39

Анонимен

преди 6 години

Субсидия в нашата мила родина означава че някой ще си напълни джоба а студентите може да стигнат до 3-ти курс и после да свърши субсидията и даже да ги накарат да си платят на хубави цени .Стига сме чакали някой да ни субсидира и окупира сами трябва да извоюваме свободата си защото сега сме по -репресирани от когато и да е

38

Студент по теология

преди 6 години

До Анонимен: Да правилно. В специалността теология към университетите има тези учебни предмети например: ЗНОС- защита на населението и околната среда от бедствия, аварии и катастрофи, библейска история и археология, история на религиите, история на църковнославянския език и четене, руски език, латински език, еврейски език, новогръцки език, агиология, патрология, психология, християнска философия, догматика, християнска археология, православно богослужение, църковна история и др.

37

Студент по теология

преди 6 години

Тези специалности са нужни за България: филология, история, философия и религия. Те са основата на духовността. Бизнес и икономика без духовност е нищо! Престъпността сред Българския народ се е увеличила, защото липсва духовност, любов към ближния, любов към Бога. Всеки човек има нужда от спасение на душата. Прогресът на европейската цивилизация най- много се дължи на древногръцката философия и християнската вяра. Народ без християнска вяра живее като първобитни диви племена.

36

ядосан

преди 6 години

А религии защо?Кому са нужни такива специалисти?

35

Анонимен

преди 6 години

Богословието е много сложна специалност, включва, например, знания по библейските езици, арамейски, черковно славянски, история като за начало. Изучаването на църковната музика е сложно, това са невми, ладове... Специалността е изключително интересна и сложна.

34

Анонимен

преди 6 години

А тва вероучението каква точно наука се води, че не се сещам. Вместо подобни дивотии да изчезват полека лека, те ги финансират.

33

"с изключителна

преди 6 години

ност за формиране накултурната и историческата идентичност на българското общество"_______________________БАН мрънка за пари, но периодично прави полидисциплинни научни конференции. Всеки може да отиде и да чуе докладите на историци, етнографи, социолози.Повечето от тях са на такова ниво, че обобщенията и изводите може да ги разбере дори осмокласник.Ще се уверите как са се наду_пили да угодят на новите ни "Големи братя".Тези родоотстъпници ли ще пишат учебниците по приоритетните дисциплини?

32

Анонимен

преди 6 години

В Индия всеки учи за инженер , те са разбрали , че икономиката не е за бедните касти..Има много фалшиви ВУЗ които заработват на мерака на хората..-- В България също има един ВУЗ който обещава стажове и да станеш шеф на банка , защото тази година никой не ще да учи икономика.. Истината ,че уреждат стажове на които не се плаща..

31

до 33

преди 6 години

А пък в Индия, по-точно в Бангалор да знаеш колко са многооо... от шивачи на ризи и маратонки са се преквалифицирали на ниско-бюджетни оператори в ИТ и други кол-центрове! Та така и у нас. НАПРЕД НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ! А забравих и поповеи ходжи ще произвеждаме... Те са основен фактор за развитие на иновативна икономика. Пише го и в Лисабонската стратегия (така както я четат наште тикви)

30

Анонимен

преди 6 години

Силициевата долина е точно 225 хиляди IT специалист.. А в цялата метрополия на залива са 387хиляди.. А от тях само 100хил. са баш добри инженери , останалите са тестери , интегратори и други подобни

29

невидим

преди 6 години

е как бе пенчо ,щом според теб дарвин е бил ***..де .рас.лсл е имал деца от братовчедка си пак според теб.изглежда че дарвин си е в ред ама ти си еволюирал до състояние на чевенорелигиозен фаматизъм и ***..ра .стия

28

Анонимен

преди 6 години

30 В Силикона работят поне 2 милиона души, към тех. компаниите. Половината за бизнес и маркетингови, голям а част са дизайнери, счетоводители и финансисти, но има поне 800-900 000 души работещи като разработчици и/или инженери.

27

Филолог

преди 6 години

Изобщо не мога да се съглася с нуждата от по-висок прием във всички филологически специалности. Завърших българска филология преди 10 години и от целия поток (да кажем 100 души) едва ли има и 20, които работят като преподаватели. Така че кадри има, но не могат да намерят работа като преподаватели, друга част не желаят- заради ниското заплащане, загубата на престиж на професията, постоянните експерименти в системата, възпитанието на учениците (и родителите) като цяло и т.н., и т.н.

26

Анонимен

преди 6 години

Ами щом дават пари на даскалите от училищата на неграмотниците ще даваме и на изкуфялите професори от история бг!

25

Анонимен

преди 6 години

София има доста голям IT сектор доста е голям има сериозни фирми .. примерно работят 30хил. А Силициевата долина работят само 100хил. инженера.Познавам и Германия само Карлсруе , Берлин и Мюнхен, Хамбург е по така има повече работни места.

24

Анонимен

преди 6 години

Философия и религия? Някой може ли да ми каже това с какво е приоритетно?

23

Анонимен

преди 6 години

След като бизнесът имал нужда, защо той не субсидира, а трябва с нашите пари?

22

vlady

преди 6 години

Ако се въведе вероучение, то трябва задължително да се разглежда темата колко е блажно виното - има духовници страхотни професионалисти в областта.

21

vlady

преди 6 години

До АнонименВ България се разработва доста сериозен софтуер като CAD системи примерно части от Vectorworks, Allplan, AutoCAD и т.н.

20

Анонимен

преди 6 години

Сегашното ИТ не е от прогрмисти, а от телефонистки. Затова им трябват филолози, за да правят съпорт по телефона на белите господари от запада.