30

Изобретател

преди 6 години

Тоз реактивен двигател от снимката го правя в момента аз в гаража. Работи с 2 батерии за часовник лр44, но сега го доработвам да е с презареждаем акумулатор, щото сега като ида в Лондон, трябва да купувам нови батерии за обратно. Целта е да гори ток само нагоре, а после при спускане да се самозарежда и така се решават и всички еко-проблеми. Обмислям вариант при който да се зарежда от нищото- това само при "голяма нужда"

29

анонимен

преди 6 години

Глупости на търкалета ! Какви електроавтомобили , като още не е измислена дълготрайна и мощна батерия , или захранване по друг начин с електричество ( от атмосфера или нещо подобно )Ще стане като със смартфоните - супер в технологично отношение , но клечиш по пет пъти на ден да ги зареждаш!

28

Анонимен

преди 6 години

Нещо повече, днес над 100 години от факта какво е създал, дори в тая тема Тесла е неоценен. Да не говорим ако вие самите трябва да отделите от спестяванията си да инвестирате в бъдещите "Тесла", с риска да загубите, разбира се :-))). За това сляпо "вервате", че вместо вас го прави Държавата, като например "народния" избранник Бойко Борисов :-))). Наскоро излезе едно филмче за Корольов. В него той имаше среща с Брежнев :-))). Да не говорим за джон маккейн и хилари клинтън, дори Тръмп или Путин.

27

Анонимен

преди 6 години

Технологиите се разработват от тези които го могат, по-правило малцинство :-), закона на Парето, а не от масата, демократичната, която гласува на избори ;-). Държавата не оценява талантите, освен доказали се без нея. Частната фирма мотивирана да печели е най-вероятно да направи това. Тесла е един от най-добрите примери. Ако бе останал на Балканите едва ли щеше да стане изобретател, без Уестингхауз и сие. Американскта държава не го оценява а го използва, за оръжия. СССР и Германия са подобни

26

ognyanz

преди 6 години

При нас електромобилите ще са сигурно втора употреба. А и когато станат повече ще трябва да внасяме електричество за да можем да ги зареждаме.

25

Андрешко

преди 6 години

На този който не му е ясно,звездичките в предишния ми пост е името на вестника,а не обида...

24

Андрешко

преди 6 години

До # 27. Не ти е ясно,защото не ти е ясно, Dnes.bg показват бъдещият ветроелектромобил. Това е вятърна турбина,която ще произвежда електричество необходимо за електромобила,ха-ха-ха.

23

Андрешко

преди 6 години

Не се знае как електричеството на електромобилите въздейства върху човешкия организъм. Посоката на направа на електромобили е грешна...дето казваше Тодор Колев",батериите и куфарите". Трябва да се насочи електромобилостроенето,към директно използване на електричеството от атмосферата /околната среда/,без използване на батерии.

22

Анонимен

преди 6 години

Не е проблема в частните фирми а във финансовата Понзи схема на хартийките без покритие - банкиране с яастияен резерв. От която печелят осножно две касти - банкстерите и "държавниците". Ето ви и частен случай проблема с ядрените мотори. Те са базирани на уран 235, който горим в момента в реактори тип водно-водни и "плутониеви", основно за главите на МКБР. А уран 235 е много кът, той е толкова малко от общия уран, че не е ясно дали ще има когато ни потрябва, за да добиваме ресурси в Космоса ???

21

Професор Тюхчеф

преди 6 години

Моделът на развитие е грешен, технологиите се разработват от частни фирми, на които им е необходимо да печелят и затова трябва да продават все повече, а за ИСТИНСКОТО решение имаше репортажи по дискавъри-то преди 20 години- градове БЕЗ АВТОМОБИЛИ, но това решение не е изгодно от финансова гледна точка- всяка година са милиарди от данъци и акцизи.

20

Я, па Я

преди 6 години

Сигурен съм, че има доста добри решения но всичко е пари. Докато има печалба от петрола няма да се позволи нищо друго. Сега се тества ел.колата да се види как ще бъде но това е нищо. Цените на тези коли ще се държат високи за да не са конкуренция на петрола. Бъдещето ще е в ел.двигателите, ядрените батерии и водорода. Британците са тествали водороден реактивен двигател за самолет, успешно преди 10 г. Така, че докато се печели от петрола нищо ново няма да дойде, това не пречи да се подготвят.

19

Я, па Я

преди 6 години

Преди години, четох една статия в руско списание. Там се обясняваше за технологиите, общо. Руснаците са имали Технологичен град нямало го е по картите. Разработвали са технологии и са си ги пазили от света. Доста *** работа с много полезни неща скрити от света. Оказва се, че в САЩ е било същото, там се говореше за ядрена батерия с живот 5000 години. Произведена е и се е ползвала за космоса. Ползва се и в момента. Атомен самолет, произведен и тестван и от САЩ и от СССР, с атомни двигатели, и т.н

18

ТОВА

преди 6 години

Това е Бъдещето - всичко на ток . Няма да се горят въглища , бензин , дизел и дърва .И тока ще е без пари .

17

Анонимен

преди 6 години

По въпроса за "тока", който не е източник и не расте по дърветата ;-). Има един, казва се Тесла, ама не корпорацията. Той не само е "изобретил" електродвигателя и трифазната система. Надявам се поне сте чули за битката на века която е спечелил срещу Джи И - Едисън - Ей Си срещу Ди Си - това не е рок бандата ;-). Та той е отишъл безумно далеч и това му е коствало много - унищожава го не кой да е а самия Джей Пи Морган и Хенри Форд !!!youtube /watch?v=AWjgAU5pFrM

16

Анонимен

преди 6 години

9 и 11 губите си времето да обяснявате двете теории. Популацията не различава нефт от бензин вие ги тормозите с разни теории за произхода на нефта ;-). За "съветската" теория са в част и много честни американци. youtube /watch?v=2cUg3lDgJ20 Но тяхната дума "навреме" е отнета :-(. Да се "промотва" правилната, печеливша за някой теория. Науката отдавна не е това което е била на времето, приключение в търсене на Истината. Така и "електрическата" кола. Която я е имало от времето на Модел-Т :-).

15

Анонимен

преди 6 години

за какво се пънат толкова за електрокари не ми е ясно ... водородните клетки са много по обещаваща технология . ааа , като се замисля тока могат да го облагат с акциз като бензина , а водата за водородните клетки доста трудно :)))

14

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 30това на снимката е турбина на самолетен двигател, предполагам на някакъв етап от производство... а защо е в статия за електрокари и идея си нямам :)))

13

Анонимен

преди 6 години

Ха хааа....ква е тая снимка ???

12

Анонимен

преди 6 години

Най-добре колите да са хибрид,на гориво и с електричество.

11

Венци

преди 6 години

Ако бяхте сложили снимка на електрическа кафемелачка, щяхте да сте по близо до темата на преписаната статия.