9

Анонимен

преди 6 години

Като го гледам точно той ще развива роботиката в България ;)

8

Един от Северозапада

преди 6 години

Поредната Ала-Балистика.Говорене и нищо не казване.Роботика имаот години, ИМАШЕ и роботостроене у нас, по-скоро промишлени роботи-манипулатори.Но-вече няма.Сега е демокрация, развиваме професии като камериерки, трактористи-растениевъди, и друго не ни е необходимо. А и много ми е интересно, как ще се пребори с Фанук, или друга фирма,която произвежда монтажни, заваръчни, бояджийски роботи? И тук важи принципа, за 200 години грижа за тревата на голф игрището,за да е перфектна..

7

naglec

преди 6 години

Баш пък тоя безсрамник да се изказва, който е директор от памти века и преди няколко месеца смени името на институтата, за да остане пак директор, защото няма право на повече от 2 мандата!

6

черепа

преди 6 години

то и в момента само роботи я фабриките .останаха без култура без идеали без чувства човешкибъхтят и пари не искат ,о вече даже и не мислят.ядат пият спят правят нови ботове ,и пак на работа.мечтата на неолибералите.

5

Кр. Средков

преди 6 години

Чудесни мисли от умни българи - България ще я бъде, когато има такива хора. Бих допълнил тези мисли с "....Битовата и индустриална робототехника са основните компановъчни елементи на новите, върхови технологи в автоматизираните дискретни производства и в битовите технологии....".

4

suncho82

преди 6 години

До Анонименте вече ги заменят в България. Много си зле. Мисленето ти е от преди 100 години

3

Анонимен

преди 6 години

До 2: работни позиции ще се намерят. Виж как с автоматизацията на селското стопанство по-голямата част от хората се прехвърлят в сектора на услугите например. Допълнителна стъпка е и безусловния базов доход.

2

Анонимен

преди 6 години

То хубаво роботиката но трябва да се помисли за казуса че за да живееш трябва да имаш пари. Обичайния начин да имаш пари е да работиш. Ама като те заместят с робот и няма работа за теб не можеш да работиш. Интересно ще бъде с много непотребни хора които си имат обаче своите ежедневни нужди. А пък и какво и защо ще произвеждат нещо тези роботи при условие че няма да има кой да го купи

1

DreamTheater

преди 6 години

Интересно е да разберем какво точно академик Руменин е направил за българската "роботика".Освен общи приказки и медийни алабализми.Държавата харчи пари на данъкоплатеца на вятъра.Това трябва да се промени