Южното Черноморие точно с това би северното,с по-достъпните си цени и затова туризма в южното върви повече.
Здравейте,Много скъпо в това село.Защо,хората ходят там незнам,от едната страна Албена,от другата Златни пясъци.:):):):)
Аз мисля, че вече е време да се направи потребителски регистър с нелоялни търговци в туризма. Коментар+снимана касова бележка или друга нередност. Като тръгнеш за почивка, хвърли едно око на заведенията в "почетния" списък.
Що ми изтрихте коментара кое не е вярно че обяд на двама човека само с водичка в смотаното село Кранево излиза много повече от обяд с узо в таверна в Солун например?
Като има кой да им дава пари за това, може и по-скъпо да взимат. Не е луд този дето яде зелника, луд е този който му позволява. Селски тарикати, може да въведат и такса прясно свинско филе. Макар, че всичко е купено от местния магазин и е доста старо.
ИНТЕРЕСНО, АМИ АКО ЖЕЛАНИЕТО НА КЛИЕНТА Е ШОПСКАТА ДА Е БЕЗ ЛУК? ПАК ЛИ ДВА ЛЕВА ОТГОРЕ, ЩОТО ШОПСКАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО НАРЯЗАНА С ЛУК И САМО СИПВАТ ОТ ТАВАТА? И ТОВА КАТО ЗА 13 ЛЕВА САЛАТА
До АнонименАбе КРАЧЕН ЛОСТ ЧЕРВЕН да не мислиш че сме забравили как трябваше да се молим като на господ на сервитьорите от соца да ни пусне да седнем да се нахраним с парите си !
Не виждам с какво тази практика е по-различна от практиката "избор на екип" в болницата , което обаче струва поне 600 лева повече. Просто мутрите имитират българското здравеопазване.
Цървулъ седнал в заведение иска нещо извън менюто и естествено ще му таксуват. 1 - губи се време и се заема котлон за тоя лук. 2 - някой после трябва да мие съдове. Лукът на пазара струвал 2 лева. Ами да си купи и да си пържи. И ми е интересно ако в Гърция поиска пържен лук - дали ще искат гърците да им плати. Но *** клиенти, още по-*** журналисти.
"Пази Боже сляпо да прогледа." Тези думи са толкова валидни за навсякъде и на всички нива в нашата държава, че вече е дразнещо не, ами направо вбесяващо. Аман от *** ***.
Салата - 5,50лв.Основно - 7,90лв.'ко мини - 8,00лв.Бира - 2,40лв.'ко мини - 6,00лв.- Абе, сервитьор, к'ви са тези комини в сметката ми?- Еми... 'ко мини... ама не мина :)
Ужас! От днес колеги от чужбина почиват точно на Кранево, веднага ще ги предупредя да не стъпват в тази механа!
А пък ние толкова му дадохме 58,колкото явно е била сметката,но сме мислели че даваме и бакшиш.Като разбрахме какво е станало, се сконфузихме,извинихме се за недоразумението,въпреки че вината си е в тях изцяло и си му дадохме 58 + 10 лева отгоре и насреща получихме една пак *** физиономия,взе да заеква.Иначе курназ беше със стотинките, явно подучен от колегите си
сега си припомних много кофти случка, тука поне са им го написали ясно на бележката.Романтична вечеря с любимия в елитен варненски ресторант на плажа,който не ни е много по джоба но имаме повод.Ядохме , пихме доволно, оставихме приличен бакшиш на намусения сервитьор.За наша изненада, по едно време се приближи тихомълком до масата ,остави купчинка жълти стотинки и зачезна.И се чудим wtf,привикахме го,хънка-мънка.Оказа се че мастилото на касовата бележка понеже беше бледо и сме видели 53 вместо 58
Какви са тия цени в това село, преди два дни се върнах от почивка в Златни пясъци,такива цени имаше само в най- елитните кръчми.Но не и 4 лева за вода и 13 лв за кебап,сигурно пет човека са го друсали тоя кебап ,а месото е от филета на млади прасенца,чиито майки са яли само био помия
само да попитам : в тая такса желание на клиента от 2 лева , влиза ли еротичен танц ? мерси !
Такса празен стол не е така фрапираща,ако заведението бяха определили предварително таксата наречена резервация,а нима е правилна таксата "куверт",т.е. правото да влезнеш в определен ресторант. Мен тази такса куверт повече ме притеснява,а после искат да им оставяш и бакшиш. На запад не съм видял никъде да вземат куверт в някой ресторант или да плащаш в тоалетна.
По принцип мога да оставя бакшиш много надвишаващ тези два лева, но ако бях на местото на тези не бих платил това нещо, защото е абсурдно. Не ходете на бг морето и няма да имате такива проблеми .
След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!