65

чичо-дядко

преди 6 години

До ГЕРБ foreverгробче... аз си плащам данъка на автомобила, към горивата - акциза (който по принцип е за това), винетка, ДДС и т.н. и... какво получавам - разбити пътища. По принцип на всякъде се заплаща ТОЛ такса само за магистралите.

64

Васо

преди 6 години

До Анонимен 67: Много правилно разсъждение. Щото аз с моята кола и умения ще предпочета да ида до Бургас по подбалканския път. Ще ми е по-бавно, по-скъпо като гориво но по-спокойно и приятно пътуването. Няма да се състезавам с юнаци с птичи мозък по магистрала, пък и някой лев ще похарча в полза на малките селища по пътя. Някога е имало път на коприната без ТОЛ-такси, ама покрай него селищата са процъфтявали. Сега ни вкарват в едни писти, както овцете в коридора за стригане. Референдум трябва.

63

Тъпак

преди 6 години

Разбрах ББ от какво ще краде, ама няма да стане. Първо краде от магистралите, сега иска и да си плащаме за некачествената му работа. Вземете акъл от Европа, умници и го направете пропорционално за възможностите на хората у нас. Стига кражби

62

Анонимен

преди 6 години

ТОЛ такси се събират в цяла европа единствено за магистрални пътища, слезаш ли от тях няма такси. Абсурд е да се събират такси на второ- и третокласни пътища.

61

ГЕРБ forever

преди 6 години

Всеки трябва да плаща! Когато човек си плати таксата за каквото и да е получава морално успокоение и по жилите му пропълзява вътрешно задоволство.

60

Анонимен

преди 6 години

Най справедливо ще е да наложат тол такса на каруците на кафевите, поне някаква файда от тях.

59

Анонимен

преди 6 години

Във всяка държава от ЕС с ТОЛ-такса има алтернативни национални пътища, които са безплатни. Може и по-бавно да се придвижваш, но имаш алтернатива. Тук няма такава. И как да плащам за някой път тип "лунен пейзаж"? Няма как да стане просто

58

fhvthcu

преди 6 години

Надявам се да се направи съвременна електронна система и на колите да не се налага да спират и да се редят на опашки по гишета. Би било да се помисли дори за общоевропейска система: универсално устройство, което можеш да си зареждаш онлайн и във всяка държава да ти теглят от баланса пари според изминатото разстояние.

57

Анонимен

преди 6 години

И.............впоследствие ще се окаже,че само с товарни автомобили цялата система на тол-а не може да се изплати и ще се наложи махане на винетките и на леките автомобили!!А въвеждането на такса за леки автомобили е на постановление разстояние!!Колко изтърпяхме,търпим и ще търпим,че това ли ще ни се опре!!Една справка:В миналото разстоянието Солун-Атина имаше 3 пункта за тол такса при разстояние около 500 км.Сега са 7,като сумата за придвижване с лек автомобил е около 50 евро!Идва и у нас!!

56

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ са в паника. Свършиха индиректните кражби и преминаха към директни.

55

Анонимен

преди 6 години

Естествено че ще спечели някоя от многото фирми на Сождука и Прасилян.

54

Васо

преди 6 години

Не са в състояние да пресметнат ще загуби ли държавата или ще спечели от въвеждането на ТОЛ система. Та затова финансовия модел ще върви след системата. Това показва нивото на интелект на управляващите. Смятат да си докарат сметката до печалба с последващи корекции на цена и обхват на пътищата. Та може да я докарат до положение практически разрушен път да влезне в системата им. И пак ще са прави с оправданието, че това е единствения начин да се поправи. СмЕх голЕм, ама си е за плач от пейката.

53

Анонимен

преди 6 години

Поддръжката на пътищата плащате чрез пътните данъци, плащате ги чрез винетките, плащате ги чрез акциза на горивата. Сега ще ги плащате допълнително и чрез тол-такси, без другото да отпадне. Опашата лъжа е, че не си плащаме за поддръжка на пътищата. Плащаме и то солено, просто парите отиват за друго - например за партийни субсидии.

52

- - -

преди 6 години

Каква ТОЛ система бе пу*ки майни. Цялата държава цъфнала и вързала те ТОЛ система ще въвеждат. Я се огледайте по Европа за какви пътища се плаща ТОЛ такасата и тогава пак говорете... Първо оправете пътищата и тогава помислете за това, а не само да хвърляте прах в очите на хората, че с парите от ТОЛ системата ще бъдата оправени пътищата, както едно време се говореше и за винетката....

51

Анонимен

преди 6 години

Кои МАГИСТРАЛИ!?

50

до readordead

преди 6 години

Защо да е включена в бензина ако карам единствено в града? Много хора имат малка градска кола и друга, която карат при междуградско пътуване, и за двете плащат пътен данък. Не е много справедливо да има включен тол в горивата.Има други практични начини, но при условие че имаме и пътища. Този последният много правилно казва, че не трябва да се плаща за път, който ти поврежда автомобила.

49

ДМС:Чанта Павлова

преди 6 години

Е нали трябва мис Хипо.... пардон Павлова да си купи нови чантички.Тя се изживява като моден корифей и докато беше министър харчеше бюджета на министерството ,за да се обличат подчинените и с маркови дрешки,лично подбрани от нея.

48

Анонимен

преди 6 години

Как до сега не сте измислили такси за велосипедистите и майките с бебешки колички ми е чудно.Я се коригирайте след"ваканцуването".

47

Анонимен

преди 6 години

До ВасилевЧерноглавите трябва да се дондуркат, за да гласуват за ГЕРБ, нали Баце?

46

Анонимен

преди 6 години

Какво означава одържавяване на ТОЛ системата. Това е простотия, защото и без това държавата я плаща. Тя плаща някой да я изгради и да я поддържа и се изисква да са професионалисти. При всички случаи държавно дружество ще я администрира и прибира парите. Обаче как Нанков би правил такава система ... но без частни фирми ? Ще запише университет ... ще построи фабрика за полупроводници или какво? Ще прати партийно назначени лелки да окабеляват :) да бе