83

наблюдател

преди 6 години

Те пък едни фигури. По-добре ги приберете на топло.

82

Анонимен

преди 6 години

ИЗНЕНАДИ НЕМА,ТТрайков е Фтентично "десен" а те пригласят с пълен глас на червените болшевики във воя им срещу сегашното правителство АКО НЕ ВЯРВАТЕ ГЛЕДАЙТЕ БИТ/атата телевизия/и България он еър АМА ЕДНО КЪМ ЕДНО,ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ /ТЕЛЕВИЗОННАТА ВИЗИТАРКА/ ,СТАЖАНТА ДИКОФФ,А ОТ ДРУГАТА СТРАНА КЛАРА МАРИНОВА-ми разлика между болшевики и фтентични НЕМА!!!

81

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 96 То на Светлин Русев всичките му картини са копия на само една-вечната печал и разруха-душевна ,страдание и прочее...сякаш са му потънали гемиите.А е получавал най-тлъстите хонорари за времето на соца,като прибавим и откраднатите скъпи картини,до които е успял да се добере,от лични и държавни колекции,това го прави най-богатия срлед"богопомацаните"комунистически художници.Другият крадец на творби е Александър Лилов-другият любимец на Людмила Живкова.

80

Анонимен

преди 6 години

Мястото на частите от паметника 1300 България,е в музей на социзкуството.Следващите са "***"-Паметникът на съветския акупатор до СУ и "Альоша"в Пловдив.

79

Анонимен

преди 6 години

това нещо (паметник) да го махат, такава грозотия...

78

Анонимен

преди 6 години

Светлин Русев: Паметникът пред НДК не бива да се бутаМонументът трябва да остане като символ на разрухата в държаватаДруга легенда около паметника е, че Валентин Старчев е взел 100 000 лв. хонорар за паметника. Вярна ли е сумата? Хонорарът от 100 000 лв. се разпределяше между всички в екипа автора, архитекта Имаше и по-високи хонорари за паметници 200 000 лв. Паметникарите, общо взето, бяха добре платени, значително по-добре от живописците. Но да се спекулира сега с тези хонорари, е нелепо.

77

Анонимен

преди 6 години

Паметникът-смърт/че и символ на София го направихте/на онази чернодреха вещица със златна маска в центъра,по-обгрижван и поддържан от паметник на който са изписани думите-"Върви народе,възродени..........."!!

76

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТо пък една история си носим - мани! Приказки, сказки, надувания, подувания, предателства, лакейство, злоба, безхаберие........------И следващия път не използвай думата "сказки",тази дума не се използва в българския език,а паметниците са си наша работа,на българите!Паметниците,историята нямат нищо общо с политиката, икономиката,не се опитвай да остроумничиш!

75

В.

преди 6 години

До Анонимен1300 години е паметник на какво? На България, съществувала 1300 годишни /все пак, въпреки всичко сме още живи!/ или на 1981 година и идеята на Людмила Живкова?

74

Анонимен

преди 6 години

Тази история с паметника "1300 години България" няма да свърши по сценария на кюфтетата от Софийска община в собствен СОС ( разбирай Столичен общински съвет)

73

Анонимен

преди 6 години

Спомням си, че преди 15 години талибаните в Агфганистан разрушиха един огромен паметник от предмюсюлманската ера, джихадистите пък разрушиха безценни паметници в Палмира, които бяха паметници на общата човешка история. Сега талибанката Фъндъкова също събаря паметници - почеркът на варварството навсякъде е един и същ.

72

Анонимен

преди 6 години

До KromНе се опитвай да интерпретираш историята!Паметника нямаше нищо общо с политиката,а със историята на България.А тези плочи на загиналите също никога не са били на мястото на паметника за честването на 1300 години България,защо сега ги поставят точно там,върху паметника в чест на 1300 години България,а не на друго място?Ще ми поствят плоча на мъртъвци,на мястото на символа на България,от какъв зор?Никой не е оспорил плочите,но защо трябва да се поставят там и да се руши историята ни?

71

Анонимен

преди 6 години

И какво значение има как се казва? Това ли е символа на България? На 1380 години, които дори не са успяли да сметнат както трябва.Купчина грозен бетон, грозни статуи и железа?

70

Krom

преди 6 години

До наблюдателен - напомня ти колко си ***. Няма нищо тъжно в това, да се възстанови войнишкия паметник. Няма нищо тъжно в това, да почиташ падналите за Родината си. И не виждам нищо тъжно в това де се премахне грозната и бездарна конструкция от мястото на войнския мемориал. Тъжен е единствено факта, че едни скапани комунисти си позволиха да издигнат тази гавра на неговото място, но днес символично се въздаде заслуженото. Ако ти е толкова тъжна, си ги закарай на летящата чиния на Бузлуджа.

69

брат

преди 6 години

Паметникът е изграден в столичния Парк на свободата (сега: Борисова градина). Открит е на 2 юни 1956 г. - денят на загиналите борци за свободата на България, и, в който се чества смъртта на Христо Ботев.

68

наблюдателен

преди 6 години

има нещо много символично в случката с монумента. Ето- едни тъжни фигури надничаха от една разпадаща се конструкция. Дойде една модерна техника на един частник да досрути конструкцията, ама техниката му я подпалиха. След това тъжните фигури си хванаха пътя. На тяхно място ще поставят един некролог и един самотен лъв. Напомня ми на България в момента цялата тази история...

67

епилог

преди 6 години

сега монументът вече ще се казва "България след 1300 години"

66

Анонимен

преди 6 години

А на банани..............се радват единствено маймуните!!!!

65

Анонимен

преди 6 години

Алчни за евро и долари и продадоха бг земята.

64

Анонимен

преди 6 години

"Сега Порожанов се изцепи,че махат пречките за купуване на земеделски земи от чужденци.В съответствие с указанията на ЕС.Турция ще ни завземе сега без бой." , ами изкупете си я вие и си засадете нещо на тези земи или просто ги пазете,никаква държавна политика нямате,никаква!Върнете селското стопанство,стадата,махнете пречките,бумащината,купете елементарна техника и върнете земите в ръцете на местните хора!