109

Анонимен

преди 6 години

Добре де, колко го плюете тоя договор, не се ли сещате, че без компромиси няма да се подобри положението? Само със сляп национализъм не може. Този договор е първа стъпка в подобряването на отношенията с Македония. А и кой знае, може да излезе нещо от общата комисия по култура и история.

108

Галина

преди 6 години

До Някой Аз ще ти кажа друго. Била съм свидетел как "македонци" спорят дали те са българи или не ! Единият беше за , а другият беше против. Бяха млади хора на около 25-27 години. Има надежда да се осъзнаят.

107

Мистър Трепача

преди 6 години

"Имайки предвид общата им история, която свързва двете държави и народите им"...Ами това осмисля всичко! По-убедителна констатация в Договора няма! Ако това е подписано от Македонска страна, те , просто, потвърждават, че не са нищо по-различно от нас...

106

Ех гьубренце

преди 6 години

До АнонименТъп си и няма да разбереш нищо от ставащото още 100 години...

105

Проект за добавка

преди 6 години

Чл.8 т.2.: "Установените от двустранната комисия факти да бъдат веднага публикувани и разгласявани нашироко от официалните масмедии в двете страни."Ако този договор отвори хората от двете страни на границата един към друг,това ще бъде заслуга единствено на нашите американски приятели и може да се случи въпреки категоричното несъгласие на Русия да бъдат накърнявани сръбските интереси в региона.

104

Щапаров Младши

преди 6 години

Не е лошо в чл.8 т.2 да се нанесе една малка добавка: "Установените от двустранната комисия факти да бъдат веднага публикувани и разгласявани нашироко от официалните масмедии."

103

Щапаров Младши

преди 6 години

Браво- поздравления: това е договор-мечта за всеки честен родолюбец!!!

102

любител

преди 6 години

Тези учебници са за ширпотреба. В руските дипломатически документи 1915г пише че македония не трябва да се дава на БГ също идругите БГ-земи за да бъде БГ слаба и разпокъсана а това да е повот на руснациите постоянно да идват насам да ни освобождават. Затоза са подтикнали румънци и турци да ни нападнат в гръб 1913г Те а не германия или Австроунгария. До тогава е имало сключен военен договор с Русия и справка-- сборник архиви на министерски съвет 1988г

101

Расате

преди 6 години

Грешка е в договора да е упоменато Македонски народ,поради това , че македонците са част от българският народ.Фонемата народ в нашият език е пълен синоним на етнос.По правилно е в договора да се използва думата НАЦИЯ, която е функция на държавата и събира в себе си всички етноси (народи) в дадена държава.

100

Анонимен

преди 6 години

Свестни хора и държави се разбират с думи без да се лъжат и без договори,щом опря до подписването на договора, значи ще се надцакваме според него и съвсем няма да се разберем.Желев им призна държавата и се намразихме,а Боко диалекта за чужд език и съвсем ще си вирнат носовете и омразата може да ескалира и във война заради тия ***.

99

Само така

преди 6 години

Браво! За все по-голямо сближаване на братята от двете страни на границата.Впрочем, тази граница нещо не ме кефи.

98

demograph

преди 6 години

Добре казано. От тук натам думата имат коминтерновските песове.

97

Анонимен

преди 6 години

100 даже няма македонска клавиатура

96

Анонимен

преди 6 години

Май ще правим общ канал за контрабанда

95

Някой

преди 6 години

До Пиринец111Чест и почитания за Вас щом има и такива хора още повече с такава благородна кауза! Аз просто споделих какво видях и чух . Дано да има повече хora с политически възгледи като Вас!

94

Пиринец

преди 6 години

До НякойБорбата продължава !Личи си, че не си от нашия край и не знаеш нищо за борбата която водим за да си върнем братовчедите, които се намират на 50 километра от Петрич , а именно в Струмица... и всички останали МК градове, села и пазари !!!!Това за което говориш се получи заради пасивността която проявявате през годините !не може да чакаш Х години за да отидеш и видиш какво се случва в Македония !Здраво напред и нагоре !!! Македония е Българска .. позз от Пирина... наследник на ЕГЕЙЦИ

93

ля ля

преди 6 години

общо взето едно голямо нищо както са и управляващите ни! много хора нищо не правят и само говорят и пишат глупости - а хората имат нужда от действие. чакаме да се случи нещо че да действаме....смотльовци!

92

Хм,

преди 6 години

подписваме договор с несъществуваща държава, или по-точно сами със себе си!

91

Анонимен

преди 6 години

По-старите македонци наистина са такива, ама на по-младите не им пука. Взимат си българския паспорт и беж, да ги няма.

90

до Някой

преди 6 години

Абсолютно си прав! Повече доверие мога да имам на отровна змия, отколкото на македонец!