7

леле

преди 6 години

За здрави зъби просто не дъвчете. Вземайте храната венозно .

6

Анонимен

преди 6 години

Aко нямате достъп до фосфорна киселина, то кола-кола предоставя разредена за "байцване" на зъбите. Така вие нямате нужда от завършване на галванотехника - просто правете си снимки на зъбите с все по-високо качествени фотокамери.

5

ЛЪЖА И ИЗМАМА

преди 6 години

Само като видях, че започват списъка с мляко и се отказах да чета нататък. Те сигурно и флуорида някъде са го споменали..Зъбите се разрушават от сладкото, киселините като фосфорната и лимонената в безалкохолните напитки и от фитатите (фитин).

4

Анонимен

преди 6 години

Всичко е въпрос на ген, всеки ден си мия зъбите по 2 пъти, ползвам качествена паста за зъби и четка, и пак имам сумати кариеси които са вече пломбирани. А в гимназията в класа имаше един кото си му личеше че не си мие зъбите редовно, бяха му жълтеникави, и се хвалеше че няма кариес. Един ден се хванах на бас с него че това е невъзможно, но уви изгубих баса, след проверка лично станах свидетел че нямаше нито един развален зъб.

3

Симо

преди 6 години

Никак :-)

2

Ни вярвъм

преди 6 години

Да бе,да, много полезно( мляко + сьомга + портокали = тежък ***), може би трябва разделно да се хапват укрепващите храни?

1

Анонимен

преди 6 години

Похвално , една полезна статия.