3

До 2

преди 6 години

До 1Аз силно се съмнявам в това, че от счупено стъкло може да стане пожар. Защото правих опити тези дни, при температура 38 градуса и с 5 литрова италианска дамаджана, пълна с вода. Поставях сухи треви и листа във фокуса, където ставаше доста топло. Но нито един път нямаше и намек на запалване - потъмняване, пушек. Причината е много проста - фокусът се измества много бързо! Може в някакъв изключителен случай и да настъпи запалване, моите опити да не дават 100% отговор.

2

1

преди 6 години

До АнонименПри тези температури сухата трева може да се запали и от дъното на счупена стъклена бутилка, изхвърлено пвц шише с вода/ефекта на лупата/ !

1

Анонимен

преди 6 години

Всяка година едно и също, пейзаните не мислят и после им изгарят къщите и нивите. Колко залупен трябва да си, за да си хвърлиш фаса или палиш стърнищата в тази жега. Или да палиш огън и вариш компоти. Какви стъкла палят огъня, 99% е работи на безмозъчни същества. Но Пейзана като си е наумил нещо, нищо не може да го спре. Загубите да за милиони, гора не остана. И без това се сече безогледно.