43

Мария

преди 6 години

Ванче Михайлов.просто потърсете в гугъл 'къщата на ужасите'в село Дъбница,Гоцеделчевско.тя сега е развалина,но все още има какво да разкаже !

42

Мария

преди 6 години

само предположения .............а сега даже македония иска да прави автономия с Германия,представете си :)))))

41

Мария

преди 6 години

относно Братя Миладинови.не знам много за тях,въпреки,че съседната улица носи тяхното име,но съм сигурна какъв песенен фолклор са писали,защото познавах един човек,който казваше-и в гроба да съм,като чуя македонска песен,ке се обърнам ....да

40

СатаНАТО™

преди 6 години

1919 г Сърбия купува от Франция вече непотребните стотици километри телени заграждения, цели композиции бодлива тел, мрежи, алармени системи, наблюдателни постове, които са се ползвали на фронта през ПСВ и всичко това го монтира по западната българска граница. По този начин контактите между българите от Пиринска и Вардарска Македония се прекъсват за повече от 20 години. Цяло едно поколение през бурните следвоенни години.

39

Мария

преди 6 години

Цар Самуил ! Самуиловата крепост...и къде се намира тя ? някъде близо до град Петрич,ако не се лъжа.дааааааааааааааа,това е сърцето на България .

38

Мария

преди 6 години

та значи относно Кирил и Методий.................та значи те са от Солун,та..............на мен ми е много интересно ,защо само българи и македонци имат претенции за тях .а не гърците ,та нали двамата братя са от Солун ?това е в днешна Гърция,да.щом гърците казват ,че Александър Македонски е грък,защо нямат претенции и за двамата братя,кирил и методий.цял живот се питам за това ?!

37

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 42 Айде да си запазиш просташкия хумор за домашна употреба, може ли?

36

Мария

преди 6 години

Талев,един от най-любимите ми писатели.за първи път четох 'Железният Светилник' сигурно когато бях на около 10-11 години и не знаех какво е български и ли македонски,само знам че беше класика,страхотна .

35

Анонимен

преди 6 години

Кореняк македонци са братя Марио, братя Аргирови и братя Грим! Точка! ако някой иска да си ги присвои и да ги отдели от македонската история провавя договора за добросъседство и е антиевропеец, антинатовец, антиобединител и нечовек! Който каквото иска да ми говори на мене ти я не ми минават! бай дъ уей и Кинг Конг е македонец. Доказателството се намира в третия брой от 1972г на комиксите на марвъл.. ах маке ти и трън, не мога си доям наденицата

34

Мария

преди 6 години

ами добре................българска македония..................и аз цял живот се чувствам така-българска македонка ..........хееееееееееееееехехехе

33

Мария

преди 6 години

със сигурност не е от Банско.ВАПЦАРОВ ........той е от Банско

32

Мария

преди 6 години

Предполага се,че името Охридски идва от Охрид,както и охридското езеро и т.н................ ДА

31

мария

преди 6 години

къде е тоя град Прилеп?в рамките на коя държава е?България или МАКЕДОНИЯ?

30

Анонимен

преди 6 години

Римската тактика:''Разделяй и владей" ни я прилагат от векове. В карта на света от 6 век на Равенски Космограф е отбелязано името "bulgare" и следния текст: "В Тракия и Македония и Долна Мизия само българи живеят.'' Великите сили нямат интерес от единна и силна България.

29

Македония

преди 6 години

Е Руска измислица! Винаги в полза на Сърбия! Това е! Не ни трябва Македония на нас. Трябва да изринем *** - Боко, Цацата, патриотите, национал социалистите.... македонците да се оправят сами!

28

Комшија - Македонец

преди 6 години

Прво , факт е дека Македониа е независна држава , со сво азик и култура , доволно е да а преминете границата и да се уверите и да поразговарате со локалното население ,ко бил видел. Второ до 19 век не постоеле нации туку кралства со територии и покорени племиа Словените биле едно такво племе , на ко и ас и ти припааме , општествата се менуваат и се менувале , ништо не вечно. Така да ако ас се декларирам како Македонец почитува го тоа како што ас те почитувам тебе како Бугарин

27

Анонимен

преди 6 години

Време е за бизнес и добруване на народите български и македонски а не за руски интриги

26

Анонимен

преди 6 години

Който контролира миналото, контролира бъдещетоКойто контролира бъдещето, контролира насткоящето.ОруелКойто не помни миналото си е осъден да го повтори.

25

маке от Пирин

преди 6 години

До Анонимен 26Прочети целият "Илинден", а добре и другите творби на Талев да прегледаш.Ето ти друг цитат от "Илинден": Но аз съм българин, господин Делчев! И вие също. Да, българи сме, но днес в София ще ви кажат, при много случаи, и то уж разпалени националисти и от управниците: ние не можем да жертвуваме интересите на княжество България заради Македония.Макар да е стъпила на историята, това е художествена литература. Ама историчарите ви са по-скоро художници, а не историци.

24

тоше

преди 6 години

Има ли българи от Прилеп?