88

българин

преди 6 години

нашата външна министърка захариева призна македонският език.

87

Един българин

преди 6 години

До: номер 97 (горския)Ама там е проблемът бе, човеко! Че самите американци си признават, че говорят на английски език! Кой те бие по главата да искаш от англичаните зорлем да признават някакъв нов език който никой не иска от тях да го признават? Схващаш ли разликата???Разликата е в това, че самите македонци трябва да признаят и да кажат, да, ние говорим на български език! Проблемът е чисто техен, не схващаш ли? Нас нищо от това не ни бърка. Тяхна си работа, каквото искат това!

86

горския

преди 6 години

англичаните първо да признаят американския язик.

85

Анонимен

преди 6 години

Да ев-а и макета ве,признавайте им и писна с тия темерути.Изпуснали сме ги преди години и ся плачеме!

84

Един българин

преди 6 години

На любителите на слагането на минусчета искам да задам един въпрос:Едно време, в Югославия при Тито, се говореше един така наречен сърбо-хърватски език.Сега в Сърбия говорят само на сръбски език, а в Хърватия говорят само на хърватски език.Някой знае ли каква е разликата между тези два новоизлюпени езика?Тук там са си измислили по някоя нова дума. Това е. Граматиката им е същата, всичко им е еднакво, хърватския е по-близък до сръбския отколкото македонския до българския!

83

чекист

преди 6 години

До АнонименАвстрийският език го "призна" единствено проф Е'лка Константинова-министър в първото правителство на СДСБеше голям майтап, още повече , че госпожата е филолог и министър на културатаИли както казваше бай Радой-Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра...

82

Да бе да

преди 6 години

УмрЕх от смЕх във Варна били най-надъханите македончета Ахахаа Къде са бе сигурно си правите среща на Раковината след залез слънце :))))

81

morelini

преди 6 години

Македонците са Българи от старото време.По новому...Македонци.Колко паспорта български взеха те благодарение на това че имат потомци българи.Така че...твърдо по проблема докато не признаят...Очевадното...

80

Йово

преди 6 години

До шумциВ грешка си, държавата Македония е призна Ж. Желев от СДС, а езика го призна Захариева от ГЕРБ това са фактите останалото е популизъм и изкривяване на историческите факти!

79

Анонимен

преди 6 години

Признаването на македонски език е равносилно да признаем българския като негов диалект. Което не е много далеч от истината.

78

шумци

преди 6 години

Комунистите отдавна признаха македонския език

77

cCc

преди 6 години

Първо турския език ще признаете, няма накъде, стига асимилация.

76

истината е че

преди 6 години

Няма македонска държава,няма македонска нация.Тези на запад от нас включително и сърбите говорят на български диалект-шопския.А столицата на сърбите Белград е основана от Българският княз Борис I (Борис-Михаил) и е тогава е бил най западната точка на българската държава.

75

Анонимен

преди 6 години

Това с признаването на език е работа на ООН,там и да го отнесат,те ще им отговарят на съответния език,къде с преводач къде без щом ги чуят да говорят като Александър,ама едва ли щом толкоз са дремали и се ослушвали като изпуснали се в домашна стая.

74

Nick

преди 6 години

До 82Да, така е, просто давах пример, че има и други двойки държави с един и същ народ и език. На австрийци и германци им е било забранено след Първата световна да се обединят, вероятно и след Втората световна също. Въобще немците и българите споделят обща трагична съдба, неслучайно Ото фон Бисмарк ни нарича "прусаците на Балканите". На нас също ни е било забранено да се разширяваме, заради "принципа на равновесие" на Балканите.

73

Наблюдател

преди 6 години

Тоози предстоящ за подписване "договора за добросъседство", е без реална стойност при непрестанните антибългарски изцепки! Просто лист хартия! Българските управници продължав да живеят в свой напълно измислен свят нямащ връзка с реалността!

72

Анонимен

преди 6 години

На баба хвърчилото . Как пък може да сте толкова придвидими и не се уморихте да повтаряте като развалена плоча едно и също , едно и също .За *** Македония признава мбългарско малцинство България не признава македонско малцинство , заради св*нята горе от репортажа.Но сви****е не могат да накарат някой да се чувства еди как си .Могат да му наливат аз съм българче , но не успяха 100 години въпреки политиката си на геноцид към македонците да им вменят че са българчета .

71

Анонимен

преди 6 години

До NickСамо че, Австрийците са били империя и имат достатъчно постижения и история, а и никога не са претендирали, че говорят австрийски. Докато изкуствено създадените държави, винаги ще претендират за някакви постижения и ще търсят признание, че са "автентични".

70

Анонимен

преди 6 години

Гоаляма грешка е да се подава ръка на тези сръбски мекерета! Нашите продажници даже им дадоха паспорти,да обикалят света.Лично съм чувал такива индивиди с български документи да плюят по България,това стана в Англия. Тази Македония трябва да я забравим,че съществува. Античните е въпрос на време да изчезнат,но какво ще правим с албанците? Русия, Турция и САЩ никога няма да позволят да си върнем тези земи, а не сме 1915г за да ги атакуваме "на нож".Областта Македония е бъдеща албанска територия!

69

Nick

преди 6 години

Само да спомена, че немците казват на австрийския език "hoch deutsch" (висок немски), така че едно наименование като "югозападен български" ще върши работа ;). Обединение или възможно най-тясно свързване на двете държави би било поне малка утеха за нашите предци от дядовците и прадядовците назад, които са водили не една война за Македония.