12

===

преди 6 години

До АнонименНе знам кои според теб са ***, но укриването на данъци е престъпление - капиш...

11

Анонимен

преди 6 години

Капиталистите пак са се събудили в 18 век. Трябва да им се осигури резерват като индианските, и там да си играят на монополи заедно. Нямат мястов Тристранката.

10

Анонимен

преди 6 години

Асоциация на индустриалния капитал - Асоциация на капиталисти, Картел на капиталисти. Картелите са забранени.

9

инженер

преди 6 години

до работодателитеза 12 работни дни +командировка до солун за моя сметка естествено ми платиха 135 лвкак да не ви псува човек измамници

8

Работник

преди 6 години

До РУМЯНАБраво, точно така, това е напълно вярно !

7

:)

преди 6 години

Нашият бизнес е,псевдо бизнес! Това са едни тарикати с наследени червени пари, бивши доносници на ДС и прочие...сега се правят на велики,а след още година две ще търсят работници балъци от Виетнам. ***!!!!

6

РУМЯНА

преди 6 години

Т. н. "български бизнес" умишлено задържа на ниско ниво производителността на труда, за да се оправдава с това за ниските заплати. Средствата, които трябва да вложат в технологии и машини, ги дават за палати и яхти, които минават за разход на фирмата. Така не плащат нито заплати, нито данъци.

5

Анонимен

преди 6 години

Бизнесът си иска сивата икономика, да укрива плащания, за които да не плаща осигуровки. То това е ясно, само не е ясно, защо изобщо някой трябва да ги слуша. Като не искат минимални осигурителни прагове, да получат още сега минимална работна заплата от 1000 лева и да мирясат.

4

Анонимен

преди 6 години

Господа Политици!Ако искате България да я има!Първа точка-бизнесът трябва да бъде изхвърлен от тристранката!Втора точка-изцяло преработване кодекса на труда,която да има задължителен,а не пожелателен характер към бизнеса!Браншовите и колективните трудови договори вече са изчерпани!!

3

Работник

преди 6 години

Административно определяните прагове на МОД се разминават драстично с икономическото състояние на отделните сектори и предприятия, с динамиката на заетостта, общата и секторна производителност на труда и ръста на цените.Който не може да прави бизнес и да плаща заплати, или да си работи сам или да затваря....В другите държави как им плащат? Ама няма да остава за джипки на метресата, нали *** долни !?!

2

===

преди 6 години

Вдигането на минималната работна заплата се налага понеже т.н. "бизнес" осигурява работниците си и плаща данъци върху МРЗ а останалата част плаща "под масата" - елементарно е...

1

Работник

преди 6 години

Подобни механизми за определяне на прагове на МОД по отделни професии, длъжности и икономически дейности не се прилагат в нито една от държавите членки на ЕС, посочват работодателите.Пълни глупости, в Норвегия всяка една професия си има определено от закона ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ, боклуциииии