До Анонимен 21.На български не се казва содиев нитрат, а натриев нитрат. И от него има и по-страшен химикал - натриевият нитрит. Той образува нитрозамини при готвене или в средата на стомаха. А нитрозамините всички знаем какво правят.
комисията няма ли да започне да се занимава с нещо разумно най накрая,например не да забранява пържените картофи, ами бежанците ??!
Не е проблема в пържените картофки а в какво и как са били изпържени. За да се повиши производството и печалбата се правят много компромиси с качеството. Изполва се висока температура за да се съкрати времето и това води до оразуването на вредни вещества. Затова е по-добре да отделяме повече време в кухнята и да внимаваме с готовите храни от супера.
Не яжте и не пийте,защото няма нищо на сто процента безвредно..!Другият вариант е да не ви пука!И без това,политиците ни не искат да има пенсионери в държавата!
Чакайте да дойдат ГМО-тата след СЕТА.Тогава ще плачете за акриламид. Но пък някъде зад океана ще блаженстват и хич няма да им пука, че са измрели някакви ***. За сметка на това ще имате ПРАВО да идете в Канада :))))))))))))))))))))))))).... ама няма да имате пари и здраве :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Всеизвестно е, че всичко в големи количества е вредно.Става въпрос за препичане на продукти , не само картофи и кафе/ ? /, но и на месо,риба ,ядки и др.Тъмнокафявият до черен цвят корица, е вредна и съдържа акриламид.От химията е известно, че амидите са в състава на алкалоидите.Не трябва да ги консумираме често.Които е възможно трябва да се сваряват, а не пекат.
...какъвто винаги е бил - яжте пресни зеленчуци, не тъпчете полуфабрикати и пържени мазночи и храни и то тялото само ще се справя...А те щели да го борят с нови химикали...Не казват на хората - хранете се здравословно и яжте пресни зеленчуци и по-малко ***, ами не, компаниите да продължат да си продават чипса, ама вече ще е натъпкан с анти-химакални химикали...да живей вИликия ЕС...
Ко стана ся? Ще борят едното вещество с други вещества и то изкуствено вкарани. Акриламидът се детоксицира от тялото през естествената цитохромна П450 ензимна система. Е къде е тогава проблема? Проблема е в това, че 1. ядат се много *** (чипсове, пържени храни), които претоварват системата. 2. ядат се малко качествени храни, които съдържат веществата нужни за този естествен пречистват процес - основно крициферните зеленчуци и варивата - зеле, броколи, боб, леща. Изводът какъв е?
Аз си взимам кафе мляно за кафемашината - Бианчи силвър (сребро) и 100% робуста съдържа. Знам, че зърната Арабика са по-качествени, но като вкус Робустата повече ми харесва. Пробвала съм и Бианчи - голд - и Арабика, и Робуста съдържа, като даже първото е повече, но не ми харесва. Кафе Давидов съм взимала и то е 100% Арабика, също не ми харесва вкусът. А зърната на Робустата са доста препечени, та не знам...
До Maks 25Ясно е че всички умираме но също е ясно че едни ще се наслаждаваме на живота а други като теб ще го прекарат в мъчения по болноци......
на ЕК, преди време казаха, че и кривите краставици не стават за ядене, ама после какво стана - обърка ли се били, та така и с картофите и кафето сега.
Но ЕК продължава да спи вече почти 30 г. за добавянето на содиев нитрат в шунката, който я прави розова. Веществото е силно токсично и канцерогенно. Но ЕК все още се прави, че не чува за проблема, въпреки че е от десетилетия.
Никой не се е измъкнал жив от живота, дали ще е малко по-рано или малко по-късно е без значение, затова ще си хапвам пържените картофки и ще пия бира, и до тогава, до когато ми е отредено .
Колкото повече такива регулации допускаме, толкова по-лошо ще бъде качеството на живота ни.Въобще не пише какви са мерките, сигурно ще ограничат температурата на фритюрниците до 110 градуса.
От столетия хората знаят да си изтискват сок от лимон над пържолата. Те сега чак открили че с лимонена киселина печените меса не са чак толкова вредни.
Това,че нещо се яде от хиляди години,не означава,че не е вредно.Въпреки,че имам много по-важни неща на които трябва да се обърне внимание,но няма.А за кривите краставици,те се получават заради лош баланс на влагата в почвата и има по-голяма вероятност да горчат,не че съм фен на тая *** мярка.
От картофки и кафе не съм умрял. Най-много ме убиват българските политици, които ни държат в бедност.
ЕК прогледна: Картофки, кафенце... акриламидът в тях убива!