23

според водата

преди 6 години

У нас повечето от работещите получават между 130 и 290 евра на месец..Исключение правят издържани с ограбвани милиарди от народа бюрократи в София и в партиино подставени компаниики ограбващи десетки милиарди от бюджета през нагло корупционни обекти../по оперативни програми/

22

ПАК

преди 6 години

В случая Депутатите ще са прецакани .И да ви кажа вчера в София какво стана - имаше дело за развод на Депутат - Умрях от Смях за Мотивите , вижте ги - Съдията жена пита - защо искате да се разведете , съпругът ви е Депутат , защо се оплаквате .Жената - Еми той прави само това - седи си в леглото и ми обяснява колко щяло да ми е хубаво .

21

Анонимен

преди 6 години

Да бе, мечтайте си!За евтина заплата ще получите "имитиращ трудова дейност продукт"!И съвсем ще затънете в пазарното блато, където ви е мястото. За разлика от вас, истинските бизнесмени, които плащат реално големи заплати, ще се къпят в синята бизнес лагуна!

20

Анонимен

преди 6 години

Говорете ми за ползите от миграцията, скъпи работодатели...

19

Анонимен

преди 6 години

Почнаха градинските джуджета да си врат влажните носове кой какви пари взима. И да зяпат в чуждата паница.

18

хахах

преди 6 години

ами хайде сега депутатите да си преизчислят пак заплатите, щото нали зависят от средната... Или ще чакат пак да се вдигне?

17

Анонимен

преди 6 години

Не нужно Държавата да казва каква да бъде заплатат,освен в държавния сектор!Но е крещящо нужно Държавата да започне да изпълнява едно от основните си зеадължения: Да спре и да извади на светло сивата икономика и да принуди,бизнеса да плаща истинските си данъци,да не крие осигуровки и приходи!Догава наистина бързо можем да стигнем заплати от 2000 лв и средна пенсия поне 1200 лв.Ама на държавата не и стиска или не иска!

16

Анонимен

преди 6 години

До MaйMyнaтaБило е преди инфлацията не помниш ли, че 99г. отпаднаха 3 нули от банкнотите. :-) 1997г. 1 долар беше около 3000 лв.

15

Пазарна икономика

преди 6 години

Бизнесът плаща колкото се може по-малко. На който не му е изгодно да си търси друга работа или да се пробва да стане предприемач, да го видим той какви заплати ще плаща.

14

Анонимен

преди 6 години

Всичко, написано в коментарите е интересно.Който е учил икономика, явно разбира нещата по-добре от нас, които сме избрали други специалности.Но все пак, тази абракадабра с размера на средната заплата дори и едно дете не може да заблуди. Защото всички знаем в кои сектори какви доходи се получават от преобладаващата част от работещите.

13

Анонимен

преди 6 години

До MaйMyнaтaИменно инфлацията ще изяде увеличение 1997г. додех на училище с по 2-3000 лв джобли, ама една баничка струваше 1000 лв. :-)

12

от труд и р. заплата

преди 6 години

Държавата е бюджета. Нейна банка е БНББизнеса е соц. предприятия раздадени на наши и ваши партиини активисти. Негова банка БЕ КТБ. Сега тази банка я няма и се спасяват по дупки и сокаци. Самостоятелния бизнес оцелява на тия горнитеЧастния земеделец работи яко. Без субсидии, без бонуси но му е сигурно . Като ония от горе му копуват продукцията

11

другият

преди 6 години

До 9, пич монетарната система е нарочно направена така сложна, че да не може обикновения бачкатор да се усети, че нещата са много прости, богатите стават все по-богати, а бедните ще си умрат бедни. 1% на върха държат 50+% от благинките.

10

Анонимен

преди 6 години

Абе някой да ми обясни как ги смятат тия средни заплати бе аз не познавам никой от моите познати да взема толкова пари

9

сметки

преди 6 години

Ей, Богу, щом заплатите от 1000 лева по морето развалят статистиката, значи че мен с 470 лева заплата не ме смятат въобще ;)

8

Трендафилчо

преди 6 години

бате, па ногу си умен бе, как си можал да се родиш толкова умен, кажи и на нас как става това с манатарната система и ние малко на се научиме от тебе

7

Човек от народа

преди 6 години

Предлагам да се отнеме държавата от бизнеса да се върне на народа и да въведем закон с който да задължи бизнеса да плаща 2000 лева минимална заплата на нас народа, да си взимаме големите заплатки, да си свиркаме и да си джиткаме в мола да си купуваме яки неща.

6

Анонимен

преди 6 години

Истина е обаче, че много хора се водят, че взимат минимална заплата а всъщност взимат повече.

5

Циник до Българин

преди 6 години

Държавата драги, не принадлежи на народа....а на така наречения бизнес....

4

Анонимен

преди 6 години

Платените статистическо фалшиви данни.