250

Не Съм Анонимен

преди 3 години

До АнонименДано винаги си останеш Анонимен . И аз да бях написъл такъв коментар и аз щях да искам да съм Анонимен.Силно се надявам да пътуваш с Градският транспорт.

249

Анонимен

преди 4 години

Липсва само реулировчика и филма ще е пълен. :) :)

248

питайте СБА

преди 4 години

Някой може ли да пита СБА-то къде я има тази ситуация. Много искам да си взема пуканки и да ходя да гледам. Щото, лично мнение, това е фиктивна ситуация целяща да подсети българина кога, кой, къде има предимство ... Нищо повече.

247

Driver

преди 4 години

По принцип тази постановка е неправилно поставена от КАТ и не е само на теория, защото аз знам такива кръстовища. При инцидент обаче, автобуса няма как да бъде виновен и при нормален съд ще спечели.

246

Driver

преди 4 години

Така, от гледна точка на автобуса имаме следното: Той стига до кръстовище, където завива наляво със знак за път с предимство и зелен светофар. Къде тук е несъответствието и как да е сигурен, че автомобила отсреща не минава на червен светофар. Следователно автобуса е с предимство.

245

Анонимен

преди 4 години

Абе малоумнициии, къде има несъответствие между светофар и знаци? Движиш се по път с предимство, затова е означен като такъв - ти си с предимство пред останалите пътища. Светофара свети зелено и на двамата, колата има знак да пропусне МПС по пътя с предимство.

244

petrov

преди 5 години

Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали

243

пламен михалев

преди 6 години

ще поправя този който е писал това, искам да спомена че автобусът не навлиза в друг път, той си продължава по пътя (главния път)

242

Адвокатчето

преди 6 години

Ем,еднозначно кръстовище,и на двамата им свети зелено.Тук важат тези разпоредби: чл.48-50 ЗДвП:)

241

Анонимен

преди 6 години

през очите на шофьора на автобуса:1. светофара светва зелено, една секция е, което означава, че е разрешено за трите посоки - дясно, право, ляво;2. виждам пътния знак, който допълнително уточнява, че даже завивайки наляво се движа по главен път, т.е. че бих бил с предимство, ако не работеше светофара;3. аз тръгвам защото светофара ми дава това право и задължение, т.е. няма причина да остана неподвижен пред светофара, на главен път;Та:съобразявайки се със светлинния сигнал съм в правото си!

240

Гост

преди 6 години

Здравейте,Множество отговори са верни, но обосновката, включително дадената от компетентните органи не е съвсем коректна. Според текста на закона и този на правилника за неговото прилагане, светофарът, както регулировчика и пътната маркировка не определят предимството (в някои редки случаи това може да не важи за маркировката). Светлинната сигнализация и регулировчиците определят кой има право да премине и в коя посока. Предимството се определя от редица други правила и пътни знаци, като те

239

niki

преди 6 години

Нека някой разтълкува думичката 'несъответствие' и тогава да спорим

238

ники

преди 6 години

Я ми дефинирайте думичката 'несъответствие'?Няма несъответствие между знаците и светофара. Ако имаше, светофарът трябваше да е с изрисувани стрелки на него. Тоест спазвате си знаците, след като ви светне зеленото.Цитирам: зелена светлина - означава"Преминаването е разрешено". Нищо повече. Има доста точки, когато е със стрелки, но когато не е, казвати просто 'тръгвай'

237

Аз

преди 6 години

"Боже, колко мъка мъка има по този свят"! Продължават да коментират мозъчно ограничени индивиди, които повече от 24 часа не могат да осмислят казуса и неговото решение, а то е написано и продължават да ръсят глупости. И ако тук са смешни с изказа си за случая, то на пътя са опасни за всички.

236

Анонимен

преди 6 години

Разберете, пътищата не са за егоисти! Ако си егоист, значи си опасен! Трябва да мислиш и да преценяш. Ако си шофьор на автобус в тази картинка, силно вероятно е да не виждаш какво свети на светофара на шофьора с леката кола. Обаче трябва да прецениш, че може пък и да е зелено. И ако е зелено, значи светофарът му е разрешил да премине. И щом му е разрешил, значи има предимство, понеже е насрещно движещ се. То това светофарите не са сложени за да мислят вместо вас.

235

Анонимен

преди 6 години

Още ли има хора, които не разбраха, че лекият автомобил е с предимство? Ами да направят официално питане в съда тогава! Аре чал! Със здраве!

234

вввввввввв

преди 6 години

за хората които ,, тълкуват ,, законите като някой пиян даяджия . и решили на своя глава да отнемат предимството на абтобуса ... амин ... старайте се поне децата си да не качвате в колата ....редът е следният ..1зелен светофар .. имаш право да се движиш във всички посоки ... 2даваш предимство на главният път ... за това е този знак там ....3. не може да е в сила правилото за дясностоящ, завиващ или пикаещ .... има знак ... кьорсун табелата

233

Анонимен

преди 6 години

Бачо, ти си жив убиец на пътя, брат. Дано никога не те срещам на кръстовище. *** кошмара.

232

бачо

преди 6 години

Автобуса се движи по път с предимство ,независимо че завива наляво.Светофара свети зелено за да пропусне движението и да укаже,но пътя с предимство е преди всички,за това лекия автомобил трябва да го изчака независимо че се движи направо.Ако нямаше път с предимство,тогава завиващия автобус изчаква лекия автомобил.Много сложно чак по нова тв. го дискутираха това...

231

Анонимен

преди 6 години

Eeeeeee, доживях един път да видя и Боби да каже нещо вярно!!!(Ако е местният подвизаващ се Боби)