101

Анонимен

преди 6 години

Виц от соца:"Защо в България няма публични домове"?-" Защото има почивни станции."

100

До 113

преди 6 години

Явно не харесват демокрацията в България твоите приятели

99

Загрижен

преди 6 години

До Анонимен 107какъв стандарт на живот? изчислен в лв, но преизчислен в конвертируема валута - проста матматика! ако не ни продаваха *** за центове, и не работехме безплатно нямаше да можем да излезем и да искаме. Затова изпращаха работници по света, плащахе им в долари, а получаваха стотинки, като ги превалутират, и начислят такса БКП.

98

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 111ами всъщност нямаха работа, понеже всичко беше като във Венецуела, уж на хартия е рай, ама всъщност бяхме фалирали, една чудна хиперинфлацийка и добре дошли в реалността!

97

Анонимен

преди 6 години

И понеже имаха работа, жилища, установен живот, та минните полета по границата бяха все от нашата страна... Как пък някой западногерманец не реши да пробие накъм нас, да види и той чуден живот :D

96

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 107"Какво щеше да стане ако бай Тошо беше отворил границите? Щяха да духнат"90-та година колко "духнаха" ? почти николко, защото всички имаха работа, жилища, установен живот. Започнаха да духват масово, като останаха без работа, като се закри и ликвидира индустрията и селското стопанство, като ни направиха такъм капитализъм "партньорите" от Западна Европа, че тук стана невъзможно да се живее.

95

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 100а не, грешиш драги, този "културолог" Ивайло Дичев не е продукт на образованието на последните 20 години, той е от децата на номенклатурата от ЦК на БКП, които със същия плам, с който плюеха гнилия капитализъм, сега плюят тоталитарния социализъм - за пари, естествено.Гнусен продажник.

94

Анонимен

преди 6 години

Слабо соц носталгично тролене под тази статия...Дреме ми за някакви си станции, нищо читаво не помня от тях. Лоша храна, кофти условия, в които сега никой не би почивал. А и пътуването дотам беше...мани, не ми се спомня. Ако още тогава бяха отворили границите, никой нямаше и да почива там, при положение, че има Гърция.

93

Анонимен

преди 6 години

"Какво щеше да стане ако бай Тошо беше отворил границите? Щяха да духнат"Щеше да стане това, което стана с Югославия. Ходеха си хората по света, а и страната се развиваше прекрасно.Мисля, че това му беше най-големия недостатък на Соца. Това най-много тежеше на хората. А и ако излизаха свободно, при този сравнително добър стандарт на живот никой нямаше да я иска демокрацията.Защо Сащ и Нато удариха Югославия? Защото икономиката на Югославия се развиваше добре, търгуваха с когото си искат.

92

вечна дружба

преди 6 години

До селскиМоите младини са свързани със съветските хубавици на морето през соца..

91

селски

преди 6 години

До АнонименВсички българи свързват най-хубавите години с германските ни съюзници преди ВСВ.Всеки селски дом е имал модерен радиоприемник и моторетка! Дюшеците пълни с пари!

90

Д.Кудоглу

преди 6 години

До КлементинаСанаториуми, профилакториуми, болници, детски колонии и т.н са дело на царицата!Комунистите ги обсебиха наготово без да са ги построили!

89

неканените гости

преди 6 години

До АнонименМнозина през соца злоупотребяваха с гостоприемството одобрявано от властта!!Някои хора си изкарваха живота вечно на гости по близки и познати за едно МАРСИ!Даже много кражби по домовете се вършеха именно от тези гости! С две думи казано за някои гостуването беше средство за препитание - безплатен обедВсеки обед у дома идваха познати от село а често и пренощуваха - изпуснали рейса!

88

123

преди 6 години

Както казваше Бранко Чопич: Шваба, истински кучешки брат.

87

Клементина

преди 6 години

ТЕ НАДЖИВЯХА СЪЩО ПО-ПРЕДИ МОНАРХИЯТА........Напротив! - Почивните станции и санаториуми надживяха капитализма!!!!!!!!

86

Анонимен

преди 6 години

Какви глупости пак, както е обичайно за Дойче Веле. И този културолог е от масовото производство на висшисти през последните 20 години.

85

Анонимен

преди 6 години

Обречен си да се сблъскаш се с хора, които не си поканил, някои те изненадват приятно, други неприятно..................А СЕГА НЕ СИ ЛИ ОБРЕЧЕН? В повечето случаи неприятно.

84

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен......хубаво беше през.....Дядо ми, роден през 1896-а, пък смяташе 20-те и 30-те години на миналия век за най-хубавите. Така, че хубавото го прави не "социализЪма или капитализЪма", а ЕГН-то. Всеки като теб ще иска социализъм ако го подмладят с 50 години и го направят отново на 20!

83

Анонимен

преди 6 години

Бе то много работи има, дето ги нямаше при соца. Има ли банани? Има. Тоалетна хартия - също. Има ли салами от млени свински опашки и пилешки кожи? Има.Имаме ли двайсетгодишни коли от моргите на Европа? Има. Е, к`во искате повече?Почивни станции...

82

Анонимен

преди 6 години

На този "културолог" някой да вземе да му обясни бавно и с дидактични средства произхода на думата станция.А иначе всичко това е непостижимзо за днешна България. Плащах 24 лева за семейна карта за 20 дни !! Имаше почивни станции не само на море, но и по всички курорти из страната. Бяха добре устроени.Навсякъде беше чисто. В Летния театър на Сл.бряг се провеждаше Златния Орфей., имаше Вариете. Защо събориха Летния театър, защо го няма Орфея.