68

Анонимен

преди 6 години

Минуси не трябват. Хапчета са нужни.

67

от Анонимния

преди 6 години

Бухането на минуси не ви прави да изглеждате по - интелигентни. Дори е точно обратното. Изтъкването на проверяеми и реални доводи, които не са само твърдения е това, което би ви направило поне да изглеждате умни. Тоест, не евроатлантиЗЪма, а рационалността кара хората да намират интелект зад групата словосъчетания, наричани "пост в днеса" ;)))

66

Анонимен

преди 6 години

А, забравих, ядрена енергетика ;)))Най ефективните и в същото време най - евтините реактори са руски ;)))Ако си спомняте какъв натиск видяхме да затворим тея блокове на Козлодий, щото никой в СВЕТА не можеше да произведе по - евтин ток ;)))За Белене 2 реактора излизаха към 5 милярда с ВСИЧКО ВКЛЮЧЕНО. После се оказа, че един на Уестингхаус с нищо включено излиза над 7 милярда ;))

65

Анонимен

преди 6 години

Ангара не е тествана 2 пъти за последните 20 години ;))). Има само 2 полета и двата са комерсиални и двата 2014 година. На руснаците тестовете им полети са комерсиални ;))) Просто няма нужда от толкова тежки носители и затова не се използват от тогава. Самата ракета беше проектирана за случая, в който Русия се отказва от потдръжка на МКС и трябва да качи чисто руска станция горе. Модулите и вече са разработени ;))Ако бяха направили това щяха да останат единствената космическа държава ;)))

64

Анонимен

преди 6 години

А за сателитните им технологии изобщо няма да коментирам ;)))Работя в северна америка и имам някаква идея какво има на пазара ;)Акио не бяха протекционистичните политики на евроатлантизма поне 75% от сателитите щяха да са руски ;)Няма да ти споменавам какъв е дялът им в Южна Америка, Африка и Азия, че ще загубиш евроатлантическо съзнание... Добре е да сте малко реалисти ;)За всичко което говоря не говоря празни приказки. Мога да давам КОНКРЕТНИ примери няколко часа за всяко твърдение ;)))

63

Анонимен

преди 6 години

Какво развивали руснаците? От къде да започна? Корабна индустрия - проектиране и производство от А до Я. На година пускат по няколко нови модела за вътрешния и външния пазар. Процесори - само фирмите, които произвеждат собствени руски са 4. Отделно са тези, лицензирани по някаква неруска технология като АРМ. Машиностроене, авиостроене, селскостопанство, химическа и текстилна индустрия, добивна и т.н. На където и да се обърнеш, там са. Лада се произведжда в 8 държави вече ;)

62

Анонимен

преди 6 години

И какво те кара да мислиш, че не знам какво говоря? ;)))Специалността ми е технолог сателитни мрежи ;)))Ако си мислиш, че разбираш повече от мен, вероятно работиш за НАСА, Роскосмос или си космо/астро"нафт" ;)))

61

Анонимен

преди 6 години

До 58Дори не знаш какво говориш xD

60

Анонимен

преди 6 години

до 59"А руснаците си развиват индустрията - бавно, но успешно и сигурно."Коя е тая индустрия? Износ на газ и кашалници? Уж много велика уж много площ много ресурси и накрая една кола модерна не могат да направят още. Дори Нисан и Рено не можаха да им помогнат.

59

Анонимен

преди 6 години

До 60Да тествана е само една модификация на Ангара и то 2 пъти за 20 години. Я да ми са махаш.... и Ангара не е направена за товари и МКС а за Луната и Марс ама ще си остане в хангара.

58

Анонимен

преди 6 години

До 61Кое е то с руския двигател не разбрах?

57

Анонимен

преди 6 години

Лети лети ама на руски двигатели. Ако Путин нареди да не им се продават тогава какво. Ще скачат или ще изровят "лунните ракети" на наса хахахаха

56

Анонимен

преди 6 години

Технологията на Ангара я направиха за да имат унифицирани тежки носители, с които да качват в космоса модули на космическа станция. Тествана е и работи безотказно. Когато решат строят ракетата и я ползват. А ти последно какво тества? Керамична батерия за мивки "Видима Идеал" произведена в Китай? поцинковано болче произведено в Турция? Диня от Любимец, израснала от друата страна на Босфора? Основната грешка на плиткоумните селинджъри е да си мислят, че евроатлантическата позиция ги прави умни...

55

Анонимен

преди 6 години

Въпроса е не какво правят руснаците, а какво прави България ;)))Навремето телевизори произвеждахме. Кораби. Трактори. Комбайни, камиони... Сега и водни колела не правим вече. А руснаците си развиват индустрията - бавно, но успешно и сигурно. Въпреки измислените санкции. Ти какво развиваш? Русофобски размисли по форумите срещу заплащане? Ами, толкова си можеш...

54

Анонимен

преди 6 години

Викаш въпроса е какво правят сега руснаците. Ами нали това ти казвам ;)Преди 3 - 4 дена качиха 7 - 8 спътника с един носитен на различни орбити. Някои от тях геостационарни, други не ;)))По въпроса за Ангара - имат 2 пуска и двата успешни - недостижимо за спасе хъ ;)Това е тежка модулна ракета и ще я използват само ако имат нужда. За момента нямат. КОгато спасе хъ изкара толкова тежка ракета, обади им се да ти я приземят в задния двор и да я използватр там многократно ;)

53

Анонимен

преди 6 години

Кажете че руснаци са го зели и качили ясно

52

Анонимен

преди 6 години

Руските ракети летят най-високо и са най-големи!

51

Анонимен

преди 6 години

До 53Ама ти продължаваш с това какво БИЛИ направили Русанците. Въпроса не е какво са направили едно време въпроса е какво правят СЕГА. Сега, ползват същата техника от ТОГАВА защото просто нямат друга и нямат финансите за нови разработки. Ангарата им май само подпира хангарите. От както е познат проекта вече 22-а година до сега имат само две тествои изтрелвания и до там, а уж всичките ресурси и акъл били в Русия мани беги.

50

Анонимен

преди 6 години

До 53Спейс екс използва вече ползван стейдж 1 който преди това се приземи вертикално на платформа в океана. Когато руснаците го направят обади се.

49

Анонимен

преди 6 години

А, мога да коментирам. Значи, продължавам - последното изстрелване на руски носител със спътници руснаците с един кораб качиха 7 или 8 спътника на различни геостационарни и негеостационарни орбити ;))За нашия спътник СПАС ХЪ използва цял носител за 1(ЕДИН) спътник на 1(ЕДНА) фиксирана орбита ;)))Някаква разлика в технологиите и нивата на употребата им да забелязвате? ;)))Иначе на руснаците технологиите били изостанали ;)))))Иначе евроатлантиците са умни, само дето от нищо не вдяват ;))))