работници не са "търтеи". По осем часа на ден да работят сумарно два и да се ровят хаотично в интернет. По- добре да се мотивира и инвестира в бъдещето на една страна, отколкото в джоба на корпоративните императори :)

50

Анонимен

преди 6 години

Петя Славова, МОЛЯ те не си прави труда да пишеш повече ''статии" , по -големи сметки и тъпотии не бях чета през живота си... и взимаш пари за това..Да пази Господ

49

Анонимен

преди 6 години

До учител5то ПКС е 20 лв.4то ПКС е 25 лв.3то - 30 лв и т.н. Това са направо смешни пари

48

Анонимен

преди 6 години

Вие чувате ли се ??? Петя Славова, поне като си плащат да пишете статии си направете труда да са достоверни.Къде точно се взима тази заплата от 1400 лева ?? Аз съм учител и чисто взимам 500 лв... Смешни сте,най вече вие,които пишете коментари.

47

Анонимен

преди 6 години

za 1 mqsto kat u4itel v stranata, na vSofiq, iskat po 5 000 leva pod masata. NE VQRVATE LI?ZATOVA E TOZI BARDAK - NE KADURNITE, A POKPLATENITE SA NA RABOTA.

46

Анонимен

преди 6 години

I 500 LV. SA IM MNOGO NA TEZI TARTEI.AKO NE IM HARESVA DA NAPUSKAT I NA POLETO DA VARVYAT.

45

Анонимен

преди 6 години

Някой пак пусна "българщината". Ей, тая приказка, за българския казан в Ада, ще се окаже врня, а ?

44

учител

преди 6 години

Парите за квалификация не са за ПКС, а са процент от бюджета на училището за някакав ефтин курс, който не винаги те пращат. И след това не ти се заплаща, че го имаш. За ПКС си плащаш сам. И за да придобиеш второ трябва да пишеш дипломна работа 1година, да се явиш да я защитиш, да платиш 600 -700 лв. и да чакаш всеки месец да вземеш 60. И кога ще ти се изплати?

43

мен

преди 6 години

Я престанете с тия частни уроци! Кои учители дават частни уроци- по български, математика, езиците, тук-там биология. А какво да правят останалите? Начални учители, по фидическо, по трудово, по музика. Кой плаща за части уроци при тях? Пълни глупости.

42

Анонимен

преди 6 години

За 5 часа по 45 мин-1400 лв. заплата. И цяло лято бездействат. Срамота

41

Това е добре, но

преди 6 години

Трябва в най- скоро време да се въведе мандатност на директорите на училищата. Те в момента са до пенсия директори, не са притеснени от конкуренция, дерибействат из училищата си и назначенията на учителите са в зависимост от това какви облаги ще му донесат. Къде го има това?- ректорите на университетите са максимум два мандата. Каква е тази несменяемост в училищата и тази Ваня Кастрева и тя - несменяема !

40

вардун

преди 6 години

голяма част от българите нямат акъл да оценят труда на учителя, *** народ, *** народ,само въвеждането на частни училища ще оправят нещата, плащаш-учиш и така цениш иучителският труд.

39

Anonymous

преди 6 години

Заплатите в три от хилядите училища не са представителна извадка.Явно това са три от най-престижните училища, пък и учителите там сигурно имат лекторски, които се заплащат допълнително.

38

Анонимен

преди 6 години

Стига само цифри и проценти!Когато се говори за добра,достатъчна,достойна или друга заплата,нека да помислим,какво и колко може да се купи с нея? Може ли човек да отдели средства,за достойни старини,достоен настоящ живот,почивка,облекло,жилище,храна и сметки? Или плащаш само най-необходимото и се молиш да не настъпи непредвиден разход до следващата заплата!

37

Анонимен

преди 6 години

до 29Уважението няма да дойде от това, че учителят взима по-голяма заплата, а от отношението и компетентността на самият учител към децата.

36

rv

преди 6 години

mnogo ot tqh na 4astno izkarwat 3po 1400!! e tova e motivaciqta!!