40

до 30

преди 6 години

До До Капута 28Да не искаш да кажеш че са отишли в Русия?

39

evavlad

преди 6 години

До АнонименПрибрах се в БГ и за седмица успях да си уредя осигуровки и операция.Оказа се ,че са неглежирали и много други кръвни тестове и неправилно лечение ,като хеликобактери пилори ...и все още не мога да се оправя...Оказва се ,че лечението в държавните болници навсякъде е провал и принуждават хората да се осигуряват частно .Това се опитват да направят и в Румъния ,и в България!

38

evavlad

преди 6 години

До АнонименНе ,друг е проблема!Живях в Англия и избягах оттам ,въпреки доброто заплащане.В проделжение на една година не можах да се добера до ортопед.Страдах от стенозиращ тендовагинит на 4ти пръст дясна ръка.След като успях да се срещна със "специалист" бе ми предложена инжекция с кортизон .Следващата ми среща с него бе чак след 3 месеца ,прегледа трая една минута ,останови ,че прътта не се затварял ...и ме отпрати с уговорката да чакам писмо от него кога ше се видим отново.

37

Анонимен

преди 6 години

А защо в Зап Европа нямат такива проблеми или поне не в осезаеми мащаби? Защото никога не са ги управлявали комунисти.

36

Анонимен

преди 6 години

светлото бъдеще на боко и герп , ама и нас ни има внтоя доклад , урааа

35

Анонимен

преди 6 години

До ЦиникВладо Плацентата ром ли беше, или обикновен ***?

34

turk

преди 6 години

ami znaem kak rabotqt tezi rumynci v UK. imashe edin chetevoditel v moqt ofis. zaradi nego ne mojahme da vzememe zaplati za dve mesetci. vinagi obyrkashe. nay posle nash irlandec izgoni nego. syhto edin skandalen sluchay stana predi dve sedmitci. edin rumanec naoravi operqcia za gyrdi. no kray na operacia anglichayka izgubi cicite si. a rumanec izbqga obratna v rumaniq. lekari ot Bulgaria 100 pyti po dobri.

33

Циник

преди 6 години

Интереса клати фе са! Това докато не го разберете - няма нищо да разберете! И другото е вярно - у нас , онези лекари успели да си направят частни практики са си финансово супер добре, но младите завършили...непрофилирани могат само да мечтаят за такива доходи.Па и държавните болници са пълни с роми "решили да отидат" на балнеосанаториум" за ваша сметка - видях го с очите си.И тези роми редовно безнаказано пребиват лекари.Кой е луд - да стои? Ще бягат-логичное

32

Трика

преди 6 години

Проблема е в мотивацията. Ако плащаш на болен системата има интерес да има повече болни. Нищо не е безплатно, вие нали ходите на работа за заплата. Трика при "безплатното" е кой го плаща. Без значение дали е "здравеопазаване", "образУвание" и т.н. Най-големия трик е в "парите" и докато не го схванете ще сте на опашката. Без значение, колко работите :-).За "безплатно" толкоз обяснения ;-).При мен докторите си знаят урока затова са създали бариери за "новите" доктори, от Румъния или България.

31

Matter of time

преди 6 години

Само да ви успокоя- въпрос на време е да видите какво ще настане в Швеция.

30

Анонимен

преди 6 години

Никой няма право да се сърди на друг, че иска по-добър живот. Това важи за лекарите, важи и за мигрантите

29

Земеделец

преди 6 години

В БЪлгария по Конституция,здравеопазването е безплатно,за всички граждани на РБ/НРБ А Конституцията е Върховен Закон,който даже и МЗ не може да измени. За това всички лекари са Частни/еднолични Търговци,а болниците са Акционерни Дружества,работейки по Търговският Закон,който им дава правото,да не бъдат зависими от държавата.А пък Здравната Каса си е частно дружество,от където и да го погледнеш.По този начин държавата се освобождава юредически от отговорноста по здравеопазването.

28

Oponent

преди 6 години

До american boyZa Kuba mnogo si sbarkalq tam dori poliklinikite rabotiat denonoshno. Ne se izkazvai nepodgotven!

27

емигрант

преди 6 години

Лъжа! В Румъния се работи по-добре.В Румъния всичко е О -кей! Само ....,че 8 млн. ......., че може би сме и повече работиме зад граница, но е трудно за статистиката...да определи точно. *****************************Това е другари, истината ...... след падането на Чаушевсовския режим.Вие си изследвайте , сондирайте, мажете, лижете, мажете, лигавете се, насирайте се......

26

Анонимен

преди 6 години

Моя близка е главен фармацевт в голяма лондонска болница. Казва, че има пет човека подчинени, които разпределят лекарства по отделенията.Нещо от рода на нашите помощник фармацевти.От тях трима са цветни. Ще познаете ли кой работи. Белите. Защото другия отбор за всичко казва, че го дискриминират. Работата била дискриминация. Етака нашите отиват да слугува.Да не мислим, че всички стават много велики лекари с големи заплати. Или някой може да изброй повече от петима много успели. Ужасно се съмнявам

25

Анонимен

преди 6 години

А, ама то в България останаха ли лекари? От последните ми опити за контакт с такива оставам с впечатление, че са бизнесмени. Може да се каже бизнесмени патриоти. Въпреки, че хората негодува против тях все пак си стоят тук, за да може да довършат и последния здрав човек. Да ми простят ако бъркам

24

Анонимен

преди 6 години

До ШибиРиби, ти май не разбра въпроса, такъв *** като теб, какви данъци толкова плаща

23

СТРАНДЖАТА

преди 6 години

Нема страшно, пуделът на Меркел Тиквю ще ни внесе десетки хиляди инженери, юристи и лекари. Предимно вратно-шийни хирурзи от ИД с дългогодишен стаж и огромна практика. Малко викат алахх акбар докато оперират, но за сметка на това не са скъпчии и пациент не връщат.

22

До: 22

преди 6 години

22, в Европейския Съюз има списък с признати регионални и официални езици.Те са признати навсякъде и няма проблеми да си ломотиш на регионалния си египетски език в Брюксел, ако искаш. Това е Европейския Съюз, тук има свобода, не е като там - в Евразийската Империя на оня дето не искам да му казвам името!А бягането на Запад не е от влизането на България в Европейския Съюз. Бягането на Запад е много по-отдавна. Още от времето на НРБ при Тодор Живков е този феномен!!!

21

Христо

преди 6 години

Мой познат го оперираха от херния в Германия. Не знам по каква пътека, но след това му правиха още две операции... и то безуспешни. Аз също си правих операция от херния в България и вече три години всичко е ОК.