22

Анонимен

преди 6 години

Пожелавам на сегашните първокласници един ден така трудно да влязат и в университет, и висшето образование отново да значи нещо.

21

Анонимен

преди 6 години

Народа се тормози повече за това къде ще учи детето в първи клас но не и дали ще следва в университет.И още един пример затова, че прехвалената демокрция е власт на малцинството над мнозинството- заради прецедент в София с ДВЕ училища, ще берат "гайле" всички в страната.Така е като се оставихте да ни управляват илитерати и еднокнижници.

20

Мама на двама

преди 6 години

Господин Граматик, аз явно съм от тозиdanybon/obrazovanie/klasacia-na-uchilstata-v-sofia-nvo-4-class-2016/, а Вие?

19

От провинцият сми

преди 6 години

Скоро в Бг няма хора да има, но те пак пускат измислени новини за покупка на жилища. Хората масово бягат в чужбина и тук след има няма 20 години, в елитните училища ще ходят масово хора от малцинствата.

18

Анонимен

преди 6 години

До ко неКакви шопски проблеми, хахахха - 99% от учениците са деца на хора от провинцията

17

Анонимен

преди 6 години

Не го вярвам, но все пак има логика, качествата на един квартал до голяма степен се определят от ресурсите за децата- училища, градини, парк, поликлиника и т.н. Нормално е човек да държи на удобството, особено когато купува жилище, а това все пак не се случва всяка година.

16

Irasmio

преди 6 години

Daje im naemat savsem otdelni jilista na takiva deca i na tehnite dresiori...za po-visoka koncentracia v ucheneto na starobulgarskia ezik...

15

HubuDabi

преди 6 години

***....pazarat na palatki mnogo narasnal...

14

Владислав Граматик

преди 6 години

До Мама на Двама: Извинявай, но ти в кой свят си ? В БГ качествените общински училища за в пъти за предпочитане пред 95 процента от частните.

13

Мама на двама

преди 6 години

Глупости, ако имаш пари за "ново" жилище до качествено училище, със сигурност имаш за частно училище, с което си пестиш мноого драми с местене и майстори ;). Аман от измислени новини.

12

123

преди 6 години

Welcome to the real world!

11

Владислав Граматик

преди 6 години

Добре, че в гимназията се влиза с оценки, че инак голямо купуване и продаване на жилища ще падне... Извън шегата, тук във Варна е подобна ситуацията. Записвах сега първокласник и в установих, че в 4-те водеши се за елитни основни училища имаше масова истерия, сменяне на адреси и т.н Аз лично имам познати които хич не живеят реално близо... но всички се "водят" до желаното училище по адрес.

10

ко не

преди 6 години

ко ни интересуват там шопските проблеми? оревахте орталъка! елате в провинцията - няма деца за училищата! Блйскате се там ***, после ревете!

9

и в европа и в usa

преди 6 години

В цял свят е така- в Щатите рейтинга на един жилищен район е именно качествено общинско училище ( частните са друга бира) и в Англия учиш , раждаш и тн според района на живеене. Като си в район с ***- там си учиш и ти

8

Гошу

преди 6 години

Да бе, то да си купиш жилище е като да си купиш едно кило луканка :) Аре бегай. И после лапето като порасне какво? Ще си купят друг до университета, а? :))))

7

Анонимен

преди 6 години

То не останаха учители, тия се юрнали да си купуват апартаменти до училищата... сладури.

6

Циник до 6

преди 6 години

Плазмодий...мърдаш ли още

5

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно винаги, когато едно младо семейство е мислило да закупи жилище се има предвид първо къде ще е училището. Не само в София, а и във Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора.... Недейте да пишете глупости и да си измисляте "новини".

4

Анонимен

преди 6 години

***, възможно е човекът да е получил инфаркт не заради фалита и изгорелите пари, а заради невъзможността да си запише детето в предпочитаното училище (според статията). Все пак да пожелаем на човека да се възстанови бързо!

3

Анонимен

преди 6 години

Възможно е да има такива случаи, но очевидно са изключения. Съвпадението да имаш дете на точно определена възраст, да имаш поне част от парите за нов имот, и да имаш намерение да купуваш имот, явно ще касае много малко хора, за да се говори за тенденция.