43

Ганьо

преди 6 години

До грешиш"Учи,чедо,за да не работиш!" го има само у нас!И по света хората работят,и то много---------------аман от кухи ***. Това което цитираш има съвсем различно значение, а не това което ти си мисли. Ама нали си куха лейка стой си така. Няма да образовам ***.

42

...

преди 6 години

...малките българчета станаха досущ зверчета! Борците вече са история. Общото е, че българинът вече се има за правоимащ и недосегаем...и малък, и голям...и образован, и недообразован...и богат, и беден...и можещ, и неможещ...въобще - хайлайф по нашенски.

41

фен на бсп

преди 6 години

а като излезе навън да е друго! И ти да се дивиш на подвизите му като отидеш на родителска с недоверчив поглед! Да не говорим че те и самите учители претръпнаха и примерен е този с по имотният родител! Другият вариант е с много натягане и контрол да възпиташ нещо, но той или тя ще е чужд/а и непонятен/на на разкрепостените си връстници- изолиран! И в двата случая на загуба си! Цялостна идея и политика трябва в областта на младежта, колкото и соц. и клиширано да звучи! Това е истината!

40

фен на бсп

преди 6 години

Не е мястото тука точно под тази статия некролог да се говори за политика, но няма как! Ще кривна на там! Аз бях връстник на тази жертва в онея "лоши" години 1986г. И тогава беше немислимо да идеш с неизрязани нокти на училище, не говорим за някакво неприлично облекло или непрустойно поведение! Тогава Бг все още беше държава! Няма как ти вкъщи да набиваш чумбери и възпитаваш когато детето ти навън вижда че героя е подлият,безчестният и аморалният! Единственото дето ще постигнеш е то пред теб да-

39

фен на бсп

преди 6 години

До:38,Да точната дума е "АКО"! И аз ще дам пак пример с шофирането: "Ако всички спазваха правилата на пътя нямаше да има катастрофи и жертви! Защо в Бг има понятие като:"Война на пътя" по същата причина дето почнаха да се трепят и децата ни едно друго! Защото няма контрол! Анулирах ме дори брака и семейството а аргумента, че един подпис нищо незначел!? Кой е този дето контролира родителя дали си върши работата!? Няма! Има само едно "АКО" пожелателно, но не и задължително!

38

Анонимен

преди 6 години

Tragediata e ujasna

37

До фен на бсп

преди 6 години

Ако всеки родител дава адекватно възпитание с набор от морални ценности като чест, достойнство, зачитане на другите, уважение /към хора, закони, труда, материални придобивки, учители, възрастни, връстници и тн/, тогава няма нужда от "борба на парче". Улицата възпитава, ама не съвсем, възпитава се първо у дома, със собстевн пример, с разговори, с посочване на добро и лошо...след това идват училище и улицата. Ако детето не знае какво е редно от семейството си-тогава няма как да го научи никъде!

36

Анонимен

преди 6 години

Цял живот са ме възпитавали да бъда добър и възпитан само за да може вече като зрял мъж да трябва да търпя някакви нахалници и наглетци, на които им липсва всякакво възпитание, да се опитват да ме тъпчат. И ще ви кажа едно, в това общество наглите преуспяват! Сбъркана работа е днескашното общество!

35

kolio99

преди 6 години

До Анонимен #15прав си за...кУравосърдечността!!!въобще у нашенско всичко е една голяма ***-авосърдечност

34

фен на бсп

преди 6 години

... тя е за душите на нашите деца и е м/у доброто и злото! В момента в болното ни общество злото обедително печели! Всички сме лоши родители без изключение! Неможе да си затваряме очите когато излезе нов клип на Гери,Криско или Дара и да сме глухи за текстовете им! Това слушат нашите деца драги! Няма реакция! Някакъв майсулко продуцент ни казва че ще вкарва 14 годишна в пошло Шоу! Отново без обществна реакция! Няма как да сме добри докато си траем!

33

Хмммм

преди 6 години

Аз го открих - имам 290, но има много пълнеж които спокойно мога да изтрия

32

фен на бсп

преди 6 години

Ще напиша и аз нещо от позицията на родител(макар и начинаещ още)! Примерно много коментари са в духа на 30номер! Само пишат си добри оценки на и опрекват майката! Вероятно са прави за много, но аз мисля че дали ще си добър родител или лош голямо значение няма! То е като да си добър шофьор т.е каква ти е ползата като когато излезеш на пътя с/у теб има 20-30 с купени книжки-загиваш!? Борбата за нашите деца не трябва да се води на парче и по единично! Трябва да я водим тая война като общество...

31

фен на бсп

преди 6 години

Това дето го направихме на децата си и бог няма да ни го прости за тия 28 вече години на преход! Като гледах снимки от погребението в друг сайт като бумеранг се върнаха думите на нашата лидерка( за който някои я "разпънаха"):"Демокрацията ни отне много!!!" Като видях снимките на "детето" във ФБ и церемонията днес! Аз поне я разбрах! А вие!?

30

Хммм

преди 6 години

Абе къде пише колко приятели имаш?, че аз съм на 35 и едва ли имам повече от 150 приятели във фейсбук барабар с колегите от работа и няколко знаменитости. Таа.. наистина ви моля защото не знам .... кажете къде и как да погледна колко са ми приятелите?

29

Анонимен

преди 6 години

Моето дете започна да излиза само навън /пред блока/ едва когато стана в пети клас, тогава получи и телефон /без екстри и без интернет/, за да може винаги да имаме връзка-ние с нея и тя с нас. След седми клас, когато я приеха в училището, което поиска, тогава получи смартфон, защото си го заслужи. Не е лошо децата да получават и да се възползват от съвременните технологии, но всичко си идва с времето и заслужено за да бъде оценено! Останалото е успокояване на гузна родителска съвест /негодност/!

28

Faceshock

преди 6 години

Майката на момичето да каже защо е допуснала щерка и да пуска разголени снимки във Фейсбук и да излиза с непознати момчета пак от Фейсбук!Не се ли предполага,че тя има отговорност към нея и,че трябва да и дава добър пример?!

27

Мир на праха й

преди 6 години

Милото дете, нека почива в мир. Сила и смелост на близките и да понесат случилото се, което едва ли някога ще приемат. На всички останали. Пазете децата си, възпитавайте ги С добро и В добро. Поощрявайте ги да четат, да вършат добрини и да избягват онези, които ги подстрекават към лоши постъпки. Ограничете им нета и телевизията и всяка свободна минута бъдете с тях. По- добре разхвърляна къща, но заедно с детето, отколкото само дете навън. Те са деца и имат силна нужда от родителите си.

26

Анонимен

преди 6 години

До 24 Я разгледай внимателно снимката към тази статия.Такива има в сайтовете за платена любов.Какви глупости говориш.

25

Анонимен

преди 6 години

До 20 "Така и не видях никъде жената, която и се явява майка."Да си дойдем на думата.Майката на момчето я показаха а за майката на момичето не само няма снимка,нито дума даже.Грозната и болезнена истина е,че децата подражават на родителите си и са тяхно отражение. От къде мислиш, 11 годишно момиче се е научило да качва похотливи снимки в нета и да намира за нормално да ходи а апартамента на момче,което никога не е виждала и не познава?Слагайте минуси,ако това ще ви успокои гузната съвест.

24

Шоп

преди 6 години

Родителите и на двете липсват.Даже по-лошо, това, което имат, са антиродители.Така че няма нищо чудно, че едното зверче изяло другото.