79

Мухай

преди 3 години

До Анонимен Ама ти верно си смахнат като повечето БГ-търтеи.Нещастиеееее....

78

Анонимен

преди 6 години

На мен пък жената ми наложи мега-твърда забрана и вече половин година не съм близвал "твърди горива". 1000% съм по добре и препоръчвам на всички да пробват-има винце, бири, ликьори а също и ВОДА. Ракия винаги ще се вари, има големи майстори, въпросът е как се потребява- моята баба пиеше 50-70гр, а аз бях почнал по 250-400/вечер, и сега си давам сметка-колко е много това. Който може с по-една на ден-да пие, другите да спират навреме като мен!

77

ДЖИБРАТА

преди 6 години

ЧЕРВЕНО ВИНО СНОЩИ ПИХ И .......ДВЕ РАААААКИИИИ

76

Анонимен

преди 6 години

Те хората които си варят ракия от край време знаят как да си я сварят. Проблема е в новаторите в тази област.

75

balkandjia ot Troqn

преди 6 години

Verno dedo umre ot pusta rakiq ama na 95 godin

74

байхейс

преди 6 години

температурата на джибрата е много важна !22-26 Цако е под 22Ц ферментацията се забавя а под 15-16Ц спира ано е над 26 Ц джибрата се прокисва НИКОГА не оставяите джибрата на слънце или непокрита

73

байхейс

преди 6 години

кога джибрата се прокисва :- появят ли се мухи в джибрата - пишете я бегала - това че мухите помагат на ферментацията и без мухи няма ферментациа са ГЛУПОСТИ !- гнили или мухлясали плодове - пишете я бегала джибрата - старателно измивайте бидоните и каците - ако са мръсни пишете я бегала джибрата- не наливайте вода от маркуча - ако все пак друг начин няма, оставете водата да преседи 3-4 дена преди да сложите плодовете и захарта

72

байхейс

преди 6 години

за джибрата:ако не добавите захар, ще искарате 3 л ракия от 100 л джибракогато захарността стигне 12-13 максимум 14 захарни градуса, захарта стига, и да сложите повече няма да се преработи или и да се преработи ще триабва дълго да чакате - не си струвакогато захарноста падне под 3 захарни градуса - може да варите, не си струва да чакате повече, ферментацията силно се забавя след товаКОНТРОЛИРАЙТЕ киселинноста - дигне ли се над 6.5 джибрата се изхварля !добавяне на сода и пр химикани - НЕ

71

бахейс

преди 6 години

май много сложно го обясних:- това което изтича преди изпаренията да достигнат 73Ц се ИЗХВЪРЛЯ - това е метил и пл етери - когато парата стигне 75Ц баренето спира и останалото се ИЗХВЪРЛЯ - задължително се минава през филтриране с активен въглен - да обере тежките метали от казана които са и вредни и дават лош вкусако джибрата се прокисне стават 2 неща - първо остава не преработена захар, второ при варенето се образъват ацетони - за това ви болят главите а не заради метиловия

70

байхейс

преди 6 години

слушайте като ви се говори .... отвратта дето и викате ракия за това никой не я пие по света !1) киселинноста на джибрата трябва да се контролира ! ако ПХ на джибрата мине 6.5 - ДЖИБРАТА СЕ ИЗХБЪРЛЯ !2) казаните които имате в България са ПЪРВОБИТНИ ! Казана трябва да има дестилационна колконка поне с 4-ри степени !3) каквото сложите -това ще пиете ! НЕ ВАРЕТА *** !аз НИГОГА до сега не съм виждал домашна ралия без ацетони !

69

дедо порко

преди 6 години

Аз съм оцелял защото пра- пра- дядовците ми са пили ракия от плодове , а не спирт от трици в луксозни бутилки от суперо.

68

Анонимен

преди 6 години

До ЩерюВнимавайте с първаците - да не опънете търнаците...=теб какво те бърка как ше опъна търнака? иви викаш - убивай се както искаш, ама преди това трябва да си си платил!

67

Анонимен

преди 6 години

не разбрахте ли, че трябва да купувате бееее ...скоро ше ви забраним доматите и чушките в двора на село - или взимате семена за посев от монсанто, или купувате пластмасата от полша... къде се намирате вие да се отглеждате сами всичко и да си правите всичко сами, от книжката "направи си сам" и "домашен майстор", това да не ви е безплатното време от социализма?!плащайте и въздуха, ако неискате - системата няма нужда от вас, защото не печели от вас!разбрахте ли ве роби, разбрахте ли бееее! :)

66

роко

преди 6 години

Абе като взема едно дръво че ти да видиш първака не бил убав.Ей я го разреждам до 58 градуса и така го пием минало годишен пръвак с комшията иван ударихме по два седмака,с едни домашни домати една мазна мръвка метнахме на жарта и пиперки и стана една първака небил убав,ам пийте си тогиз на цар киро минтето,и не мешайте на наще работи не бил убам,аз 40 години домашна удрям тез ше ми викат вредна айсиктир от тука бе дръво ви требе дръво

65

Анонимен

преди 6 години

Иначе в статията наистина има огромна доза истина, отровната домошарка наистина може да те вкара в гроба, и дядовците ни и прадядовците ни са пили от нея и в крайна сметка голяма част от тях вече са покойници, а останалите, още някоя годинка и те.

64

Juls

преди 6 години

На Ванко дедо му цял живот си пийваше от отровната домошарка и накрая естествено го вкара в гроба млад и зелен на 95 години.

63

x

преди 6 години

Абе вреди си наистина, има много случаи с хора повръщат кръв и умират от цирози или някав рак на черния дроб, за тва не се прекалява, а 1 ракия най много на вечеря :)

62

74, не аби матряла,

преди 6 години

вземи го превари. Това всичкото е вярно, но може да се избегне

61

анонимен

преди 6 години

От днес вече няма да пия домашна ракия до сега не знаех тая истина вече ще пия само купени от магазина спиртни напитки защото не само,че са безвредни но и полезни.Сега се чудя къде да излея ракията която имам ще се отърва от нея само дано не отрови тревата къде то ще я излея.Благодаря за статията вече знам истината за домашната ракия.

60

Анонимен

преди 6 години

Що не се гръмнете.Кой технолог ви даде информацията?