17

баста

преди 6 години

българина няма пари да купува, така земята ни ще стане напълно турска, стига европа никомандва, да не може да се купува повече от 500 дка, това да важи и за български купу-вачи.Напишете колко процента от земята вече не е на българи, леле, ще останем без зе-мя, така евреите в началото на 20 век изкупиха палестина и направиха държавата израел.Българи, не продавайте земята си, тя е на дедите ви, искат да ви направят роби.

16

Ирина Дочева

преди 6 години

След като България се е хванала на хорото с ЕС, е задължена за съжаление да спазва правилата за продажба на земеделска земя. Има вече много продадена недвижима собственост и на чужденци извън Европа. Посочете статистика за количество продадена земеделска площ и недвижими имоти, тогава картината ще е по-ясна.За сведение- Швейцария не член на ЕС и затова запазва тероториалната си цялост.Да се ограничи количеството за продажба на земеделска площ, да се внесат ограничения за третирането й с отрови

15

анонимен

преди 6 години

да си платим глобата на ес и да мирясаме на тази тема плодородната земя ще сепревьрне е джамии минарете ходжи ще вият от сутрин до вечер голф игрища ибасеини бьлгария от житница ще започне да внася пшеница и всички стоки щескочат главоломно и парите които ще получите за дядовите ниви няма да ви стигнатда се изхраните

14

песимист

преди 6 години

Ще се оптимизира ли цената на земята и ще се нормализира ли пазара? Сега повечето земя се купува по 500-600 лв. за декар. По-малко от две минимални месечни заплати. Арендаторите дават по 30-40 лв. годишен наем на собствениците. Това ако е нормално,здраве му кажи!

13

наблюдател

преди 6 години

Само да попитам съкращението МЗХ от думата мазохист ли идва?

12

Ха

преди 6 години

Хахаха! Че тя земята вече не е наша. От поне 10 може и повече плодородната част и големите общински и държавни парчета са продадени на фирми с един единствен бг гражданин в тях. Факт от първо лице.

11

Анонимен

преди 6 години

Кво ще бори бе, кво ще бори. Има си закони за тая работа, а не тука може, тука - не може. А, сикана с тези номера... какви герои, кралимарковци пазят българсксата земя, след като с всичко я продават, концесионират - още по-гадно от продажбат, подаряват, унищожават. Аре стига лицемерие, ние да не сме кьорави и глухи да не разбираме предателствата хлъзгави.

10

nki

преди 6 години

Голяма работа, че ще я притежава някой друг. Нали ще се обработва, а не като сега да стои пустееща.

9

Анонимен

преди 6 години

Толкова ли е трудно да се въведе, че едно физическо лице и свързаните с него фирми и хора не могат да притежават повече от 40 хектара(1% от обработваемата земя), примерно, ама ще боли, че и нашите ще се ограничат.

8

Анонимен

преди 6 години

"Според Порожанов у нас за консумация остават около 1 млн. тона, 500 000 за фураж и 250 000 за семена. Останалото се изнася."И според Поражанов от какво се прави хляба? Официално в момента консумацията в България на пшеница е към 2,5 млн тона. Не знам как може министъра да не познава основни данни и да прави политики.

7

Българина

преди 6 години

Така ще я сбори че след 10г половин България ще е турска собственост. Глобата била 900 000, Българската земя няма цена бе предатели. По големия е в концентрацията на земята в един собственик. В Швейцария не можеш да имаш повече от едно основно жилище за да няма спекула с цените и наемите. Никакви чужденци, могат да я ползват но не и да я купуеат

6

асс

преди 6 години

не е МЗХ а вече е МЗХГ, актуализирайте си информацията министерството се казва Министерство на земеделието храните и горите

5

Празни дрънканици

преди 6 години

Кви са тия глупости с продажбата на земя??? Всеки европейски гражданин може да регистрира търговско дружество в България и като такова да изкупи де що има земеделска площ. Всеки друг чужденец с участието на поне един български гражданин може да извърши същата регистрация, да изкупи каквото му трябва, да изрита *** от фирмата, да направи съдружие с жена му и пак същото...Що Българинът не спре да си продава земята, а си чешем езиците...БЕДНОТИЯЯЯЯЯ и *** ПАТРИОТАРЩИНА.

4

Анонимен

преди 6 години

Monsanto,Bayer,BASF..................това чакат!!!Собственост от по 100-200 000 декара българска земя за да си изнесат нерегламентираните производства и опити с ГМО култури!!Няма да си тровят собствената земя и народи де,защото има закони!!!Тука,куче влачи-диря няма!!Замърсяване на околна среда,унищожаване на плодородна земя и подпочвени води,тровене на пчели..........никой не гледа!!Важното е печалба да има и едни пари да се изнасят свободно!!Как ще се оправим с тях след този акт,а??

3

Анонимен

преди 6 години

Каква е разликата ... Големите компании, родни или чужди, пак ще произвеждат и ще изнасят качествената стока навън, а за вътрешния пазар остава това, което не може да мине ЕС регламентите.Няма да се учудя, ако след 5 години, кажат, че няма хляб, защото са продали цялата пшеница и сега се налага да вкарваме от Конго или друга подобна глупост.

2

Анонимен

преди 6 години

спокойно бе хора, то ак си заслужавахем земята, щяхме да си я работим, но нали сме дребни тарикати, да дойда да я работят чужденците, нископлатен труд и добра земя, въобще не им се сърдете.

1

zeus

преди 6 години

По-добре единична санкция от милион евро, отколкото да разпродадем България! За второто ще поемете ли отговорност?