101

Зозо

преди 6 години

Самолетът ще е НОВ Ф-16 с логистичен пакет!

100

u4en

преди 6 години

БГ е външна граница на НАТО . граничеща с азиатски агресори ! Затова се пази с американски Ф16 - Румъния. Гърция. Турция ! Турция произвежда Ф16 - от там купуваме НОВИ ! Другото граничи с нац. предателство - ПРЕДУПРЕДЕНИ са отгов. !

99

румен до 104

преди 6 години

Пич, виж ги "капитално ремонтираните" трамваи и автобуси в София на какво приличат.Представи си сега че такъв "капитално ремонтиран" 30 годишен таралясник прелита над София или Пловдив. Ще стоиш ли спокойно с децата си под такава летяща каруца,примерно по време на военен парад.

98

Анонимен

преди 6 години

Жалко че амер. господари няма да ни позволят да се купи МИГ , а за F нямаме пари .... тъжна картинка сме БГ

97

Анонимен

преди 6 години

Най добре е МиГ или СУ - за тях имаме и някаква ремантна база и специалисти. Но .... новите ни съюзници никога няма да разрешат. Така, че за сега " Грипен" като нов е най добрят вариант .

96

Анонимен

преди 6 години

До 93Какво им обесняваш..няма да те разберат ..бедния човек винаги е беден. Ще се радва на евтиното и ще обеснява, как е по-добро. Простолюдие. Нищо ново.

95

хохолите капут

преди 6 години

До СатаНАТОмечти.....мечти.......

94

ярмията обувки нема

преди 6 години

Искат да похарчат над четири годишни военни бюджета за осем негодни таралясника..Искат да купуват нови БТР вместо да пазят качествените които имаме на въоръжение с резервни двигатели и всички екстри.ако имат нужда от ново брониране имаме заводи за всякакви ремонти..пазете ни военната техника от пидери чужди шпиони диверсанти и партиино подставени крадци на едро..за последните всеки килограм метал е скраб..

93

Разунен

преди 6 години

Няма машини за диализа в болниците, тръгнали изтребители да купуват...

92

Анонимен

преди 6 години

До Анонименкоя страна ще вземе Швеция в конфликт между НАТО и Русия ?------------Няма да вземе сграна.Швеция е 10 млн, не могат копче да кажат на руснаците.Ще ни оставят без подръжка като стой та гледай.Някакъв тапир тука пише за завити с брезент и прашасали ф-16.Самолетите се вадят от резерва и минават капитален ремонт - разглобяват се на части и се реновират.

91

чичо ви

преди 6 години

ГРИПЕН. Това е избора и това е най добрия от всички възможни варианти. като ви чета коментарите повечето сте чували нещата с шепа семки пред блока. особенно феновете на Ф-16 . ама си нямате и на идея за кво става въпрос. варианта ни за ф16 е 33 годишни завити с бризент .прашясали . талиги с последен полет 1997 юли. от резерва *** сащ. техниката обслужваща тази талига може да ни струва малко под цената на единия изтребител с живот няма и 15 години. ***.за евробоеца не ми се коментира

90

Единственото

преди 6 години

мероприятие, за което се упражняват бесеприте и др. Радев е АнтиАмериканското.Няма да бъде Ф-16, защото е американски.Сега не може да има Мигове в Нато , но защоне купим някой индийски, корейски или шведски самолет.Филмът е Шведски - Баба далана войника.а не е *** - Бащата на войника.

89

Анонимен

преди 6 години

да , Швеция не е член на НАТО , но Грипен е самолет проектиран единствено и само с мисълта за война с Русия , в консорциум с BAE и използващ масов американски двигател . Как точно виждате конфликт между България и Русия без участието на НАТО и коя страна ще вземе Швеция в конфликт между НАТО и Русия ?

88

СатаНАТО™

преди 6 години

Швеция не е натовска държава.При конфликт между БГ и ***, Швеция може и най-вероятно ще откаже подръжка на Грипените, за да не влиза в конфликт с москалите.Това е цялата работа - *** може да заплаши Швеция и ще останем без авиация. Докато Ф-16 може да получи техническа подръжка и резервни части от сто места.

87

hypocritical bastard

преди 6 години

10-тина годишните тогава сръбски МиГ от които според пилотите не е имало нито един напълно изправен ,а радарът и авиониката са работили когато и както си поискат , показват също и някои специфики на използването на руска техника , а също така и че едва ли има страна в света (включително Русия) , която е способна да поддържа напълно изправна ескадрила 20-30 годишни МиГ 29

86

hypocritical bastard

преди 6 години

До cazzo duro Хайде сега да проверим кой е по-близо до някоя руска граница - България , Словакия , Унгария или Швеция ? Ако българия е външна граница на НАТО с Русия , то тя е по море , а едно от изискванията при проектирането на Грипен е да може да баражира над морето , радар оптимизиран за морски цели и да използва противокорабни ракети . Все неща , които Ф 16 не може . Ние разбира се няма да закупим никакви противокорабни възможности с нашите , защото иначе руснаците ще запалят гъзa на Ради

85

Анонимен

преди 6 години

До ВладиОчевидно си много умен, щом сравняваш военен самолет със семеен автомобил...

84

cazzo duro

преди 6 години

Хайде малко сериозно. Грипен не е лошо самолетче. Евтино, с непретенциозна поддръжка.......Чудесен за страни като Бразилия и ЮАР -за тях реална заплаха няма-никой наблизо няма нещо по-добро. А!! И за тарикатите от Унгария и Чехия -също!! Те реална заплаха по въздух нямат. Но за външна граница на НАТО с Русия .........Грипенче??? ама сериозно ли, др, Радев? А?

83

Анонимен

преди 6 години

До Влади......умен като на агнето баба му.....

82

hypocritical bastard

преди 6 години

точно 15 m^2 исках да напиша , всъщност след като проверих се оказа 25 , 15 е на Су-27 , 10 за МиГ 29 , 5 за Су 35 и Ф16 от първите серии , 1,2 за Ф 16 Block 60 , 0,5 за Еврофайтър и 0,1 за Грипен . Малките самолети са по-трудно откриваеми и за сензорите и за човешкото око . Това че един самолет има 10 пъти по-малка отражателна повърхност от друг не означава че един и същи радар може да го открие на 10 пъти по-малко разстояние . В случая МиГ би захванал Ф 15 на 40 км , а Грипен на 30 . Пример