21

Анонимен

преди 6 години

Ех, а преди войната са снимали на твърди фотографски плаки и техните производители много се изнервили като открили фотографската лента. Технологиите се развиват бе, амсалаци! Нормално е.

20

Анонимен

преди 6 години

То вече кои ли няма по два три на всеки договор нов спаднал бума дрън дрън

19

Анонимен

преди 6 години

14 ... Това е златно ! Купил си си стационарен компютър, за да слушаш MP3 формат на него или какво ?

18

kireza

преди 6 години

МОДЕРНИ...ДА,ДАЖЕ И ДА ИЗВАДИШ БАТЕРИЯТА ПОДСЛУШВАНЕТО Е ОБЕЗПЕЧЕНО!РАЗГОВАРЯШ С ПРИЯТЕЛИ И НЕ ПОДОЗИРАШ ЧЕ ТЕ ПОДСЛУШВАТ,ДАЖЕ ПРИ ИЗКЛЮЧЕН ТЕЛЕФОН,СМАРТФОН И Т.Н.....ДАЖЕ ПРИ ИЗВАДЕНА БАТЕРИЯ!!!

17

dp

преди 6 години

Фотоапаратите от нисък клас са безсмислица откак телефоните имат сносна камера, навярно те са правели бая оборот.Апаратите от средн клас и нагоре (zoom camera със сензор 2/3" и нагоре) не могат да бъдат заменени от телефон в близко - че и не толкова близко - бъдеще.

16

Анонимен

преди 6 години

Смарта не нито най добрия фотоапарат, нито най-добрата навигация, нито конзола, нито дисплей. Но той е всичко това в едно малко компактно устройство, което винаги е в джоба. Затова с него се снимат над 80% от всички снимки, а според някои статистики над 90%.

15

Анонимен

преди 6 години

Със смартфона можеш да си снимаш муцуната в *** ,а с хубав фотоапарат можеш да снимаш много по-красиви и качествени неща.Простото, защото с фотоапарат се прави качествено.

14

Анонимен

преди 6 години

Смартфоните не могат да себсравняват с pc. Потребителите им са по глупави от тези на pc.Музиката от един mp3 плейър е по качествена от смартфона. Но понеже са глупави, те не знаят.Най често лошите слушалки на нискокачествения им самсунг им стига.

13

Анонимен

преди 6 години

Кой мъкне в днешно време фотоапарат ей тъй за всеки случай, хайде малко по сериозно! Не говорим за качество, а за практичност, и това е доказано в статията с цифри. Телефоните ще снимат все по-добре и по-добре, а разликата с фотоапаратите все по-малка, до момента в който само любители и професионалисти единственно ще купуват подобна техника.

12

Анонимен

преди 6 години

Майка ми си е още със стария телефон - учителка е.

11

Анонимен

преди 6 години

ами супер, така профилираните устройства ще се отсеят и ще останат само качествените фирми, които правят продукти за професионалисти. през 2007 имах два бюджетни дигитални апарата, сега като им погледна снимките не могат да се мерят с тези, правени мин.година на моторола екс-форс примерно. разбира се ако бях купил от скъпите, щяха да имат по-добро качество.

10

Анонимен

преди 6 години

Да, смартовете още не правят снимки, сравними с хубав фотоапарат, но пък телефона винаги ти е под ръка и можеж да снимаш неочаквани ситуации, за които не си готов, защото не носиш навсякъде фотоапарата.

9

Анонимен

преди 6 години

...и книгопечатането е надолу, в следствие на бума на смарт устройствата. Особено вестниците. Мисля дори, че са на изчезване. Да не споменавам че и продажбите на лаптопи е в криза по инфо от нета.

8

До 6

преди 6 години

Наскоро преглеждах колекцията от снимки и тези преди 12 години,правени със съпонерка са много,много зле в сравнение с тези правени от iphone6/SE.Въпреки,че телефончето привидно прави хубави снимки(или поне така изглеждат на дисплея му) истината веднага лъсна след като ги отпечатах на хартия.Извадих около 600 снимки, голяма част от тях снимани с въпросните две ябълки, но и друга част снимани с entry level DSLR(canon),с бюджетни обективи (50мм/f1.8, 85mm/f1.8) и разликата е огромна в полза на DSLR

7

Георги Димитров

преди 6 години

НОКИА имаше ВИБРАЦИЯ истинска здрава мощна а беше и МАЛКА и можеше да я ръгнеш без да боли и батериата държеше една неделя а сега тези плочка екрани едвам вибрират и са голями кат тухла та поне се е ВДИГНАЛО покупката на класическите вибратори

6

az

преди 6 години

имам фотоапарат 4мп кодак ,купуван преди 15 години , като същия прави по-хубави снимки от 13мп ми смартфон . Само че , апарата си стои в шкафа (даже не знам дали и работи) а всички снимки се правят с телефоните в последните 10 години ( 5мп,8мп,13мп).При положение,че имам телефон в джоба и мога да заснема всичко когато си поискам, съвсем нормално е да забравя ,че въобще имам фотоапарат.Сигурен съм ,че същото важи за 99% от потребителите

5

Анонимен

преди 6 години

Т.е. цифровите фотоапарати си остава пазарна ниша единствено и само за професионалните фотографи, любителите се задоволяват и с качеството на смартфоните си .Но това е извън темата.Поради факта че огромни ресурси от бюджета на всеки се разпределят за подобни устройва, и то през една две години , губят останалите които продават различни неща от електроника , но за техните услуги оставан на заден план заради недостиг на бюджет за техните услуги.Просто ресурсите са ограничени.

4

Анонимен

преди 6 години

Който се занимава с фотография, ще потвърди, че сапунерките на Ейпъл или Самсунг, не могат да стъпят на малкото пръстче на фотоапарат с вариообектив, който може да ти снима обект на 2 километра далечина. Спунерките стВат само да си снимаш муцуната за селфи

3

BlackBone

преди 6 години

Тук става въпрос за друго. Тия които са си купували някакъв апарат за да могат просто да правят снимки вече не го праявят, защото телефона им стига напълно. А това са по-голямата част от хората.

2

Анонимен

преди 6 години

зависи какъв ти е апарата и каква е камерата на телефона.аз имам фотоапарат никон и телефон самсунг с 16 мп.телефона прави много по-ярки и хбави снимки