87

Пенка Николова

преди 6 години

Докога ще гледаме само на нас да ни е добре и кое му е хубавото пък на асфалта - от студа и дъжда се нацепва, лятото омеква и повишава температурата на въздуха, постоянно трябват скъпи ремонти! Целият Хелзинки и цяла Финландия е с павета - как не се намери 1 финландец да изпротестира, а че и карат с от 30 до 50 км/ч в градовете - пъплят, а нашите шофьори едни усти отворили - не можело да се вдига висока скорост! Изпотрепахме се, бе хора! Помислете и за бъдещите поколения, за внуците си!

86

Анонимен

преди 6 години

К*р за Рашид Павето!!!!!Паветата по булевард са индиректна терористична атака срещу християнска София!ДАНС да го провери за връзка с ИДИЛ!

85

Софиянец

преди 6 години

Паветата са за алеи в паркове и градинки, няма как по тях да минават автомобили. Вече има тестови полимерни настилки, които в бъдеще да заменят асфалта - те са по-тихи, колите имат по-къс спирачен път. Културните дивотии целят усвояване на средства за пререждане всяка година.

84

Анонимен

преди 6 години

ОТ ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА ПАВЕТА НЕ МОГАТ ДА СЕ УСВОЯВАТ ПО 20 МИЛИОНА ЗА "ЗАПУШВАНЕ НА ДУПКИТЕ В АСФАЛТА" И КАТО НЯМА КРАДЕНЕ. ЩЕ СА ШУМНИ ПРАШНИ. А ДУПКИТЕ КРАТЕРИ В АСФАЛТОВИТЕ ПЪТИЩА РАЗБИВАТ ОКАЧВАНЕТО НА КОЛИТЕ А НЕ ПАВАЖА , А И В ГРАДА ОГРАНИЧЕНИЕТО Е 50 КМ/Ч. И ШУМА И КАТАСТРОФИТЕ С ЖЕРТВИ Е ОТ ТРЕТОКАЧЕСТВЕНИЯ КАУЧУК В ГУМИТЕ ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА

83

Парадкевас

преди 6 години

На запад павета се слагат на площадите и пешеходни зони. Тези римски пътища са за коне и каруци не и автомобили. Шумът по Прага е ужасен именно заради скапаните павета. Изкукалите *** да се фраснат по главите с едно паве!

82

Анонимен

преди 6 години

Цента на м2 паве (Фрснция)паве 10/5за двор 90е цена кариера,паве за голямо натоварване 100/150/200 е зависи од цвета,без работа рсзбира се.

81

блейко

преди 6 години

*** съм ви паветата! За една година смених окачване на кола И мотор! Боли ме фара за "културната" им стойност - като няма кой да ги нареди както трябва по добре асфалт.

80

Пак До До: 73

преди 6 години

Но, за съжаление, ако демонтират паветата, за да ги заменят с асфалт, можеш да бъдеш сигурен, че и тях ще продадат, както бяха продадени други софийски павета през 90-те години. Щом германците ги купиха, значи те имат наистина висока стойност!

79

До До: 73

преди 6 години

Ти наистина ли очакваш на бул."Прага" през това лято да направят асфалт, какъвто си виждал в богатите и подредени държави?Друг е въпросът, че и паветата не създават проблеми, ако са подредени така, както трябва.Ако можехме да сме сигурни, че асфалтът ще е като хората, щях да пледирам за идеята паветата да се съхраняват някъде, за да бъдат използвани за пешеходни улични участъци в София - такива ще се обособяват и занапред, а паветата наистина са част от културната история на града ни.

78

Кой е решил?

преди 6 години

Ами някой е намерил купувач, от Запад изкупуват павета като нашите.Друг пък е получил комисиона, за да даде разрешение за такава сделка.Накрая кой губи? България губи.Язък!

77

aman

преди 6 години

Тия от ГИОРТ продължават да сер.т Заради тях Дондуков сега ще е в павета и шума и прахта която се вдига ще си остане същата рабата... Не знам кой им делегира права на ГИОРТ да се изказват от позицията на цялото общество. Спаси София??

76

ееее

преди 6 години

Като чете човек коментарите и може да се притесни за бъдещето на страната. Всичко живо под вола теле търси, за да докаже, че това, което на него му харесва, е по-добро. Ама аз съм шофьор, ама аз съм софиянец, ама аз съм велосипедист, ама аз искам, ама той не ще... Не мисля, че повече от 5% от населението на София минава по "Прага". Каквато и да е настилката, важното е да е добре направена - паветата да са подравнени, а не на бабуни, а асфалтът да не е на вълни и в последствие на дупки.

75

До: 73

преди 6 години

А ти направил ли си си труда да забележиш, че където асфалтът е направен както трябва локви няма. Това, че се работи некачествено е масово явление. Хайде да оставим на хора, дето разбират да ги преценят тези неща, а не да си вадим изпод ноктите някакви доводи. Каквото и да се направи винаги ще има някой, на когото не му харесва или пък ще смята, че има далавера. Но няма да спреем да живеем заради параноя.

74

жоро павето

преди 6 години

Моля оставете малко павета за бедна България.

73

Анонимен

преди 6 години

Дъжд и локви. Някой друг направил ли си е труда да забележи, че където има асфалт, локвите ги има много време след дъжда, а където са павета, локвите са много по-малки и бързо изчезват? Калта от локвите често остава по асфалта, а при паветата се отмива в шахтите и рядко остава по паветата.

72

Анонимен

преди 6 години

Асфалтът има едно решаващо предимство - позволява развиването на по-високи скорости в сравнение с паветата. При всичко останало, с асфалт е по-лошо. Да вземем например шумът. Сега при паветата няма мотористи, колите се движат по-бавно. При асфалт колите ще хвърчат, шумът от двигателите им ще е по-силен, а от гумите по асфалта по-слаб. Като прибавим и мотористите, вкл. в 2-3 през нощта и кое е по-шумно... Същото е с всичко останало, което някои се лъжат, че е предимство на асфалта, а е обратното.

71

хахахах

преди 6 години

Мисля, че скоро и по темата кисело мляко ще има разделение на трето поколение "софиянци" и новодошли селяни. Дайте вече с по едно родословно дърво да коментираме тук, за да сме сигурни, че софиянецът от центъра няма някоя баба от гара Бов :-))) Та по темата с паветата - защо намесвате история и признака за уседналост по тема, която е техническа - неравности, замърсяване, шум и т.н.? Да се направи сравнение от специалисти, да се публикува и толкова. Седнали тука пишман столичани да се дърлят...

70

До: 69

преди 6 години

Да бе, те тука половината ако ги питаш са на Витоша и Патриарха. Най-много на Витоша и Ангел Кънчев. Асфалта на Патриарх Евтимий коя година го сложиха, можеш ли да ми припомниш? И да, нямаш право да коментираш проблеми на други райони. Както хората от Прага не ти избират кмета на район Средец (ако наистина живееш там) и ти не можеш да умуваш какво да става в район Красно село.

69

Анонимен

преди 6 години

По-нелепо твърдение, освен че право да решават имат само хората от квартала, няма. Аз като живеещ, малко извън този квартал - на Витоша и Патриарх Евтимий според теб явно нямам право на глас,ч е си искам паветата и не сика, Прага да стане като Патриарх Евтимий, когато сложиха асфалт.

68

Redimag

преди 6 години

Стига червени глупости! Тази пасмина трябва да се усмири по някакъв начин! Абсолютен идиотизъм! Оставете хората да работят! Какво културно наследство са обикновени павета? За какви красоти и ценности се говори и пише?