28

Анонимен

преди 6 години

Изгърбич, от 15 години ползвам Касперски на над 1000 компа и никога не ме е оставял без мрежа. А снощи се наложи да обновявам биоса на един комп, защото новите процесори на Интел имат вграден бъг... А, между другото, как "дебъгваш" касперския? ;))) Кое му "дебъгваш"? Щото той има няколко модула. които "барат" мрежата... ;) И нито един от тях не може да бъде "дебъгнат" в реално време, а ако не е в реално време не е дебъгване, а настройка ;)))))

27

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

лаборатория кашмерски требва да ги забранят с женевска конвенция, като химическото оръжие. дали ще прекараш 2 часа в дебъгване дето ще те остави с работещ уиндоуз без мрежа. или ще прекараш 2 часа в дебъгване дето нищо нема да направи, или ще удариш с теслата и ще си инсталираш за нема нищо време свеж имидж на работещата си конфигурация , избора е ясен.

26

ьааьаь

преди 6 години

Най-добрата антивирусна е тази дето не е инсталирана. За това ползвам virustotal DB и md5 hash check. И ако искате да нямате дупки много, ползвайте системи с отворен код. Ако пък толкова ви е страх от вируси, не пипайте компютрите. Отидете на село , пийте си бирата. Света се върти и без компютри.

25

Анонимен

преди 6 години

Американските сенатори желаят да дадат на Русия основателен повод да не използват американски продукти. А в Русия пари за ИТ не жалят. Особено в критичната инфраструктура. А Касперски е евтин когато говорим за големи потребители. Тоест, загубата на руснаците няма да е голяма. На мен касперския ми струва 17 $ на година за 3 компа. А може и по - евтино. САЩ няма конкурентен продукт и затова опитва да наложи някакъв тип санкции. Те губят ;)

24

Анонимен

преди 6 години

Аз не гледам класациите за антивируси, защото не ме интересуват. Ползвам интернет секюрити версиите. Ама и тяхните класации не гледам , защото си ги тествам сам. Имам една колекция от вируси, която постоянно обновявам. Инсталирам си в къщи цялата инфраструктура, от която се нуждая и започвам тестовете. Досега само Симантек и Касперски издържат на всичко, но Симантек е твърде тежък. При откриване на най - новите вируси понякога едните са по - бързи, понякога другите.

23

даа

преди 6 години

Мен повече ме притеснява, че Симантек отказа да дад кода си на руснаците да го прегледат. И без това от много време съе тръвди че антивируснтите комоании умишлено иабягват правителствените троянци. А както видяхме както хакнаха лабораторията на НСИ и голяма част от уловете бяха откраднати, това нещо като задна врата само за правителството е най-безотговорното нещо. Въпрос на време е д бъде откраднато от хакери. Ама нали щатие трява да слухтят всички, какво им пука цената...

22

Анонимен

преди 6 години

Завалиите - не стига че ги хакват час по час, ами сега ще им забранят най-добрата антивирусна.

21

Lab

преди 6 години

Kaspersky е определено най-добрата антивирусна в света! Може да се види ясно по всички класации и ревюта. Купувам я всяка година за компютри и смартфони и нямам никакви проблеми или нередности, нито товари устройствата.

20

Жоро

преди 6 години

"..Касперски не поддържа Линукс ..." - ей само експерти коментират тук, да не се окажат компотите компютри, а? Иначе сенаторите може би нарочно искат да оставят САЩ без антивирусна защита ...

19

Анонимен

преди 6 години

ФСБ и Министерството на отбрана на Русия използват само Dr.Web.. Касперски не е сертифицирана от Руската държава за критичната инфраструктура защото е 30-40% на американски инвеститори.. Касперски дори не подържа Linux , руските военни и ФСБ е на Rosa и Astra linux.

18

Боби

преди 6 години

До Анонимен 16Да но какво прави този лазер?Да ти кажа ли? Ослепява противника - както самите хора така и фината електроника. И за това не трябва голяма мощност а максимална прецизност.Ако си мислиш че ще разреже ТАНК на две части ДЪЛБОКО СЕ ЗАБЛУЖДАВАШПП Китайските танкове Тип-90 са оборудвани с подобен лазер още от преди 10 години. За това и Т-72Б3 го направиха руснаците. Апаратурата някакси е направена така че да не ослепява танкистите. Не ме питайте не знам как но такива са твърденията.

17

Боби

преди 6 години

Ех експертииЧе има лазери има това е ясно. Но за един полеви лазер качен на камион с обсег примерно 20 км му трябва поне половин дузина още камиони с газова турбина и електро генератор, трансформатор и поне две големи цистерни за гориво.За корабите кои са опасностите - Самолети - лазера ще ослепи пилота ок, Противокорабни ракети (всяка ракета почва с керамичен радиопрозрачен конус след него е радара) Челния конус така и така е горещ от триенето с въздуха охлаждаш с азот и лазера е неефективен

16

da se uspokoq malko

преди 6 години

misleh, 4e kaspersky e amerikanski, a avast ungarski

15

bg__

преди 6 години

До АнонименМи и до САЩ, има ама стоиш тука нали? А забравих, те са много "демократични" когато става въпрос да приемаме бежанци, да се грижим за малцинствата, а някак си не ги приемат в САЩ и да ги приемат първото нещо което правят е да им свалят отпечатат и от носа. Дали сме по-близко до САЩ или до Русия, все тая, все ни клатят. И ако мислиш че в Пентагона ползват касперски....

14

Анонимен

преди 6 години

До БобиИмаше миналата година мисля, демонстрация на подобен лазер. Не знам дали още е в разработка. Може да потърсиш из нета, не помня как се казваше. (пс не съм номер 6 :) )

13

Анонимен

преди 6 години

До БобиБоби, нямам намерение да споря с глупави хора.

12

Анонимен

преди 6 години

До bg__На който му дотяга демокрацията всяка вечер в 7.30 тръгва влакът за Москва от гара София. Билети има в изобилие, а от Москва има директна връзка за Магадан и Северна Корея.

11

Боби

преди 6 години

До Анонимен 6Ано НАИВНИ1. Апач има товароносимост 1,5т кажи ми как смяташ един военен лазер колко тежи и остави самия лазер горивото което ще осигури неговото действие колко тежи. КПД на стандартен лазер е 3-5% от вложената енергия. дори да са го удвоили в което се съмнявам пак колко тона е цялото това. ПП дроните са свръхлеки и за това нямат никаква броня!2. На кораб ок има и място и енергетика, елементарна защита на ракетата плочка титан охлаждана от балон с азот и ненте ефективност.

10

Анонимен

преди 6 години

До bg__И как точно го правят? :)

9

Анонимен

преди 6 години

Винаги може да се проследи дали има изтичане на данни, а и в Пентагона ползват Интранет което е затворена система. Тез сенатори да вземат малко разберат за какво говорят.