22

Анонимен

преди 6 години

Не бе - цигарите са виновни!

21

Анонимен

преди 6 години

Защо общината не закупи филтри за комините на хората,които се отопляват на твърдо гориво?Защо се отпускат милиарди левове за саниране на частни жилища/за комфорта единствено на собствениците/а няма пари за филтри,осигуряващи комфорта на всички граждани.

20

Анонимен

преди 6 години

Европейската комисия ни е глобила с десетки хиляди евро за столица и държава с най-мръсния въздух в Европа.Интересно,защо краля слънце,който се занимава с некоректни ресторантьори мълчи по въпроса?

19

Факт

преди 6 години

Ако в София успеят да спрат отоплените с твърдо гориво, замърсяването с ФПЧ ще достига най-много до 70% от допустимите норми, а не 6-7 пъти над нормите, както е сега. А ако и улиците се мият редовно, едва ли замърсяването ще надхвърли 30% от максимално допустимите норми.

18

Анонимен

преди 6 години

Ако се твърди, че пожарите замърсявали през лятото, защо след всеки пожар ни се казва, че измерванията не показвали повишени стойности и нямало опасност за населението?! Такова лъготене както при днешните управляващи не е имало в цялата ни история сигурно!

17

Изследване

преди 6 години

По поръчка на общината имаше едно изследване кой и кога замърсява въздуха в София. Резултатите бяха представени силно манипулативно, но не можаха да скрият, че през зимата замърсяването с ФПЧ достига до около шест пъти над максимално допустимите норми, а през лятото е около 60-70% от тези норми, като основно отоплението през зимата замърсява в София.

16

ЧЕТНИ И НЕЧЕТНИ

преди 6 години

ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОЛЗВАНЕТО НА КОЛИТЕ ПРЕЗ ДЕН (ЧЕТНИ И НЕЧЕТНИ НОМЕРА) както е в много големи европейски градове. веднага ще се почуства разликата.

15

Анонимен

преди 6 години

Не виждате ли ромките с метлите какъв прахоляк вдигат?! Този прахоляк не е от колите, а защото не се мият улиците!

14

Анонимен

преди 6 години

Печките,колите и немитите улици-това са замърсителите,уважаеми градоначалници,ако не знаете.

13

Анонимен

преди 6 години

ФАМИЛИЯТА НИ ЖИВЕЕ ОТ МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ НА БУЛ. МАКЕДОНИЯ В СОФИЯ. ПО ВРЕМЕ НА ПРПЕЗРЕНИЯ СОЦ БУЛЕВАРДЪТ СЕ МИЕШЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ПО ДВА ПЪТИ.И ТОГАВА ИМАШЕ ПЕЧКИ, ДОРИ МНОГО ПОВЕЧЕ, НО НЯМАШЕ БРАКУВАНИ КОЛИ И ВЪЗДУХЪТ БЕШЕ МНОГО ЧИСТ.СЕГА БУЛЕВАРДЪТ СЕ МИЕ НАЙ-МНОГО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА, А ЗА КОЛИТЕ КАКВО ДА КАЖЕМ. КАЧЕТЕ СЕ НА КОПИТОТО И ПОГЛЕДНЕТЕ СЕГА СОФИЯ СУТРИН. НЯМА ДА ВИДИТЕ БУЛЕВАРДИТЕ, А ЕДНИ МРЪСНОСИВИ ОБЛАЦИ НАД ТЯХ.

12

Обективен

преди 6 години

Май скоро ще започнат да говорят истината кой е основният замърсител, както са се опитали в тази новина. Манипулацията, че колите замърсявали, няма да направи въздуха ни по-чист. Тази манипулация има съвсем друга цел. Целта й е да се въведат забрани за колите, защото Фандъкова и бандата й не могат да се справят с организацията на движението в София.

11

Дария

преди 6 години

Лятно време се живее, но зимата като запушат комините и ако няма и вятър човек може да се задуши като излезе навън. Но нека почакаме, зимата пак ще дойде, ще дойде и еврокомисията да заседата у нашенско, и да си дишат и те хората на воля ... Малко може да се поизложим, но да видят хората дереджето ни.

10

КРАЙНО ВРЕМЕ Е.

преди 6 години

ПРЕЗ ЛЯТОТО ВЪЙЗДУХЪТ Е МНОГО ПО-МРЪСЕН, ПРИ ТОВА НЯМА ПЕЧКИ НА ТВЪРДО ГОРИВО. ТАКА ЧЕ ПЕЧКИТЕ НЯМАТ ВИНАНО ИМА 3 МИЛИОНА КОЛИ, БРАКМИ ОТ АВТОМОРГИТЕ В ЕВРОПА, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ ОТ ДВИЖЕНИЕ.

9

Анонимен

преди 6 години

Ех Петя Петя... То да бяха дърва...Въглища, автомобилни гуми, пластмасови битови отпадъци, отработило автомобилно масло.............................

8

Малко числа и факти

преди 6 години

В София тази зима в студените дни отоплението с твърдо гориво замърсяваше 6-7 пъти повече от всичко останало. През лятото неизмитите улици в София замърсяват 2-3 пъти повече от всичко останало.

7

Анонимен

преди 6 години

до 5 петя: с миризмата на газове от коли си свикнала и не я усещаш. ако сметнеш дневно колко тона бензин/нафта се изгаря в сф, и колко дърва/въглища ще ти стане ясно. при спиране на дървата резултата ще е около 1% от разликата до влизане в норма

6

Анонимен

преди 6 години

Г-жо Фъндъкова,кога ще започнете да миете и малките улици на София?Защо плащаме данъци,когато все повече деца се разболяват от астма,следствие на мръсния въздух?Или да не плащаме данъци,а?какво ще кажете?

5

Петя

преди 6 години

Не са само колите. Точно печките с дърва са огромен замърсител. Зимата при нас се спуска ужасен смог точно от тях, а пък като задуха вятър да не коментирам какво става по апартаментите от дима - смрад и какво ли не.

4

Анонимен

преди 6 години

еми не, не са печките на дърва. неудобната истина е че са таратайките скрап на европа. а е неудобна защото населението не може да си позволи съвременни коли а градски транспорт няма

3

София - Пирогов

преди 6 години

За първи път от 20 год. преди един месец измиха улицата.Всеки ден трябва да се мият улиците! Да се забрани отопление на въглища и дърва - поне в центъра. Синя зона за паркиране - до Гешов. Има метро и трамваи. Да се забранят автобусите. Жестоки глоби за замърсители - майки - пелени и мръсни салфетки, фасове, семки, бири. Кучешки фекалии-глоби. Новите строежи - строг контрол. Всеки ден трябва да се мият улиците в София.Не се диша от мръсотия.