173

Пич

преди 6 години

Българинът харчи толкова колкото получава. А колко декларира пред държавата е вече съвсем друга работа. Това с бързите кредите е най-глупавото обяснение за опашките към Гърция, които се получават всяка година с BMW-тата, Мерцедесите и Аудитата. Обяснението е много просто - корупция и андрешковчина.

172

Анонимен

преди 6 години

Всичко е ясно, получава 150 лв. социална помощ, а обира 10 000 лв. от старците. Естествено ще харчи повече отколкото получава.

171

Анонимен

преди 6 години

И аз познавам един неграмотен гербаджия, който със 600 лв заплата храни жена и 2 деца, постоянно пътува в чужбина и колекционира имоти. А аз и мъжът ми взимаме чисто заплати над 3500 лв на месец, имаме и бизнес, и пак не можем да си позволим повече от 10 дни в Гърция веднъж годишно, изплащаме кредит за единственото си жилище, а на ресторант ходим много рядко. Дрехи купуваме основно на децата, ние си носим старите. Дъщерята ще учи в Англия, не знам как ще й плащаме само таксите.

170

Анонимен

преди 6 години

никакви деца не пращат на "бедните си родители" АКО ГОВОРИМ ЗА ДЕЦА,НАПРОТИВ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ПРАЩАТ айде стига вицове за емигрантите които хранели българите...българина е мрънкач и тарикат,все гледа да "се не мине"ама забравя че и политиците ,и т.н.работодатели са българи та те и гледат да "се не минат"и да те минат хахаха.....

169

Анонимен

преди 6 години

Не е чудо,изкарваме повече от колкото декларираме,при някои хора и то не малко с много не се обявява и това си е от Тошово време още.

168

Анонимен

преди 6 години

Ако данъчните в САЩ те надушат, че печелиш по-малко отколкото харчиш, жална ти майка! Веднага ще те хванат да даваш обяснения.Сега се сетих, че икономическото "чудо" може да се дължи на факта, че не се отчита сивата икономика, която не е малка! Много частни фирми още дават пари на ръка на работниците.И ако отчетем и милионите които децата пращат от чужбина на бедните си родители, баби и дядовци, картинката ще се изясни напълно.

167

Анонимен

преди 6 години

Този, хм... икономист, Лингорски, да си изяде дипломата!!!Още повече ако е от вида "Калинка".Той с един смел замах зачеркна валутния борд!?!?!Щели сме да имаме хиперинфлация ако печелим повече отколкото харчим?!?!?!Тогава най-развитите икономики отдавна да са в хиперинфлация???Когато мога да си купя хиляда щатски долара за едно левче, ела ми се обади, другарю Лингорский!А кредитът е стока. За да си я купиш, първо трябва да докажеш че имаш достатъчно пари!

166

Анонимен

преди 6 години

Добре че са тези от чужбина да пращат на семействата си пари да оцеляват.

165

Mm

преди 6 години

Да теглиш бърз кредит за да закърпиш семейния бюджет си е чиста беднотия. А иначе , от устата на експерт звучи така: пазара на кредитите се развива- значи сме забогатели щото имаме пари за лихви.

164

ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА

преди 6 години

А БЕ, ТИПИЧНА СТЪКМИСТИКА. Кой ли и вярва?Да си вземат заплатите хората, че нали и те деца хранят. Какво ще правят ако вождът утре ги уволни!

163

Не оплакко

преди 6 години

До Всичко има!Какви пари бре чуек, имаш и-нет, значи си платил, виждал съм хора да ядат храна от земята-ако пак хе ти е ясно става дума за черна Африка , Ю Америка и Азия

162

Чичовци- Вазов

преди 6 години

До СЕЛИОЛЛУ - ВазовСултана е разрешавал да притежаваме огнестрелно оръжие против разбойници.В оръжейните магазини е имало оръжие за продан в изобилие!

161

ЧУДОТО

преди 6 години

КОГАТО ТИ ОТЧУЖДЯТ ДОМА ЗАРАДИ КРЕДИТИ.............

160

Свобода

преди 6 години

Можеш да пътуваш навсякъде по света НЯМАМЕ НИТО ПАРИ НИ МЛАДИНИ....

159

Всичко има!

преди 6 години

До Не оплакко- но пари няма! ДЕЙСТВАЙ....

158

БАЙ ТОШО

преди 6 години

Българина на ден печели по 5 лв. а харчи по 10 лв. ФАКИРИ!!!!!

157

Не оплакко

преди 6 години

Пича -ги и пи-чки, радвайте се имаме ток, и-нет, радио, телевизия, места за ходене като молове, улици, планини, море, и пътища до повечето от тях. Има места където целодневното електроснабдяване е проблем в днешно време. У нас е доста трудно да гладуваш, а има места,където има глад( ТОВА Е КАТО НЯМА КАКВО ДА ЯДЕШ) Малко повече мрънкаме от необходимото.

156

10.? за ресторант

преди 6 години

До АнонименВечерята е за 10?, но нито обслужване на ниво, нито прясна качествена храна!Всичко е дълбоко замразено и безвкусно! Келнерите не се научиха на обноски!Още през соца го наричаха ОБЩЕСТВЕНО НЕДОЯЖДАНЕ - ОХ с малограмажни порции. Евтино е за сметка на всичко останало, което го има само на запад!

155

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен158:В БГ всичко е почти без пари - като се почне от цените на храните и алкохола и се стигне до цените на тока и парното.Това някаква пропаганда ли се явява??? В момента, в БГ по - евтини са само цигарите, ресторантите и наемите, сравнени с цените в западна Европа! Храна, Ток, Парно - всичко което е ЖИЗНЕНОВАЖНО за оцеляването е колкото или по-скъпо, сравнено с Европа.А заплатите - реалните, не тези по пропагандната статистика - са в пъти по-малки!

154

Анонимен

преди 6 години

Други причина да харчим повече отколкото печелим е, че 1) харчим пари на кредит 2) харчим пари покрити от сивата икономика (и необявени заплати и необявени наеми) но и 3) харчим пари дошли от чужбина. Ще се изненадате колко е голяма категория 3). Самолетите на всички авиокомпании, *** включитлено, са винаги пълни. Просто не е истина колко пари се наливат от ЕС към България, благодарение на емигрантите.Както и колко хора отиват там, да поработят 2-3 месеца всяка година, за да харчат тук