18

Евтино или пагубно?

преди 6 години

Някой дава ли си сметка какви ще са последствията от ядрена авария???

17

Анонимен

преди 6 години

Добре не искат. А предлагат ли алтернатива. Алтернатива базираща се не на емоции а на разчети направени от специалисти в енергетиката.

16

Баладжията

преди 6 години

Канадците правят АЕЦ-и с необогатен уран. АЕЦ-ите им са изградени от сегменти/панели/модули, тоест са лесни и евтини за правене от чисто технологична и индустриална гледна точка. Не изискват много ресурс, не изискват убийствено, безбожно скъпа защита като повечето други АЕЦ-и и опасността от катастрофа дори при най-тежката възможна авария е 0 - КРЪГЛА, ЧИСТА НУЛА! Румъния сега строи такъв.Е не разбирам тези популисти какво искат в крайна сметка? Чисто, евтино и сигурно!

15

Баладжията

преди 6 години

Политиците са икономисти и прависти, а не инженерни и учени. Много ясно, че подобни пропаганди ще действат. Би било прекрасно всичко да е от възобновяеми източници! Гласувам с 2 ръце! Но в следващите 100 години не виждам как ще стане, а много хора, учени хора, вярват че никога няма да дойде момента, когато тези източници ще са основното, на което да разчитаме.Но популизма има други планове. А масовите европейски политици са жалки популисти.

14

Баладжията

преди 6 години

За да можете да разчитате на фотоволтаици и на вятърни торбини, трябва да имате нужните географски показатели. Много слънце (повече от нас) и много вятър (повече от нас). За да може ВЕЦ дори, трябва да имате и много, много течаща вода (повече от нас). Норвегия има, Британия няма, Канада има, Унгария няма. После тея неща пак няма да са сигурни, щото не работят 24/7. Е, при тези условия, кой е този долен измамник, който продължава да твърди, че в това ОСНОВНО, е бъдещето на енергетиката.

13

Не е тъп да си лесно

преди 6 години

В Европа, където всички политици действат с популизъм, е много трудно да убедиш хората, че техните "възобновяеми" източници имат много хляб да изядат до момента, в който ще бъдат достатъчни и ОЩЕ ПОВЕЧЕ надеждни. Но давайте, по-важно е да си усигорим място в парламента, като лъжем хората с разни зелени пропаганди. Вместо да правим чисти, модерни централи с отлични филтри и защити, ще плащаме четворно на тарикати със скъпи фотоволтаици, от които после КЕВР ще фалира... епа така сме си решили!

12

Анонимен

преди 6 години

Петролното лоби пак е изритало хрантутниците си на протест.

11

Анонимен

преди 6 години

До синия пенсионер, защо тогава се субсидират перките и фотоволтаиците, защо американските тецове имат специални цени за изкупуване?

10

Анонимен

преди 6 години

Ядреният ток отдавна е най-скъп бе, червени пенсионери.

9

Поздравления

преди 6 години

Да живей най-чистият ток от ТЕЦовете и субсидирания ток на перките и фотоволтаиците.

8

Анонимен

преди 6 години

Белгия до 2025 трябва спре всичките си 7 реактора, но още на първия етап, преди 3 години даден заден ход, макар,че точно тези реактори имат фисури,демек пукнатини и заплаши населението с режим на тока. А нашата г-жа Кунева просто клекна и спря 4 реактора, без да има основание-европейска солидарност. Питането е защо никой не е в състояние да застави тази държава, три пъти по молка от България да затвори проблемните си реактори?

7

Анонимен

преди 6 години

Кога ще спрем централата в Козлодуй? И без друго тя не се ползва от България и служи единствено за обогатяване на шепа търговци на ток.

6

Анонимен

преди 6 години

БЕЛГИЙСКИТЕ РЕАКТОРИ НЕ СА ОСТАРЕЛИ, НЕ СА ПО-ОСТАРЕЛИ ОТ РЕАКТОРИТЕ ДО НЮ ЙОРК НАПРИМЕР. ОСТАРЯЛ Е САМО РЕАКТОРА В ДИМОНА И ИЗРАЕЛ ЩЕ ГО СПИРА

5

Анонимен

преди 6 години

10 хиляди платени рубладжии

4

Анонимен

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯГЕРМАНИЯ НЯМА ДА СПРЕ РЕАКТОРИТЕ СИ, НИТО БЕЛГИЯ ЩЕ ГО НАПРАВИ, А ФРАНЦИЯ ПЪК ИЗОБЩО НЯМА ДА ГО НАПРАВИ

3

Анонимен

преди 6 години

Ще се изкефя, ако им гръмне някой реактор на наглосаксите!

2

Solar Power

преди 6 години

До АнонименБраво на немците. И тук в България слънцето е 2 пъти повече !Всеки може с 20 палки еднократно да си реши отоплението и тока до края на живота.Нека всеки сам да пресметне колко ток би платил и какво би било замърсяването ако само веднъж стане проблем в АЕЦ Козлодуй. Само веднъж е достатъчно. Слънце и вода това е истината.

1

абв

преди 6 години

Така е където народът е наистина Народ,а не като у нас,лумпенизирано население смятащо се за народ!!!