19

Да

преди 6 години

И как се играе тази игра?От къде се сваля?Никъде я няма в нета?

18

Анонимен

преди 6 години

Предпазването става с така наречените "първите седем", за съжаление в България "първите седем" се пропускат масово и резултата е налице. Не само със "син кит", а и със заобикалящата ни среда и междуличностти отношения, всичко това е продукт на липсата на елементарно образование, култура или казано по друг начин - липса на първите седем години.

17

Анонимен

преди 6 години

всичко е изперкало , климатичните промени даже били виновни...майко мила,пази боже от болни национални консултанти.ще се самоубия заради градушката.

16

Минаващ

преди 6 години

Подкрепям мненията по-долу за ползите от четенето на книги, ангажирането на децата със занимания сред природата чрез лек физически труд и увличащи вниманието им детски игри, които в същото време имат дълготраен възпитателен ефект. Лаик съм по въпросите с виртуалното пространство, но няма ли начин тази смъртоносна игра да бъде блокирана ли, забранена ли, бе въобще да изчезне от нета?

15

Анонимен

преди 6 години

Българчетата не знаеха, че играта идва от Русия. След това бяха като попарени как е възможно такава реална заплаха да съществува свободно и необезпокоявано, добре че се сетиха да коментират с възрастни. Също така възприемат виртуалната реалност като истинска - все едно като гледаш психо-трилър да вярваш, че си там наистина и наистина на теб ти се случва и трябва да участваш, реагираш и изпълняваш, а не да изключиш телевизора примерно.

14

до номер 5

преди 6 години

Доколкото разбирам, препоръката е да се следи за промени в поведението. Въпросната игра кара децата да не общуват с близките си. Родителите също трябва да знаят как децата прекарват времето си в мрежата.

13

Като

преди 6 години

Като си слаб психически и балъче фактически

12

Анонимен

преди 6 години

Обяснете на децата си, че от Русия нищондобро неце дошло на света!Да се пазят и избягват всичко руско.Така ще станат добри хора.

11

Анонимен

преди 6 години

онбашията - освен, когато някое от "децата" докара кутия с цигари и половин бутилка водка. Тогава всички дърпат в лошата посока.

10

онбашията

преди 6 години

ами детето трудно ще го предпазите, децата е доста по-лесно. детето каквото и да правите, риска да израстне изкривено е голям. децата си е друго нещо, дори и да сте некадърен родител, те се пазят едно друго и ако някое шавне другите ще го дръпнат обратно в пътя. и колкото са повече , по-добре.

9

НИЕ, ВИЕ, ТЕ

преди 6 години

ДНЕС.БГ КАТО СИ МАХНЕТЕ СТАТИЯТА,, И РАЗНИ ТАМ ВАШИ КОЛЕГИ ЖУРНАЛИСТИ НЕ ПИШАТ И ГОВОРЯТ ПО ТВ ЗА НЕЯ. ЕЙ ТАКА СЕ ПРЕМАХВА.

8

какви учители?

преди 6 години

Учителите да забележат, че нещо не е както трябва? Та те повечето са сектанти! Аз нормална учителка не познавам, може и да има някъде. Изумително е, че виждат духове, получават послания от извънземни и се молят на разни странни неща! Всички в МОН са изтрещели, вие чакате да забележат каквото и да е. Ако не е извънземно няма да го видят!

7

синий кит

преди 6 години

Руска игра .Нищо добро не идва от тюрмата на народите Русия

6

Щирлиц

преди 6 години

Ето защо е толкова важно четенето на книги от ранна детска възраст.Така от рано малкият човек ще добие представа за добро и зло,измислица и истина,грозно и красиво.Но тогава се учеше по изостанала социалистическа програма,мдааа...

5

Анонимен

преди 6 години

Така и не става ясно "как да предпазим детето". Тва спокойно може да го махнете от заглавието.

4

кибер терор има

преди 6 години

POlzwat пси активни проникващо увреждащи програми..атакуват челен дял на главен мозък уврежданията са видими .може да ги констатирате и с инфрачервени камери..около 3 до 9 секунди облъчване с а достатъчни за трайни повреди на главен мозък в точно центрирани през екрана центрове .

3

Анонимен

преди 6 години

Навремето им се намираха занимания на децата , събота ни събуждаха в 7 , оправяш кревата, стаята , *** пере и като простре те подбират на село - там все ти намират занимание.

2

Шабан

преди 6 години

В България, всички всеки ден я играем тази игра.

1

...

преди 6 години

А ние играехме на фунийки, криеница и скачахме на ластик...Баси какви задръстеняци сме били!