27

Анонимен

преди 6 години

Защо медията ходи за репортажи по борсите при търговците?Те ще кажат това което им е угодно.Да отиде на полето при производителите да ги видим истинските български домати ако ги има изобщо.И не само за доматите а за всички храни.Репортажи от мястото на производството а не от веригите магазини.Не може да избираме българското само на доверие!!!Да се престане с такива подвеждащо родолюбиви кампании

26

Fran

преди 6 години

Bg mitnicata i goranov znae nai-dobre.

25

П.Петров

преди 6 години

От магазина зеленчуци избирам по мирис, но каквито и да пише, че са по-произход, скъсаните от градината на баща ми и тъщата са по-вкусни, защото са узрели на растението, пекло ги е слънце и не са форсирани с химия.На който не е алергичен към мотикозон, му пожелавам да си бере и наслаждава на собственото производство, по-вкусно няма!Пък не прегорелия животински тор(особено птичи)бил той "био" и прекомерната му употреба водят дори до по-високи нитрати от правно дозиран изкуствен.

24

Аз

преди 6 години

Истински на пазара в БГ няма, освен ако не купите от село и прозиводителя ползва собствен сорт семена, такъв който се разменя между бабите и дядовците, а не този който се продава в магазина.

23

Аз

преди 6 години

Истинския домат, създаден от природата се отличава с ранимо тяло, особено когато доматът е озрял, както и липса на еднаквост. Също така вътрешноста е плътна и в зависимост от сорта или няма "***" семки или тахното наличие е минимално.Истинският домат има вкус, който включва специфичен аромат в зависимост от сорта, сладост, киселинност и почти недоловима соленост от наличието на минерали и соли в добре гледания домат.

22

Аз

преди 6 години

Съвсем простичко е - това което се продава масово в БГ с наименованието домат или оранжериен домат е изкуствено създаден сорт, който е създаден да отговаря на 3 критерии:1 - доматът да подлежи на машинна автоматизирано бране, което значи да е изключително издръжлив.2 - доматите от една реколта да изглеждат еднакво.3 - да имат търговски външен видРезултатът е ***, който има здраво тяло с вкус на картон, което е кухо вътре с преобладаваща част от "лигавите" семки.

21

Какво ги различава?

преди 6 години

Същото, което отличава нашите управляващи от Виктор Орбан.В онези общини, в които партията на Орбан е спечелила общинските избори, всички дотогавашни "трайно безработни лица от ромски произход",принудително, в ранни зори тръгват пеша към земеделските земи, работят цял ден ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, тъй като нямат квалификация и привечер пак пешком се прибират у дома капнали за сън.И престъпността в тези райони е намаляла с 80% след въвеждането на този принудителен режимИ не внасят плод и зеленчук!

20

Анонимен

преди 6 години

Това е като онези реклами, за пасти за зъби, в които има някой "неразбиращ", който предлага един вид паста за зъби, против кариес, друга, за бели зъби, трета за свеж дъх, четвърта, против плака, но рекламата ни дава паста, която прави всички неща.Ей така си искам и аз нещата - Да изглеждат апетитно, да са ароматни, и да са вкусни. Какви са тея глупости...

19

Анонимен

преди 6 години

семената от Холандия торовете и препарати от Гърция и от Израел кое е българското после

18

Анонимен

преди 6 години

...По какво се различават българските зеленчуци от вносните?...Вече по нищо, защото станахме колония на брюкселските тунеядци и вече ядем "евопейско" качество храни за огромно съжаление, защото някои от нас помним истинския вкус на истинската храна.И българският производите не произвежда качесвствена храна защото стана АЛЧЕН ПЕЧАЛБАР -и не яде това което произвежда за пазара.

17

Анонимен

преди 6 години

Има два вида продукти - качествени и некачествени. Страната на произход е без значение.За съжаление тук се продават евтини, но добре изглеждащо *** на високи цени. Истината е, че трябва да отидеш при дядо/чичо на село и да си купуваш от там, за да е добро на вкус.

16

бай Спиро

преди 6 години

До 20Явно съм ти създал невярна представа за себе си. Не си падам по агрофитнеса.Не съм еко-био маняк. На двора си имам няколко овощки и една асма. Подрязвам ги веднъж годишно и евентуално ги пръскам срещу вредители. Зеленчуци си взимам на бартер от съседите срещу домашна ракия. В резултат всеки си жули ракийка със салатка и е доволен.

15

Анонимен

преди 6 години

До бай СпироПреди няколко години мой съсед "тарикат" си беше нагорил обилно двора с неизгнила птича тор. В следствие на био-експеримента му няколко месеца из целия квартал се носеше ужасно зловоние.Не знам какви зеленчуци е отгледал, но на нас ни излезнаха буквално през носа.

14

Реалист

преди 6 години

Истината е, вносният домат е задължително безвкусен, докато българският домат може и наистина да е български и може и да има вкус. Цената изобщо не ме интересува, а по външен вид избирам тези с най-лош външен вид, т.е. с "неправилна" форма. Доматите с правилната форма са гумени.

13

бай Спиро

преди 6 години

Всички зеленчуци произведени с цел продажба са на принципа минимум разходи, максимум печалба, така, че не ми ги хвалете.Единствено ако си ги проиведеш сам за лична консумация са хубави. Но и това не е гаранция, защото съм виждал как алчни и заблудени хора ползват промишлени количества евтина и съмнителна химия в личните си стопанства.Отделно всичко отгледано в промишлено замърсени райони е вредно.

12

Владимир

преди 6 години

Моментът с вноса на домат е много ***.Един домат за да дойде от Полша се бере зелен и зрее изкуствено в камиона.На вид е перфектен,но на вкус е зелен домат,но не се разваля и се предпочита от търговците.Българския зрее 3-4 дена повече-от там вкус и тн.

11

Анонимен

преди 6 години

Да ви разкажа как протича пазаруването на домати от човек, който нищо не разбира(тоест аз):- К`ва е разликата между тия от 4.50 килото и тия 2.90 килото?- Ми тия от 4.50 са български...- Други разлики?!?- Ми български са...- Окей, дай ми от 2.90 килото...Разлика не намирам нито във вкус, нито във качество. Не съм доматолюб. Ама да ми искат около 50% отгоре, само щото били български доматите - не го приемам.

10

Анонимен

преди 6 години

Вносните домати не ги отглеждат в почва а в гранули, зобят ги само със торове и имат вкъс на нищо. В България също има оранжерии ползващи хирдопоника, но ВКУСЪТ НА ДОМАШНИЯТ ДОМАТ Е НЕПОВТОРИМ. Нормално е търговците да търсят вносни домати пръскани с химия, за да издържат повече. Натуралният домат омеква бързо, защото е натурален и истински. По пазарите масово лъжат, ме продават български зеленчуци, а дефакто са шитни внос от Турция и Гърция

9

Анонимен

преди 6 години

Имат вкус на лалета.

8

в

преди 6 години

Едно време имаше БГ домати. Сега са от холандско семе - където и да ги гледаш нямат вкус. Някъде на пазара да сте виждали домати сорт Идеал?