8

Анонимен

преди 6 години

ИМАЛА - ДАЛА. НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМ.

7

Анонимен

преди 6 години

"Наличните 10 бона"??!?!?!? ***, представете си, колко още НЕналични има тая баба в банката!Нема кво да я жалите.

6

Dies Irae

преди 6 години

Да се приеме закон за всяка телефонна измама стойността им да се приспада от бюджета на МВР и парите да отиват за възстановяване на откраднатото от хората! Тогава може би тлъстуните в МВР ще си размърдат туловищата от кафенетата и ще изловят телефонните измамници! Нали вече картите са регистрирани на дадено лице. Взимат номера от жертвата, проверка в оператора на кого е картата. Арест на лицето и затвор и толкова. Какво толкова сложно има? Нали за това Ц-Ц искаше да си регистрираме СИМ-картите?

5

аз

преди 6 години

Зависи, според мен си имат местни шведи и знаят къде е телефонът и те прибират парите. В зависимост кой вдигне, се играе по съответен сценарии. На мен са ми се обаждали, вкл. по служебния и винаги връзката е лоша, ако захапеш и назовеш име и се почва и линията изведнъж се изчиства. И вече кой колко се върже.

4

Анонимен

преди 6 години

Да се има предвид и това, че нерядко измамниците използват ИМЕНАТА на роднини на набелязаната жертва. Значи са проучвали предварително.В медийните съобщения за телефонни измами почти никога не се уточнява дали мошеникът е споменал имената на хората, от чието име се обажда или по повод на които звъни.

3

:((

преди 6 години

В такива случаи обикновено се акцентира върху наивността и недосетливостта на измамения.Но главното всъщност е друго - кой е знаел, че в тази къща държат толкова много пари в брой? Кой е знаел по кое време бабата е сама у дома?Жертвите на случайни мошенически прозвънявания обикновено дават дребни златни украшения и неголеми суми.Има закъсали шведи, които звънят напосоки, който клъвне.Но когато става въпрос за много пари или за солидно количество бижута, значи е имало предварително разузнаване

2

Анонимен

преди 6 години

Замирисва на съкращения в харманлиислата полиция.Подслушвачи, лапачи и гледачк.

1

аз

преди 6 години

Внимание! При спешна нужда от пари, бързо една баба с телефона набери и под терасата ѝ ***! Там ще те чака торба с пари!