41

Анонимен

преди 6 години

Има разлика между език, говор, и наречие. Тяхното е македонски говор - част от групата на западните български диалекти. Има "Ятова граница" - картата минава през Търново и разделя българския на 2 говора - източен и западен. Затова във Варна "я"-кат, в Кюстендил "е"-кат. В момента в БАН са се хванали за главате. Това е наука, а не подписи от тикви и политици. Македонски язик няма и никога не е имало. Това е диалект! Още малко ще почнат и по тв-то да говорят на "майна" - ми не става така!

40

Анонимен

преди 6 години

Предпочитам да ходя в Гърция на плаж,отколкото по македонските чукари.

39

Анонимен

преди 6 години

Момчета - българчета, не се бъркайте, че македонците не знаят българската си история и корени и са с промити мозъци от сърбите.Знаят много добре всичко, но не искат да са българи, за което обаче си има причина и в нас българите.Една лъжа, повторена 10 пъти по подходящ начин започва да се приема като истина.Една истина, повторена пет пъти по неподходящ начин, започва да се приема като лъжа.Македонците по си харесват лъжата. Харесват си и диалекта, койт признават, че е български, но си го иска

38

ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ

преди 6 години

ГОЛЯМЯ ОХРАНА БЕ? ОТЗАД ПОВЕЧЕ ОХРАНИТЕЛИ ОТ ОХРАНЯВАНИТЕ.

37

Анонимен

преди 6 години

ДОГОВОР, КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ СПАЗВА.ЩОМ ВЛЯЗАТ В ЕС И НАТО И ВЕДНАГА ПАК ЩЕ СТАНЕМ БУГАРАШИ.НО Е ПОДПИСАН ПО ЗАПОВЕД НА САЩ, ТРЯБВА ДА СЕ СЛУШАТ ГОСПОДАРИТЕ.

36

НАРОДА ГО НЕМА?

преди 6 години

А КЪДЕ Е ОГРОМНОТО МНОЖЕСТВО НА АПЛОДИРАЩИТЕ ГОСТИТЕ СКОПЯНИ?

35

НЕ Е ЧЕЛ ДОГОВОРА

преди 6 години

Приключва един глупав период в историята на две страни, които имат обща история, говорят на един език и имат една култура", каза още вицепремиерът..............Как един език бе, Каракачанов, в договора пише, че са два?

34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен29Ти още малко ще изкараш ,че се е борел не срещу турците които го убиват при битката при село Баница ,а срещу българите окупатори ... така ли е рожбо на сърбомансктата наука и история писана в Белград и Москва !!!!!

33

Стефан

преди 6 години

Повечето от най - известните войводи са били за независима Македония. Голямото избиване помежду им е по тази причина. Какво да става с Македония, като се освободи???? Независима държава или да бъде част от България!! Даже и Иван Михайлов е бил за независима Македония. Иначе като видят зор са се криели в България и нашите правителства са им помагали.

32

Анонимен

преди 6 години

До до 31Прочете ли в интернет?Бравос!

31

До македонецот

преди 6 години

Ти, дето знаеш всичко за Гоце Делчев, моля те обясни ми защо регистрационните табели на автомобилите в БЮРМ са на латиница, и дали някой в БЮРМ знае нищо за Кирил и Методий!?

30

до 31

преди 6 години

Много си неграмотен , но бързаш да драскаш .Хюсеин Тефик не е убиецът на Гоце Делчев, той ръководител на турска армия по време на Илинденското въстание , което избухва година след смъртта на Гоце Делчев . Ама така е като си българин а не македонец . Няма македонец който да не знае всичко за Гоце

29

Анонимен

преди 6 години

Комунистите с мръсните им и гнусни експерименти откъснаха плът от Майка България и създадоха този ypog, този Франкенщайн и го нарекоха Македония. Най-големите предателства са извършени от коминистите. Комунистите за да предадат България на господарите си, убиват българските генерерали, които са се борили за свободата.

28

Анонимен

преди 6 години

Предател!!! Гоце Делчев е българин, не е македонец.

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 29Как ли не,Хюсеин Тефик е" чист" българин..

26

Анонимен

преди 6 години

Яхваш ски-те и ставаш макдонец

25

Анонимен

преди 6 години

Гоце се е борил за независима Македония.Независима, както от Гърция, така и от България.Но е бил предаден и убит от българи.

24

!/2 македонка

преди 6 години

Как изобщо някой от двете страни на границата може за твърди, че един договор за добросъседство е нещо лошо?! Е моля ви, който и да ви плаща, имайте малко срама де!

23

smej

преди 6 години

А ако някой сърбоман иска конкретна информация за македонската история и дали тя е българска, може спокойно да ме пита. Ще му обясня без обиди и ругатни. Вярвам, че голяма част от македонците просто не познават историята си. Лъгани са от сърбите.

22

smej

преди 6 години

Осъзнах, че сърбомани нарочно ни дразнят, за да се караме по форумите. Договорът е добър и е близо до една от основните български идеи след войната. Независима Македония, най-близко до България.