41

дфа

преди 6 години

Иначе сме бедни!

40

Аз

преди 6 години

Чиста гъзария! Гърция с нищо не е повече от България! Дори напротив: жега и скъпотия.

39

до 35

преди 6 години

абе това добре, ама черноморието... да не си го дадем по тая логика.

38

Solar Power

преди 6 години

До АнонименЗащото в статията са пропуснали няколко важни неща.Например,че годишния данък за 100кв. сигурно минава 2000 евро.Отделно към таксата за електромер дори без да ползваш ще имаш едни 50-60 евро.В тях влизат такса задължения към обществото, почистване на канавките, почистване на улиците, такса бежанци и други неща. Всичко това без да имаш навъртян и киловат.Инвестицията в Гърция поне засега не си струва освен ако искаш да се фукаш или е нещо дългосрочно за да приемеш тези разходи.

37

Анонимен

преди 6 години

Като имотите са на много цени и няма данъци за който ползва имота като ваканционен, защо европейците не се напреварват да купуват имотите в Гърция? Вместо това курортите им са полу празни и на всеки трети имот има табела For sale.

36

айде сега,

преди 6 години

направете връзка с новината, че четвърт от фирмите са застрашени от фалит - бавят задължения. Просто "бизнесмените" влагат в новата мания - гръцки имоти!

35

Анонимен

преди 6 години

Одобрявам.. крайно време е да си върнем обезлюдената и изоставаща беломорска Тракия по естествен път!

34

Анонимен

преди 6 години

ПРЕДПОЧИТАМ ГЪРЦИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ!ПОНЕ Я НЯМА ТАЯ ПОВСЕМЕСТНА ПРОСТОТИЯ И РУСКА ДУПЕДАВЩИНА!ПОНЕ ИМА РЕД И ЗАКОННОСТ!

33

Кайзер Созе

преди 6 години

Мале колко много разбирач. Хванали се като за сламка за данъците за да си оправдаят завистта. Ако живееш по-малко от 6м в страната (колкото е и сезона) не плащаш данък. Гърците продават защото са им втори имоти и за тях данъка е висок. Ако го даваш под наем сезонно няма данък.Ако 1000лв на месец печалба е нищо за вас се радвам че сте толкова богати.

32

анализатор

преди 6 години

гърция замина на кино дами и господа

31

Анонимен

преди 6 години

никой от коментиращите тук си няма и най-малкото понятие какво означава "ваканционен имот" . но не сте виновни вие , виновни са тези които ви държат вече 70 години в каминизъма.

30

Анонимен

преди 6 години

Гай *** юли 2017:Де*ба каква оферта взимам 100 хиляди евра кредит от банката и цялото лято на моренце в Гърция.Гай *** юли 2018 година:Де*ба к'ви да тия 10 хиляди евра данък за къщата в Гърция трябва да продавам телевизора и колата.

29

Край

преди 6 години

Гърците са били по бедни от българите до към 60те. години на миналия век. За да откриеш че с маслина можеш да се наядеш бая глад трябва да си видял. После се развила нова индустрия - туризъм и крайбрежния пясък станал по скъп от добрия чернозем. А по политически причини ЕС и Нато налели в Гърция мегало пари. Палачинката обаче се обръща - населението на земята се увеличава бързо. Изхранването ще стане по-важно от пътуването за забавление. България пак ще бъде по-богата.

28

bg

преди 6 години

sega masovo prodavat bulgarite v gr,no si traqt zashtoto qko se minaha.danucite sa jestoki za 70kvadratni metra 2500eu,kupuvaite bulgari...............

27

Умник

преди 6 години

Днес имотите евтини - ок, а утре като вдигнат данъците още? Колко ще струва подръжката? Дори българския пазар с всичките му минуси е по-перспективен. Гърция ще влиза от криза в криза поне още 50 години.

26

Гърколюб

преди 6 години

Гърция не е това,което беше.Тъжни млади хора пушат и гледат в една точка,сърбайки чашата си 4 часа.Таверните се намират с връзки,стачки и недоволни старци.Имотите,драги "инвеститори" в Гърция са с тези цени защото:1.Собственика не знаеше до скоро що е туй данък и ще ви дари с имот с "тежест".2.БГ-ина ще чака 4 часа в задръстване,скалъпено от БойБор.3.ЕС ще спре кранчето и тогава ГР-ка ще се обеси.4.Такава инвестиция се "избива" след 20 години.5.Подръжка имот на ...км?6.200 х $-имот в USA!

25

НИК КАССИДИ

преди 6 години

ПО ЗАКОНИТЕ НА ГЕОПОЛИТИКАТА, (ГРЪЦКА ДУМА) -- ХЕЛЛАС Е 100 ПЪТИ ПО ВАЖНА И ЦЕННА ЗА САЩ И РОССИЯ...ГЪРЦИЯ ИМА ХАРИЗМА (ГРЪЦКА ДУМА) .НЕ МОЖЕ ЦЕНИТЕ В ТЕСАЛЛОНИКИ ДА СА ЕДНАКВИ КАТО ТЕЗИ В СОФИА (ГРЪЦКА ДУМА) ПРИ ''СТРАННИЯ САСЕД'''..ТАКА КАЗВАМЕ НА БОУЛГАРИТЕ.

24

Сандокан

преди 6 години

Къде са брокерите и строителните гурута и арменския алхимик - банкера на НРБ-то, да плещят заклинания как пазара на имоти в София се съживявал и щял само да расте.Извинявайте много, ама далеч по-смислено е да си купиш на тези цени имот в Гърция на морето. А те тук нека си растат цените нагоре бе. Нали имало кой да ги купи - 1 милион *** ще ги изкупят копторчетата.Гладна кокошка просто сънува. Ама сегашното 'съживяване' на имотния пазар, май ще се окаже още по-кратко отколкото очаквахме.

23

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 19Не отваряй блъците.Като им почукат данъчните на врата ще се сетят.А там не е като в Бг "Дай да се разберем НЕЩО...."

22

Svetoslav

преди 6 години

Хора не се лъжете от такива публикации . Това е 50% от истината . Какво ви спестяват ? Ето един пример : Данъците са 10% от стоиноста на имота на година !