130

Красимир Велчев-

преди 6 години

Шведите и датчаните трябва ,да се стегнат и да работят още повече.Техните мъдри правителства напълниха до максимум ,тези доскоро цивилизовани страни с неграмотни,нискокултурни и агресивни мигранти.Местното население на Швеция и Дания има злочестата съдба да храни и пои тези диви орди.

129

Васо

преди 6 години

"Стажът през 2027 г. ще стане 37 г. за жените и 40 за мъжете и няма да расте повече, поне по сегашните намерения." И тогаз скалата за измерване на патриотизЪма ще достигне най-високото си ниво. Почти или току що си се пенсионирал, и вече си при Началника, както Той Го нарича. И за ромето ще настъпи комунизЪма. Пей сърце. Богат бюджет на социалното министерство и почти никакви живи пенсионери. Ще е дошло и времето да падне таванЯ на максималната пенсия, щото минималната ще се е изравнила с нея.

128

extremist

преди 6 години

ГОЛЯМА СМЕШКА Е ТАЯ СТАТТИЯ; В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ДОБАВИ КОЛКО "РАБОТЯТ" ТУКАШНИТЕ 240 ПАРЛАМЕНТАРНИ КРАДЕЦА

127

А мързела?

преди 6 години

Днес у нас най-много се трудят пред клавиатурата.И всичко за реалният живот им е ,,неЯСНО"Първо питат за парите ,после за работата.Високо самомнение,а какво можеш,какво знаеш няма значение. Кухо интернет поколение.За щастие има и умни млади хора ,но те няма да са достатъчни да ви са високи социалните пенсии след време. А то лети бързо,ще поживеете ще видите ,ще се убедите. И в един миг.....ама аз!?!?!?Хващайте занаят или учете а не философствайте невръстни мушмороци.А Бурзум да му мисли.

126

Американ

преди 6 години

Бyнaцитe-шведи им се налага да работят сега още по-упорито, че има много нaвлeци да изхранват сега, а скоро и децата им, братовчедите им и т.н. до безкрай..

125

БЪЛГАРКАТА

преди 6 години

ТАКА Е СЛЕД КАТО ДАННИТЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ НСИ. МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ КОЛКО БЪЛГАРИ РАБОТЯТ НА ПЪЛЕН РАБОТЕН ДЕН А ГИ ОСИГУРЯВАТ НА 4 ЧАСА. ЕТО ТИ И МАЛКО ТРУДОВ СТАЖ. И ПОСЛЕ БЪЛГАРИТЕ МЪРЗЕЛВИ. ВЗЕМЕТЕ СИ ОЗЪПТЕТЕ ОЛИГАРСИТЕ И МЕЕСТНИТЕ ФЕОДАЛИ КОИТО ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВАТ ВСЕ ПО БОГАТИ ЗА СМЕТКА НА ОСИГУРОВКИТЕ НА ПЕРСОНАЛА СИ. И ПОСЛЕ МЪРЗЕЛИВИ. ТЕ САМО ТОВА ЧАКАТ СПОМЕНАТИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ЗА ДА ЗАСИЛЯТ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА СИ НАД ХОРАТА ЗАЩОТО СТАТИСТИКАТА ОТЧЕЛА МЪРЗЕЛА НА БЪЛГАРИТЕ. СМЕШНИЦИ.

124

Щирлиц

преди 6 години

Сега разбрах защо пияни шведи ритат камериерки по родното черноморие.

123

Анонимен

преди 6 години

Те се трудят,ама знаят защо.Тук се трудиш за 200-300 евро на месец.По добре гладен отколкото уморен.

122

re

преди 6 години

Тази която е писала статията някога работела ли е с гърци ????????// че да ми пише че и гърците са по работни от нас ??????

121

Анонимен

преди 6 години

Какво работели шведите ли? Швеция си е с хиляди пъти по-справедливо общество от нашето.

120

Анонимен

преди 6 години

Ами нормално е! Тези които искаха да се трудят отдавна хванаха терминал 2. Тук останаха само милиционери, пенционери и @мунджи - все в нетрудоспособна възраст!

119

Анонимен

преди 6 години

Таз Мария като не може да пише, май скоро ще й се наложи да види как наистина се работи и как се плаща за реално положен труд мижави стотинки. Срамота!

118

Анонимен

преди 6 години

Най-кратка трудова кариера?!Жива да не бях!Що за безочие?Та хората у нас имат години наред положен труд, без трудови договори и отчетен стаж не по своя вина. И това и децата го знаят. Що за липса на компетентност и елементарна човешка култура и познания в социалната и политическата област трябва да имаш, че да твърдиш подобно нещо?!

117

ТТТ

преди 6 години

Баси поръчковата статийка.Българина работел 30г.Аз съм едва на 47 а вече имам 29г трудов стаж.

116

българин

преди 6 години

В България законите облагодетелстват тарикатите.Защо да внасяш осигуровки дълги години,след като пенсиите при стаж 15г.достигат твоята пенсия?!Не е ли по-добре със спестени осигуровки да купиш имот и да станеш наемодател.Получаваш наем,добавки към пенсията,увеличават твоята пенсия за сметка на будалите,а защо не и някоя друга помощ-дърва,парно.....

115

Анонимен

преди 6 години

Отново поръчкова статия. Кога най-после ще престанете да манипулирате? Защо правите нереални съпоставки? Ще констатирам следното: германския работник на трудов договор работи понеделник - четвъртък по 8,5 ч. петък 6 часа. събота и неделя почива. Българският работник работи пон. - петък по 10ч. събота 6 ч. германския получава 15 евро на час, българският - 5,70 евро на час. Ха сега коментирайте.

114

Некъф луд

преди 6 години

Да бе гърците се трудят повече от нас заради това мие ходим да им бачкаме за без пари. По голяма простотия не бях чел. За това мастития грък за 10 декара маслини си наема 10 работника а ние в България 10 декара царевица я обработваме на ръка. За това потънаха гърците защото много се трудят. Простотия до шия е заглавието на тази статия.

113

Стефчо

преди 6 години

Един приятел му хвана цаката, работи като програмист и взима 5хил лв на месец, работи 1 година и после напуска и си прави 1 година почивка. Вече 2 пъти го прави. Това ти е играта. Не да се надяваш на пенсия 300лв след 40 години трудов стаж, я си ги доживял я не.

112

Димитров

преди 6 години

Какво се оплаквате, ще се бачка докато сте живи ( мъжете . жените живеят по дълго и доживяват пенсия) На който не му се бачка, да купува палатка и да отива в планината.

111

Да работим

преди 6 години

другаре, че Домусчиев иска нова яхта да си купува. Юруш всички по 40+ часа на седмица за 600 лева. Даваааай