15

Анонимен

преди 6 години

280лв на тон??абе не съм навътре с нещата, знам че се смила, отсява и тогава става на брашно това чудо, ама някой да ми обясни как от 0,28 лв става текущата цена на брашното?а на хляба?някой запознат обхождал ли е веригата на производство да се види къде отива сладкото?

14

Анонимен

преди 6 години

Тука да пише производитил на пшеница ,който е на своя земеделска земя,Сам е посял и сам е обработвал и сам я продал . В него може да се получи по точно за количеството.

13

Анонимен

преди 6 години

ДО 9 Не лъжи в ТКЗС - то винаги масово се зазаждаше фуражна пшеница около 80% в НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Продаваше се, по точно взимаше за СССР. се без да се пита.

12

ОТ ЗЕМЕДЕЛЕЦ

преди 6 години

ДО 12 КОМУНИЗЪМ НИКЪДЕ НЕ СЕ Е ПОЛУЧИЛ. Той е само в некои глави. 2. Идва в БГ насилствено от Москава 1944г. 3. Производстото на зърнени култури е колективно и не се определя от собствениците на земеделски земи , а от партиини, общински,държавни,фирми. 4.Винаги се показват загуби за да се скрият пари, за което нямаш си представа за какви суми става. 5.Собствениците на земи ги набутаха в панелки. 6.Такова обработване на земеделска земя от колективи /колхозници/ в ЕВРОПА НЯМА.

11

nina

преди 6 години

По-ниски добиви? Хайде, бе, пак ли зърнопроизводителите успяха да излъжат държавата?

10

Анонимен

преди 6 години

Комунизмът не ни се получи,Капитализмът не ни се получи...Наистина сме пркажено племе никъде няма такова чудо.

9

Анонимен

преди 6 години

Смее ли някой да си продава зърното на вътрешният пазар ?

8

Девил

преди 6 години

Ехх, а по комунизма такива проблеми нямаше. Златно време беше, но си отиде, а сега с тая умрела деградация (пърдон - демокрация) бел ден не може да види човек...

7

Земеделски производи

преди 6 години

При нас тази година зърното е малко по-добро като добив (около 350 кг/дка) но качеството наистина е отлично, лошото е, че аз сея пшеница с отлични хлебопекарни качества, а ми я изкупуват на цена почти като за фуражна(при нея добива е средно с 200 кг отгоре) Земите ми са в Пловдивския регион и са доста слаби, но въпреки това се стараем и влагаме качествени торове и препарати за РЗ и накрая като обяват цена от 280лв за тон и потъваш

6

Анонимен

преди 6 години

До 11"На есен пак ша реват да увеличават хляба." ти правиш ли разлика между производител на зърно и производител на хляб? Аман от невежи.

5

Анонимен

преди 6 години

До 11Изнася се качествено зърно а се внася фуражно за пра*сета каквито са българите.С това ви хранят, баламурници балкански.С помия която ви подхожда най-много.А и вие не пискате, лап*ате всичко......

4

чудно

преди 6 години

Как украинците произвеждат зърно без субсидии???

3

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно не е вярно, че добивите с по-малко!С тази лъжа ще прикрият 1млн. тона (поне) контрабанда, които ще минат през пристанището в Балчик, което им построи държавката.Защо закриха нажионалните служби за зърно, защото трябваше да отчитат точно колко е произведено и колко съхраняват?

2

Георги

преди 6 години

Друг път!Тази година има на места и двоен добив!Защо пишете глупости?

1

11

преди 6 години

Върти го, печи го, ама то алчно. Ама изобщо не е вярно, че добивите са по-ниски. На есен пак ша реват да увеличават хляба. По-добре изобщо да ги няма и само да си внасяме. И без това всичкото го изнасят и после го внасят на по-високи цени, за да ни доят.