64

Кое Не е ясно

преди 6 години

Ако караш със до към 130 км и след 5 и 30 сутрин вече е светлои гледаш напред поне на 200 м и имаш малко мозък няма как да удариш тоя пред тебеако Не караш на 5 м дистанция зад него!Как така карайки на магистрала по вече светло няма да видиш на 200-на метра пред тебе че има плътна мъгла ли дим ли комбинация ли та няма да имаш време за реакция

63

дедо Ташунко

преди 6 години

Единствено виновен е човешкият ***!

62

асен

преди 6 години

Виновни са единствено шофъорите , ще им се да литнат , а това не е писта , затова не са и спрели на време , пък сега им се ще някой друг да им плати ремонтите !

61

Джедай Мастър

преди 6 години

Виновно е безхаберието на държавните институции, които ако не им се обади Тиквата не си мърдат пръста за нищо. До там я докарахме. Иначе от МВР могат да стачкуват, да тормозят граждани с безцелни проверки, да връчват фишове на пътници по колите, но да регулират движението, когато има тежък трафик или както в случая потенциална опасност, чакай от умрял писмо.

60

Петко

преди 6 години

До МартинБил съм свидетел на мъгла в този район, август месец около 4-5 часа сутринта.

59

Мартин

преди 6 години

След като имаме 40 катастрофирали автомобила и нито една жертва, аз мисля, че никой не е карал бързо. Нали си представяте да карате дори с 100км/ч и се блъскате изведнъж....нямаше как да няма жертви. Да питат и БАН за мъглата. Според мен ще е прецедент да има мъгла през юли месец на тази надморска височина при това изключително гъста.....тя работата е ясно, ама всяко чудо за три дни. Другата седмица нещо друго ще стане, това ще се забрави, виновни няма.........

58

Батман

преди 6 години

До Анонимен 60Никой не казва че всички шофьори са виновни, просто заради примерно 2-3 който са карали с 180 страдат другите.

57

Анонимен

преди 6 години

хайде бе, изкараха 40 шофьори психопати, наркомани и алкохолици?!? верижна катастрофа от 40 коли и нито един от тях не е спазвал дистанция, всеки е карал с превишена скорост, под въздействие на опиати и нарочно са се блъскали един в друг?!? или може би трафикът покрай ихтиман посред лято е като в лас вегас и париж? че 1000 коли са се разминали, ама само 40 пострадали? сигурно е имало и спрели и вече катастрофирали хора, върху които са се нанизвали други, толкова е било зле заради пожара.

56

Анонимен

преди 6 години

българия - виновни няма. Няма и да има. Никога за нищо не е намерен виновник. Не че някой ще го търси де. Каквото станало - станало.Продължаваме напред.

55

Анонимен

преди 6 години

Карали са нормално, никой не е превишавал скоростта там, стига сте писали дивотии "по принцип". Всички са намалили скоростта, но въпреки това е станала верижна катастрофа. ОчевАдните виновници са кмета на Ихтиман, че не се взел мерки за пожара, АПИ, че не са сложили предупредителни знаци и знаци за ограничение на скоростта в задименият от сметището участък и КАТ разбира се,който е трябвало да сигнализира когото трябва и да следи да си свърши работата, както и да сложат там през 10 метра катаджия

54

Батман

преди 6 години

Не е виновен дима от сметището на никой. Значи те ми карали с 180 км/ч защото разбираш ли имат много спешна работа и бързат за някъде и са турбо боровци и накрая се блъснали и сега държавата им виновна..... Хайде хайде

53

Анонимен

преди 6 години

За това ли плащаме на дебелото Лили - партизанската онука 100 лева винетка за лека кола и 1000 лева винетка за товарен автомобил?!

52

...

преди 6 години

с прости хора се прави катун, но не държава. Тепърва ще гледаме сеир. Колите стават по-бързи, пътищата по-разбити, народа по-зле. За съжаление света върви напред, България се опитва да догонва, ама с акъла си власт и народ са в 19 век. Това не може да свърши добре. Европредседателсвото го свеоха до едни плочки. Просто е стряскащо колко зле взе да става тук.

51

Анонимен

преди 6 години

ей тия изкуфели дъртаци дето палят боkлуци трябва да почнат да им слагат солени глоби, а тоя който го е направил в конкретния случай и е предизвикал такава масова катастрофа трябва да го осъдят да покрие всички щети на шофьорите, ако няма пари не е оправдание - ще работи докато ги събере !

50

Анонимен

преди 6 години

"Няма логика на магистрала да се движиш с 50 км/ч, ако не си предупреден за опасност пред теб."Страхотна логика, ами карай с 200, нищо, че не се вижда нищо...Той тоя дим да не пада от небето, че да дойде изведнъж?!

49

Гражданин

преди 6 години

хора не си късайте нервите, а всички заедно питайте ЗАЩО ПЪТНА АГЕНЦИЯ НЕ Е ОСИГУРИЛА СИГНАЛИЗАЦИЯ И ПАТРУЛНИ КОЛИ И КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА?

48

dd

преди 6 години

До АнонименГлупости пишеш, аварийното платно за какво е. Щом не виждаш отбиваш и спираш или се движиш като костенурка

47

Анонимен

преди 6 години

В България никога не става ясно, кой е виновен, когато има казус. Обичайно никой не е виновен и няма наказани. Но, какво да се очаква, като нямаме нито една работеща институция.

46

трътлю

преди 6 години

Да бяха поне изпратили поне един екип с толупи от агенцията при образуването на такава мъгла и смог за да респектират откачалките по пътищата. Имало е шанс да не се стигне до тази трагедия. Ама е по-лесно след трагедията да се орпавдаваме и да си правим PR по талавизора.

45

трътлю

преди 6 години

ОТ пътна агенция да не се правят на интересни. В бг има много места където редовно се образуват мъгли и натрупване на индустриални смогове, в комбинация с мъгла стават точно такива тежки произшествия през 3-4 години. Защо на западните магистрали има през 3-4 км табла с пътната обстановка и дали магистралите са затворени, задръствания, снеговалжи, ограничения на скоростта и прочеее, а нашите златни магистрали, даже нямат и пътни маркировки? Потърпевшите да съдят подред всичката *** на хранилка