18

Анонимен

преди 6 години

Мисля че никой няма да отрече, че комунистите разрушиха втората къщичка за която вече никой не помни

17

Анонимен

преди 6 години

Къде са уникалните фотоси? Аз видях само няколко посредствени снимки, но нищо уникално.

16

Историк

преди 6 години

До Анонимен15Всичкото го унищожиха "демократите", а спомените ти ги унищожи деменцията.

15

Анонимен

преди 6 години

Да ви имам УНИКАЛНИТЕ снимки...

14

Анонимен

преди 6 години

Къщичките бяха две и спирките бяха две. Цоциалистите унищожиха всичко, включително и спомените ни

13

Анонимен

преди 6 години

Преди години доста хора слизаха и се качваха в движение в трамваите минаващи през горичката там. Трамваите бяха с врати, които си седяха отворени и за по-младите си беше удоволствие да слизат или да се качват в движение, най-вече на Вишнева, където трамваите най-много намаляваха скоростта, но това стана чак след като махнаха кондукторите от трамваите.

12

Анонимен

преди 6 години

Кат ученик тренирах нещо си в Двореца на пионерите /Семинарията/ и поне два пъти седмично минавах с трамвая покрай тази къщичка. Мисля, че имаше и две спирки в горичката над сегашния площад Журналист (тогава известен като площад Йорданка Чанкова или Йорданка Николова). После махнаха първата, а ако не се лъжа в някъде в 80-те махнаха и тази спирка, но в в къщата живееха хора и поддържаха линията. След 1989-та ги изселиха.

11

Анонимен

преди 6 години

А по времето на соца в къщичката живееха хора. После след 1989-та беше по едно време страшно запустяла. Сега отдавна не съм минавал покрай тази къщичка - работя и живея в Центъра на София и нямам работа там.

10

Анонимен

преди 6 години

През периода 1944-1989 бяха уволнени кантонерите поддържащи трасето между пл.Журналист и Семинарията. Зиме като паднеше сняг трамваите не се движеха през горичката докато не се разчисти

9

Shopp - Айнщайн!

преди 6 години

***, тутльо мамин-скоро ще свърши построеното от комунистите и ще си ядеш черешките. Спари колкото откраднатото от ремонта на НДК комунистите го построиха и оправиха квартала-трамваи, спирки....

8

чикак?

преди 6 години

До ИсторикМоже и *** да са я правили (не знам), но поне не е пълна със символика на гордия пролетариат, обединяващ се и трудещ се за благото на НАЙ-РАВНИТЕ. Малко хубави неща са оставили черве(н)ите, нека да запазим лицеприятните от тях. И без това сигурно след година две някой ще направи бърза заменка и ще дигне 120938127391823-метров небостъргач.

7

спомени

преди 6 години

Линията от пл.Журналист до Семинарията е пусната през 30-те години на миналия век. Няколко години по-късно са построени две къщички по трасето за хора които са поддържали релсовия път. Къщичката на спирка Вишнева е запазена и на няколко пъти е правен основен ремонт. Спомените за къщичките пазят три поколения столичани и помнят, че там имаше спирки. По време на соц-а тези спирки бяха махнати, а след 1995 беше възстановена само едната - спирка Вишнева

6

Shopp

преди 6 години

Най-вероятно комунисти са я запалили в името на народа.Учудвам се, че не са я взривили.

5

Shopp

преди 6 години

До ИсторикНе са я правили комунисти.Правили са я умни хора с вкус.Комунистът е низък, грозен, просстак, без чувство за естетика и без чувство за хумор.Винаги!

4

Анонимен

преди 6 години

Имаше същата къщичка 500м надолу по трамвайното трасе, с/у Летния театър която я разрушиха безславно

3

Историк

преди 6 години

Защо ще я възстановявате бе?! Разрушете и това, което е останало от нея! Нали комунисти са я правили?! Някой "демократ" още ли не се е изпърдял по въпроса? Голям пропуск!

2

do 2

преди 6 години

Че си въртоглав е ясно, не го показвам публично! За пари и майка си би продал, пък какво остава за една къщичка с история!

1

Анонимен

преди 6 години

Емблематична съборетина