20

бойкот

преди 6 години

И какво какво като е частен имота??? Това значи че може и гробище да си направи насред квартала ли??? Никакви небостъргачи не са нужни на София.Нали политиците нарочно обезлюдиха провинцията,защо не строят небостъргачи на празни места а се бутат в гъсто населени?

19

Анонимен

преди 6 години

Вдигнат ли го това 40 етажно нещо в Стрелбище, цените на имотите в квартала ще се сринат. Никой няма да иска да купува имоти в квартал, където ще се реди сутрин на опашка от 200 коли за излизане от квартала.

18

Анонимен

преди 6 години

Малко ли са местата покрай околовръстното , бе , та точно тука сте се завряли да правите небостъргач

17

Грюгер

преди 6 години

Проблема е, че това село ще генерира огромен авто-поток, човеко-поток и високите сгради създават вихри, хвърлят сянка и са трудни при ремонт и пожар

16

Би

преди 6 години

Сгради между 25-70 етажа единствено в района на Кремиковци. В Стрелбище само над 150 етажа... В Дубай се плаща по 100$(170лева)да се качиш до 144 етаж и да се любуваш на пустинята

15

бай Рангел

преди 6 години

НИКМИ,МИКМИ - едно 7 по Рихтер ще разреши проблема.

14

Кривондел

преди 6 години

Граждани срещу собственици... а ако искам протестиращите да си бутнат блока, за да сложим градинка?А кой е допуснал заменката? Кой не е отчуждил терените за улици по плана? Защо се дават разрешения за строеж по устройствени планове и инфраструктура, които завинаги ще останат на хартия и живущите ще газят калните ниви?Ето тия питанки трябва да питаме.

13

Край

преди 6 години

Бе ако вие искате да сковете къщичка за птички - не може ама ако НИКМИ, GPгруп, Аргобилд, ГБС или някой подобен искат някоя градинка за билдинг - всички става законно и тогава кметицата " нищо не може да направи". Да живее Демокрацията.

12

Бай Юрдан

преди 6 години

Винаги общината играят в един отбор с фирмите, а гражданите са врагове. Дано тука направят нещо. Ама в Слатина няма протест няма нищо- там са заградили едно добро парче до пазара

11

рускиня

преди 6 години

Граждане на Стрелбище трябва да обърнат внимание на съда на той факт дали ще бъдат спазени необходимите от закона отстояния до другите сгради. Законовото отстояние е височина на сграда и половина. Ако приемем ,че небостъргача е 100 метра, то отстоянието му от абсолютно всички сгради наоколо трябва да е не по-малко от 150 метра. Предполагам, че това няма да е спазено и може да послужи за оборване на разрешение.

10

А.

преди 6 години

се намира на ъгъла между булевард "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и бул. "България". Булевардът не е Гешов, а "Петко Тодоров" !

9

Анонимен

преди 6 години

Няма какво толкова да коментирате, щом става въпрос за Никми вдичко е кристално ясно престъпници ползващи се с протекции. Ако се позаинтересувате и прегледате документациите на всичките им строежи досега ще видите че няма и един строеж техен с изрядна и законосъобразна документация. На свеки един има нарушения и непълни документации!

8

Видял

преди 6 години

Интересно ми е все пак, защо жителите на квартала не протестират срещу абсолютно незаконното затваряне на ул.Енос и превръщането и в частен паркинг на една банка? И това е поне от 10 години.

7

Гешо

преди 6 години

Преди да почнеш с един проект, трябва да имаш терен ми се струва .Или разчитат на мутри , и после хората протестирали .

6

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЗелена площ, която е станала частна по незнайни обстоятелства. А може би поредната измамна продадена земя от измислена реституция. Общественият интерес е по-важен от частния, навсякъде е разписано! Утре други ден някой може да претендира за земята на НДК и държавата да му плаща наем, а може и за земята на Народното събрание.

5

до 32

преди 6 години

До АнонименТой е придобит през 2007 г.................той не е бил частен ,а придобит от някой новобогаташ,досещаш ли се? не може всички да са принудени,да си купуват тревни площи заради някой баровец,решил да превърне софия в кули и бетон,след като вече е опропастил морето.

4

do 3

преди 6 години

Не ги чаткаш нещата. Това че е частно, не означава че може да правиш каквото искаш на тоя терен. Има общ градоустройствен план и там пише колко процента може да бъде застроено, до каква височина и т.н.Ако всички разсъждаваха като теб, щеше града да е само постройки, а хората да се придвижват по тесни пътеки, оставени по милост от "частниците"

3

Анонимен

преди 6 години

Терена е частен с какво право въобще тези хора протестират? Стига вече с тези глупости, разберете най-сетне, че трябва да се уважават законите, а основния такъв гласи, че частната собственост е неприкосновенна. Как ще реагирате, ако някой ви отнеме къщата, апартамента, двора и т.н.? След като искате това да е зелена площ, купувате терена от настоящия собственик и проблема се решава. Не знам каква е предисторията, как е придобит терена, но е скандално частен терен да е предиведен за озеленяване.

2

Анонимен

преди 6 години

Първо бяха хотелите по морето, после моловете, сега небостъргачите. Инересно, каква ще е следващата грандиозна модерна хрумка на бизнесмен *** Балкански?!

1

Анонимен

преди 6 години

Абе и на мен съседите ми пречат на гледката и въздуха, ще взема да протестирам да им бутнат къщата, нищо че е частен имот.