37

Ива

преди 6 години

Аз съм ЗА,таксата "празен сол",само че да се въведе в Парламента и да не е 20 лв.,а поне 200

36

Анонимен

преди 6 години

Хем е лоша практика, хем налагат данък. Съучастникът не е ли и той престъпник?

35

РККА

преди 6 години

мисля, че трябва да се забранят тези резервета по масите,или да се резервират места с предплащане което да се приспада от сметката,нормално е да се бръкнеш по 10/тачка на човек ако искаш да резервираш естествено срещу документ,но това да се уреди с закон,ама нали пък накрая на кожодерите ще трябва да им удържат данъци много не се натискат за подобен вид резервации,

34

x

преди 6 години

А бе *** защо лъжеш че си бил там,като са ти платили да пишеш глупости.Тук вместо мутри като собственика на ресторант Милос грил енд фиш да са в затвора се изявяват като ресторантьори ,следващият път може и такса въздух да измислят.Е то затова българите ходят на море в Гърция,само забележете поръчката за същите неща които са консумирали в Гърция ще е 30% от онези 174 лева (без 80 лева за столовете).Скоро бях в Сицилия ,и там другарката Манолова разправяше че дори и тя не би почивала в БГ!!!!

33

Anonimen

преди 6 години

Значи този човек който е резервирал масата я е резервирал за 10 човека дошли са 6 няма как само защото ти не си си направил равносметка на хората който ще ти дойдат и после да имаш претенции.Бях там и управителят каза на няколко семейства които дойдоха че няма неста вместо онзи човек който е резервирал масата да освободи 4-те празни стола и да ги даде на други клиенти той каза "не не не те ще дойдат" и накрая никой не дойде.Няма ресторанта да си губи клиентите много ядно че ще има такса!!!!!!!!!

32

Анонимен

преди 6 години

Резервацията се плаща отделно, после се спада от сметката. Елементарно.

31

;)

преди 6 години

Нашето семейство е тричленно. Никога не съм сядал на триъгълна маса! Какво правим?

30

Анонимен

преди 6 години

Ще вземат данък от рекета.

29

гошо печения

преди 6 години

Хората са оставили 180 лв без 4 те стола. Кво искате повече, от място по 100? средно на сядане. Кви са тия цени, бе? Цял свят бира и ястие 15 ? и не като в бг всичко екстра. Когато сезона е кратък и не се изплаща, затваряш.

28

Pepe

преди 6 години

Пълна подигравка е бг бизнеса по нашето море. Вчера вечер в Кранево седнах със жена ми и детето на маса за четирима. Сервитьорка та псува пуфтя. На косъм бях да им вдигна огромен скандал. явно управителят беше следил новините от вчера и каза, щом са седнали първи няма проблем. В крайна сметка ядохме чернокопи, а не цаца. НИКОГА в Гърция не са ни се случвали подобни простотии. След месец сме там отново. Никога вече БГ море! !

27

До Андрешко

преди 6 години

"Ресторантът е трябвало по време на резервацията просто да поискат някаква сума/капаро/ и нямаше да се стига до тази ситуация..."Емо колега, това е грешка на заведението!!! Точно заради това не трябва да е след дъжд качулка!!!Аз съм си правил резервации по телефон без капаро!!! Дори и да липсва някой не са глобявали!!! Защото нямат такава наредба! Щом това заведение е имало такова правило УЖ са длъжни да предупредът клиента било ако си правя резервация по телефона или пък на място!!!

26

До 28

преди 6 години

Как ще остане прана ве акъл ? Има си време от-до

25

Андрешко

преди 6 години

Положението можело да бъде и по-лошо. Тези,които са резервирали тази маса без да плащат за резервация е можело въобще да не отидат и масата да остане празна за цялата вечер,което е загуба за ресторанта,но медиите това не го виждат,те виждат само сензацията. Ресторантът е трябвало по време на резервацията просто да поискат някаква сума/капаро/ и нямаше да се стига до тази ситуация...

24

!!!

преди 6 години

Тогава НАП да сложи и данък за бакшишите! Вместо да ги глобат тези го приемат нормално! Драхти и държавата!

23

Анонимен

преди 6 години

До АндрешкоПри такава сметка да ревеш за 4 пропуснати клиенти, колкото и да са изкривили медиите, алността се вижда. Само защото са напривили такава сметка не ги е изгонил по-рано, можеш да си сигурен.

22

Андрешко

преди 6 години

Медиите изкривяват случая. Грешката на ресторанта е само в това,че тази такса за резервация трябвало да бъде поискана предварително,както правят хотелите и по време на вечерята да се реши каква част да бъде върната. Не може да резервираш маса за 8 човека,а цяла вечер масата да бъде заета от 4 чпвека,а ресторантът в същото време да връщат клиенти,защото няма свободни места...Трябвало е клиентите като идват в ресторанта да кажат,че са 4 човека,за да може управителят да ги премести на по-малка ***

21

Анонимен

преди 6 години

А има ли начин да отидеш на море и да не зависиш от нагли бизнесмени?М? Те са взели на концесия или под наем обекти, и си мислят, че морето вече е тяхно. И били в правото си да определят правилата?!И това , както се вижда, с любезното съдействие на "държавата".То да беше само това, ...

20

(-_-)

преди 6 години

Да, изглежда действително е имало резервация, но проблема е, че резервациите се правят за маса, а не отделни столове.. Освен това едва ли някой ги е уведомил хората, че ще плащат неустойки от такъв тип.. Извинете госпожо - вие ли сте резервирали голямата халба за бира? Обитаци са нашите търговци!

19

Ивчо

преди 6 години

алоо Австралиецание знаем да четем, но ти си позабравил. За какво капаро бълнуваш. Я влез на сайта резо бг и виж как се прави резервация в Бг.Аман от разбирачи изчесалисе от Бг.

18

Циник до Сидни

преди 6 години

Не знам какво е разбрал колегата....ама ти май съвсем си изплющял...Някакъв черноморски серяндурин се е "изтарикатил" да смуче ОЩЕ повече от клиентите си - и тука ми го оправдавате!Тотална "слободия" е по българското черноморие из пражнения плуват с почиващите по плажовете...няма сървиз....няма култура....всъщност - тотална воня - и всеки *** си измисля каквото му е кеф!