21

Анонимен

преди 6 години

До Аз. Стани учител пък ще видиш колко е работния ден на учителя. За него дори няма събота и неделя. Винаги излиза нещо спешно, което трябва да се свърши през почивните дни, вечер дори и нощес.

20

Анонимен

преди 6 години

До ивановаИванова,Иванова,ми да закрием семейството тогава и да ви осиновим отрочетата.И откъде го измислихте това 60 работни дни отпуска.Имам 40 дни година отпуска,които не мога да взема,когато поискам както в другите сфери),а когато децата ви са във ваканция.Ела,иванова,работ на тоя шум (щото в завоите можеш да сложиш антифони,но в училище няма как),работи във враждебна среда,рабори без да имаш никакив права,а само задължения,давай справки,които ти искат днес за вчера,и тогава мрънкай.

19

Анонимен

преди 6 години

Само няколко европейски държави имат толкова дълга лятна ваканция. Родителите работят, и ваканциите са съобразени с това - често по седмица-две, лятна 6 седмици. Не се учи на смени, а децата са в училище през целия ден. И да, част от престоя им в училище е забавачка под учителски надзор, защото родителите трябва да работят и плащат данъци. Какво качество на образованието да имаме, като ежегодно се сменят програми и учебници? В Холандия децата ми учат и домакинско счетоводство!

18

иванова

преди 6 години

ленче ленче, то детето не само трябва да се гледа, а и да се храни!много е практично това предложение на "аз"и ще има полза от вашите т н дежурства и ще сте ги заработили

17

Един от Северозапада

преди 6 години

Типично по герберски! Пуска се един слух, да се провери общественото мнение, и ако се мълчи-действа се според слуха. Ако се надигне ощественото мнение, излиза я Баце, я някой друг, и казва:"Не сте ни разбрали, няма такова нещо, въобще не е в дневния ред на правителството!"А герберугите са взаимствали този метод от основния си електорат-българските шведи .Само че там е "Ако мине номера-мине, ако не-друг номер, докато мине!"

16

Елена

преди 6 години

До Аз:Ако смяташ,че учителят е гувернантка,се плаща,допълнително!Та ти родител ли си,кой трябва да ти гледа детето?Някой друг?

15

Анонимен

преди 6 години

Явно в МОН е пълно с Откачалници! Промени, промени и все по-лошо. Нарочно най-вероятно, за да затъпяване все повече. Вместо да се направи една програма, както беше преди 10.11.89 и която даваше на обществото сравнително грамотни хора, от тях само нови неща, които не подобриха образованието. Онази Кукувица Кунева, която беше министър преди това, направо унищожи всичко нормално. Няма ли кой да я осъди? Тя е национален предател!

14

Анонимен

преди 6 години

На артистите на щат колко им е работният ден?

13

Анонимен

преди 6 години

Министъра вместо да се занимава с преливане от пусто в празно, относно 15 септември. Реши всички проблеми в образованието и само 15 септември се опъна. Да се разходи в което и да е училище, дори и най-елитното в София. Няма нужда дори да влиза в сградата на училището, достатъчно е да обърне внимание на факта, че асфалта в двора му е положен преди най-малко 30 години. Над този проблем да се беше замислил, но сигурно толкова му е умствения капацитет.

12

Аз

преди 6 години

МОН защо не вземе да намери работа на учителите по време на т.нар. им "дежурства", вместо само да пият кафета и да бистрят клюките? Например да приемат за занимания децата, за които няма кой да се грижи по време на ваканциите - а не родителите да се чудят как и кой да ги обгрижва. Струва ми се, че около 60 дни /работни/ отпуск им е предостатъчен. На практика учителите изпълняват предназначението си - да образоват децата - не повече от 9 месеца в годината, а работния им ден е не повече от 6 часа

11

111

преди 6 години

Окомерно управление,както и на цялята държава!

10

Що се не покриеш?!

преди 6 години

МОН е най-добре нищо да не прави, защото когато и да се е намесило, все големи бели е направило. То е враг 1 на българското образование. Занимава се с глупости, докато съществените проблеми, свързани с учебните планове, учебниците, качеството на преподавателите и на преподаването, контролът върху учебния процес и усвоеното от учениците са толкова забатачени, че и Господ да слезе от небесата, няма да може да ги оправи.

9

Джурналист

преди 6 години

Голяма лятна ваканция е предпоставка за липса на мотивация сред учениците. Два месеца са предостатъчно.

8

Хаха

преди 6 години

Демек говорят толкова време да се намират на работа и вятър да става. Типично по Български модел.

7

До До След дъжд качу

преди 6 години

Проблема е че досега нищо свястно не предложили. Ваканциите са си супер така 3 1/2 за малките, 3 за средните и 2 1/2 месеца за големите деца. Какво има да го мислят?

6

Жоро

преди 6 години

Детските градини да не би да са климатизирани като работят целогодишно?

5

химик

преди 6 години

Експериментите продължават трети мандат "проба грешка"

4

До След дъжд качулка

преди 6 години

Ами те очевидно са обмислили, решили са нещо и го публикуват за обществено обсъждане. Така се прави и това е смисълът на демокрацията. Това, че не мислят като теб не е проблем. Това, че се съобразяват с нови аргументи, също не е проблем, а напротив. Никой не може да помисли за абсолютно всичко.

3

Анонимен

преди 6 години

До След дъжд качулка...Аман и от експерти...

2

След дъжд качулка

преди 6 години

Първо обмисляйте, а после публикувайте проектите. Аман от експерименти!