13

Анонимен

преди 6 години

На 25 юли в Стара Загора бе представена книгата на опълченеца полк. Стефан Кисов "БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ В ОСВОБОДИТЕЛНАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА 1877-1878г". Защо старозагорските медии слабо отразиха това събитие? Защото на така наречените "русофили" не им са угодни истините отразени в тази книга ли?

12

Анонимен

преди 6 години

До НАЦИОНАЛНА КАУЗАМосква! Москва.........ти майката ни е.а!

11

историята

преди 6 години

До новинатаПървоначално е мобилизиран само самарския гарнизон.......

10

жалък факт

преди 6 години

Ако не беше Русия, гърците щяха да ни окупират до Стара планина а Добруджа влашка.

9

селиолу- Иван Вазов

преди 6 години

До Красива гледкаНие не сме свободни а освободени и презаробени от други робовладелци!Народа не е знаел думичката СВОБОДА! Ял е, пил е и правел деца

8

новината

преди 6 години

До шаспоЗначи, украинците ни освободиха а руснаците ни презаробиха!Калитин не е изпълнил височайша заповед и затова е искал да го реабилитират...Турците са ни клали по заповед на евреи. Кой е поробителят?

7

vlady

преди 6 години

Реконструкцията на Стара Загора е била изключително успешна и като резултат градът е с модерна планировка. Подобна реконструкция е планирана и за София, но за съжаление не е осъществена.

6

Красива гледка

преди 6 години

Добре че американците още не са ни обсебили до толкова , че да ни накарат да махнем този паметник на "окупаторите".ПОКЛОН пред всички паднали за свободата на БЪЛГАРИЯ!

5

Анонимен

преди 6 години

Видеото с дрон също е доста ефектно.

4

ДА

преди 6 години

БРАВО,старозагорци!!Така се пази паметта на България!Жалко,че не можах да присъствам!

3

Тихомир Томов

преди 6 години

Аз като заралия съм длъжен да ви разкажа истината за опожаряването на Стара Загора и последвалото жестоко клане на населението в града. Първо английски кораби прехвърлят воиските на Сюлейман Паша,чиито рожденно име е Соломон Леви Идиш -ч*фут на служба при султана.Точно същия издава заповед да бъде запален града и изклано населението на която заповед дори турските офицери се опитват да се противопоставят,а евреи от града са водели и показвали на аскера къде са криели българите.

2

Анонимен

преди 6 години

До шаспоМММ малко е спорно ... украинци .. Богатир викат сега руско говорящите , БАГАТУР е стара военна българска титла . И тъй като на руско - украинските територии преди това са живели българи, нали не мислиш ,че всички са се изнесли ?!? Дали са украинци. .. не знам но са били в състава на руската империя .Малко са объркани нещата , защо гледате едностранно . Еднозначните отговори в историята са малко !

1

mery

преди 6 години

Преживяването беше уникално! Много силен спектакъл, комбинацията от песните на Мистерията на българските гласове, силните, разтърсващи стихове и светлинните ефекти ни пренесоха в друго измерение! В такива моменти се гордееш че си българин, и че все още си в България колкото и да е трудно!