34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21.На български не се казва содиев нитрат, а натриев нитрат. И от него има и по-страшен химикал - натриевият нитрит. Той образува нитрозамини при готвене или в средата на стомаха. А нитрозамините всички знаем какво правят.

33

Анонимен

преди 6 години

комисията няма ли да започне да се занимава с нещо разумно най накрая,например не да забранява пържените картофи, ами бежанците ??!

32

edin

преди 6 години

Не е проблема в пържените картофки а в какво и как са били изпържени. За да се повиши производството и печалбата се правят много компромиси с качеството. Изполва се висока температура за да се съкрати времето и това води до оразуването на вредни вещества. Затова е по-добре да отделяме повече време в кухнята и да внимаваме с готовите храни от супера.

31

до 9

преди 6 години

Джихадът не е обявен за вреден....ИНШАЛЛАХ!!!

30

Анонимен

преди 6 години

Не яжте и не пийте,защото няма нищо на сто процента безвредно..!Другият вариант е да не ви пука!И без това,политиците ни не искат да има пенсионери в държавата!

29

Анонимен

преди 6 години

Чакайте да дойдат ГМО-тата след СЕТА.Тогава ще плачете за акриламид. Но пък някъде зад океана ще блаженстват и хич няма да им пука, че са измрели някакви ***. За сметка на това ще имате ПРАВО да идете в Канада :))))))))))))))))))))))))).... ама няма да имате пари и здраве :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

28

Анонимен

преди 6 години

Фритюрник затова не използвам.

27

консуматор

преди 6 години

Всеизвестно е, че всичко в големи количества е вредно.Става въпрос за препичане на продукти , не само картофи и кафе/ ? /, но и на месо,риба ,ядки и др.Тъмнокафявият до черен цвят корица, е вредна и съдържа акриламид.От химията е известно, че амидите са в състава на алкалоидите.Не трябва да ги консумираме често.Които е възможно трябва да се сваряват, а не пекат.

26

Анонимен

преди 6 години

...какъвто винаги е бил - яжте пресни зеленчуци, не тъпчете полуфабрикати и пържени мазночи и храни и то тялото само ще се справя...А те щели да го борят с нови химикали...Не казват на хората - хранете се здравословно и яжте пресни зеленчуци и по-малко ***, ами не, компаниите да продължат да си продават чипса, ама вече ще е натъпкан с анти-химакални химикали...да живей вИликия ЕС...

25

Анонимен

преди 6 години

Ко стана ся? Ще борят едното вещество с други вещества и то изкуствено вкарани. Акриламидът се детоксицира от тялото през естествената цитохромна П450 ензимна система. Е къде е тогава проблема? Проблема е в това, че 1. ядат се много *** (чипсове, пържени храни), които претоварват системата. 2. ядат се малко качествени храни, които съдържат веществата нужни за този естествен пречистват процес - основно крициферните зеленчуци и варивата - зеле, броколи, боб, леща. Изводът какъв е?

24

Анонимен

преди 6 години

Аз си взимам кафе мляно за кафемашината - Бианчи силвър (сребро) и 100% робуста съдържа. Знам, че зърната Арабика са по-качествени, но като вкус Робустата повече ми харесва. Пробвала съм и Бианчи - голд - и Арабика, и Робуста съдържа, като даже първото е повече, но не ми харесва. Кафе Давидов съм взимала и то е 100% Арабика, също не ми харесва вкусът. А зърната на Робустата са доста препечени, та не знам...

23

Анонимен

преди 6 години

До Maks 25Ясно е че всички умираме но също е ясно че едни ще се наслаждаваме на живота а други като теб ще го прекарат в мъчения по болноци......

22

криви са сметките

преди 6 години

на ЕК, преди време казаха, че и кривите краставици не стават за ядене, ама после какво стана - обърка ли се били, та така и с картофите и кафето сега.

21

Анонимен

преди 6 години

Но ЕК продължава да спи вече почти 30 г. за добавянето на содиев нитрат в шунката, който я прави розова. Веществото е силно токсично и канцерогенно. Но ЕК все още се прави, че не чува за проблема, въпреки че е от десетилетия.

20

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 9Да ... живота .

19

Maks

преди 6 години

Никой не се е измъкнал жив от живота, дали ще е малко по-рано или малко по-късно е без значение, затова ще си хапвам пържените картофки и ще пия бира, и до тогава, до когато ми е отредено .

18

Анонимен

преди 6 години

Колкото повече такива регулации допускаме, толкова по-лошо ще бъде качеството на живота ни.Въобще не пише какви са мерките, сигурно ще ограничат температурата на фритюрниците до 110 градуса.

17

Анонимен

преди 6 години

От столетия хората знаят да си изтискват сок от лимон над пържолата. Те сега чак открили че с лимонена киселина печените меса не са чак толкова вредни.

16

qwerty

преди 6 години

Това,че нещо се яде от хиляди години,не означава,че не е вредно.Въпреки,че имам много по-важни неща на които трябва да се обърне внимание,но няма.А за кривите краставици,те се получават заради лош баланс на влагата в почвата и има по-голяма вероятност да горчат,не че съм фен на тая *** мярка.

15

Анонимен

преди 6 години

От картофки и кафе не съм умрял. Най-много ме убиват българските политици, които ни държат в бедност.