18

ь

преди 6 години

Много лъжат тези от Днес бг ,средна заплата била 500-600 евро,а тя е 5700-6000 куни ,малко над 750 евро!!!!Стига сте манипулирали хората че у нас е раят,а на запад видиш ли е много зле.

17

Някой

преди 6 години

Пропуснах да напиша че храната е включена в тези Е202 на човек. Еми да обявят заплати по Е1000 (айде да не е по Е1500) и щевидим няма ли кадърен, опитен и компетентен персонал - Кадри които наистина ще работят и то - Както трябва. Щом испанците печелят при тези техни цени значи няма да са на загуба. Но лакомията е друго нещо.

16

Някой

преди 6 години

Е, така е. Много ми е интересно как мога да си купя почивка в Испания 7 нощувки (наистина само в 3 звезден хотел - не е някакъв лукс) за Е202 на човек, и това с полета до Канарските острови и обратно и фирмите осигурили това да са на печалба и да са доволни, а нашите бандити за 8дни не ми стигнаха 2000лв на златните, и все реват че почти са на загуба и нямат пари да дават нормални заплати на персонала си. Едва ли испанците работят за по- малко от Е1500 по тия хотели, а нашите - Е300 и пак зле.

15

Виждал 2

преди 6 години

Както казва един приятел естонец:Шведските лекари отиват в Англия,Финландските - в Швеция,Естонските - във Финландия,Белоруските - в Естония,Украинските - в Белорус,Кавказците - Украйна,от -стан републиките в Кавказ.Кой ще работи в -стан републиките - не е ясно!Така е устроен света. Едно време четниците на Ботев са се представяли за градинари в Австрия. Защо е имало такива градинари - защото там се е печелело повече. Същото и със строителите. Нищо ново под слънцето!

14

Виждал

преди 6 години

До АнонименПроблема е, че някъде другаде плащат повече. А туристите идват тук заради ниските цени. Ако всички помнат да плащат заплати като в Германия и Англия - туристите няма да идват защото ще е скъпо.И че някои знаят, че работят - не работят ще има помощи, ще има какво да се открадне и т.н. Проблема е повсеместен - нито е Български, нито Балкански.

13

Анонимен

преди 6 години

боледува, дрън-дрън. Всяка година съм там и обслужването е прекрасно, както и храната, природата, а хората са мили и любезни. Туризмът е развит дори и в затънтени места като Славония.

12

до бай кольо

преди 6 години

bai kolio е прав, не знам защо му цъкате минуси. Като студент съм работил по черноморието и гостите от Франция, Германия и подобни държави бяха абсолютни мизерници и изглежда идват тук защото е евтино. Сега съм инженер и работя за западно европейска фирма в София. Собственика на бизнеса не му харесва да работи с българи видимо, но го прави защото му работим за по 900-1000 евро, а там взимат по 3500 хахах всичко опира до този дисбаланс. За да потече водата трябва да има различни нива.

11

Незнайко

преди 6 години

Ехееей! Нерде Дубровник, нерде Слънчака!?

10

Бобчо

преди 6 години

Тия май се учат от нашите "бизнесмени". Преди седмица бях на нашето море и с изумление установих, че обслужващия персонал беше от Молдова. Едни дечица на възраст макс 20г. Тоя ги сцепваше от 7 сутринта до 11-12 вечерта, докато има хора в ресторанта. Видях ги да спят в едно продъдено бунгало. Но пък останах доволен от обслужването им, много бяха учтиви и старателни. И говореха много добре български. Лошото е, че дават знак на нашите дерибеи, че още има луди да работят за 300евро, дори да са внос.

9

Анонимен

преди 6 години

Червенковци нали само в България нямаше кадри ? Само тук никой не искаЛ да работи за мутри ? Нали само тук било измама, че имало туризъм :))) Всеки ден ви бръмчат по един шамар от вънка . Смешници.

8

bai kolio

преди 6 години

Хубаво ни се искат заплати като германските, но трябва да е и ясно, че тези хотели имат туристи, само защото цените им са ниски за западналите западняци. Ако дават западни заплати, и хотелите ще трябва да работят на западни цени, и тогава и пиян англичанин или швед няма да видят. Същото е и с производствата. Като ми кажат "западен инвеститор" и как всички почват да се кефят - а не разбират, че той идва тука заради заплатите от 500 лева. Иначе ще си стои в Германия и там ще си прави завода.

7

Анонимен

преди 6 години

хах, а като им знам цените по курортите баш за заплати не могат да отделят, налага се да спестяват от нещо?

6

Дедо Боре

преди 6 години

Абе то и у на едни кадри... Хвани едниния удари другия. Важно е да взема пари и да отбива номера.

5

Киро Кюмюря

преди 6 години

че кой па ходи в тая измислена каменна кариера?

4

Lora

преди 6 години

У нас кадри има, но няма условия на труд, които да накарат кадрите да работят в сферата на туризма. Хотелиерите и ресторантьорите искат восококвалифициарни кадри, но ако може да не плащат.

3

zeus

преди 6 години

Всичко е много просто: на пазара на труда всеки предлага уменията си и гледа колко скъпо може да им вземе. Щом в Западна Европа дават повече и няма ограничения е нормално да се работи там. Крайно време е работодателите да разберат, че имат две възможности: или да дават достойни заплати или да закриват бизнеса

2

Анонимен

преди 6 години

значи и там не плащат...

1

Анонимен

преди 6 години

Всичко е до заплати.