16

пак дивотии!!!

преди 6 години

Разделното събиране е хубаво нещо, но при нас е опорочено. Цветните кофи пред дома ми са винаги препълнени. Това с глобите е пълен фарс. Никой няма права да проверява *** дри да е още в ръката на изхвърлящият го, още по-малко да доказва вина за *** вече поставен в контейтера. Има други начини за стимулиране на разделно изхвърляне, но те са далече от нашата реалност.

15

Анонимен

преди 6 години

А нощна смяна ще работят ли ? Защото аз от работа се прибирам към 20:00 и тогава изхвърлям ***, след като сготвя вечеря. И друго да питам нови контейнери специално за памперси ще има ли, защото те се водят токсични и трябва да се събират отделно от всичкия останал бок'лук. Поне в Канада е така. Така става, когато селски даскалици стават кметици....

14

Анонимен

преди 6 години

Инспекторката да започне с обособяването на места на контейнерите за смет. В момента се поставят масово на пьтното платно, което става неизползваемо или пред пешеходни пътеки и завои.

13

шматка

преди 6 години

Не разбирам защо е нужно да има разделно събиране на места със заводи за битови отпадъци.Тези заводи се нуждаят от всички суровини за да работят ефективно

12

Анонимен

преди 6 години

Дано има някакъв ефект. Не виждам никакви разяснителни кампании по медиите за това колко е важно да се изхвърля разделно обаче, предполагам е имало някакви евросредства, които са били "усвоени" за тази цел

11

Анонимен

преди 6 години

Имало било смесване на отпадъци със "строителни материали".Смях!

10

Анонимен

преди 6 години

Нещо сбъркано има. Ще установяват дали в индивидуалните кофи се изхвърлят забранени отпадъци. А тези кофи са за смесени битови отпадъци. Нека инспекторите да докажат, че отпадъкът не е смесен и че не е дошъл от бита на домакинството. И след като го докажат, да търсят кой извън домакинството го е хвърлил в кофата на това домакинство.

9

Анонимен

преди 6 години

Горещо препоръчваме на автора да пише хайку, или да се влее в редиците на столичния инспекторат и да им пише протоколи.Например:Протокол. Месец петий, година пръва. Позитано. Шише и памперс. Неразделни ведно. Глоба няма. Няма кой. Няма и кого. Утре пак така.

8

Анонимен

преди 6 години

Абе тия депутати 1000 лева за нищо ги нямат. Всички нови глоби ги определят за по 1000 лева. В техния свят тези пари са джобни, но в реалността това е повече от месечната заплата за повечето българи.

7

Анонимен

преди 6 години

"a виновните подлежат на санкции"Как ще разберете кои са виновните, като вървите след камиона и не сте видели кой, кога и какво е изхвърлил в контейнера? Поредните празни заплахи за отчитане на дейност.

6

Пук

преди 6 години

"ведно" е наречие, което е често срещано в правните среди. Използва се като синоним на "заедно с/със". Наистина, тъпо е да се каже "ведно в буклука" ("заедно с в ***???"), но самата дума си е ок.

5

Анонимен

преди 6 години

ходи обяснявай на сeлинджърите що е то разделно събиране... мятат през терасите и прозорците, по улиците, на светофарите пепелника през прозореца на таралясника...

4

Анонимен

преди 6 години

ДГД! Нещастници! Цялата държава във фекалии, та до *** и памперсите я докарахте! Бacтyнu!

3

Аз

преди 6 години

От чудесната новина не разбрах как точно ще ср разбира на кого е опакованото найлоново пликче пълно с памперси и две бутилки /примерно/. Или ще има камери до всеки контейнер?

2

zeus

преди 6 години

Без това имаме предостатъчно безработни неприкосновени, сложете по един до всеки казан да разделя отпадъците. Глоба 1000 лева ми се струва малко пресилена, то толкова не дават и за най-тежките провинения на пътя примерно.

1

Анонимен

преди 6 години

ведно?!